Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Mafia (2020)

1969 levél
Válasz 20.05.21. 08:20 #42
GeryG
Bevallom őszintén, hogy nekem anno nem is nagyon tűnt fel, hogy félkész lenne a játék. Az persze igen, hogy nem lett annyira meghatározó élmény, mint az első rész volt anno, de mivel alapvetően én tök jól szórakoztam vele (az egyik kedvenc időszakomat dolgozta fel az első két rész), nem zavart.

Ha valóban így volt, hogy egy rakás plusz tartalom kvázi félkész formában benne volt a játékban, akkor valóban fekete pont a kiadónak, hogy így piacra erőltette. De akkor ugyanígy fekete pont akár a 2K-nek és a Hangar 13-nak is, ha ezek a félkész anyagok most is elérhetőek, akkor ehhez a "HD" remasterhez miért nem fejezték be? Akkor szerintem sokan mondanák azt, hogy dacára a grafika minimális megújulásának, van létjogosultsága ennek a remasternek is.
11313 levél
Válasz 20.05.21. 08:07 #41
Lacko
Az tény, hogy amikor a másodikban elmegyünk küldire Joe-val, hogy ki kell nyirni valakit és egyszercsak elkezdődik az első rész outrója.... Hát az durva volt elsőre. Ehhez képest Vito megjelenése nem valami katartikus a 3. részben.

Én a 2. részt nemrég letoltam és egyáltalán nem kaptam sokkot a grafikától, hogy béna lett volna. Ezért nem értem hogy ha már HD, akkor miért ennyira béna lett, mint az összehasonlító videókban, ahol nem mindig tudom őszintén azt mondani, hogy a remaster a szebb.

A 2. részt szerintem ér szeretni. Jó sztorija volt. Hozta a hangulatot. Az okozott döbbenetet, hogy fele olyan hosszú volt a sztori, mint az első résznek. És ráadásul kiderült, hogy csomó plusz küldetés anyaga benne volt a telepített fileok között, ezért felmerült a gyanú, hogy DLC-ként akarnak plusz küldetéseket eladni. De aztán - movel nem lett DLC - kiderült, hogy a szokásos cseh slendiránságból hagyták benne félkész küldetések anyagait a telepítőben. Ettől még a kiadónak fekete pont, hogy nem adott időt, lehetőséget befejezni a félkész küldetéseket.
1969 levél
Válasz 20.05.20. 19:57 #40
GeryG
A helyét értettem a sztoriban, de nekem ettől még fura volt valamiért. Sebaj.
A második részben teljesen belefért az összekötés az első résszel, hiszen anno az első rész végén ugyanaz a jelenet szerepelt ugyebár.

Menet közben nekiláttam a második résznek, és kövezzetek meg, de eddig bejövős. Abszolút hozza a nosztalgia feelinget. Tény, semmivel sem tűnik szebbnek, bár valószínűleg az lenne az igazi, ha párhuzamosan egymás mellett tolnám a kettőt, akkor jobban kijönnének a különbségek, ha vannak. De ettől függetlenül az első két fejezetet letolva máris bennem van a bugi, hogy végigtoljam az egészet.

Tudom, hogy a második részt szeretni eretnekség, de én anno igenis szerettem, és most is kedvem van végigtolni.
11313 levél
Válasz 20.05.20. 17:54 #39
Lacko
Az a baj, hogy azzal dicsekednek, hogy hozzá fognak nyúlni a sztorihoz. És ezt el lehet tolni. Igaz eddig csak annyit mondtak, hogy mellékszereplőket jobban kifejtenek majd, de ez azért fura, mivel az első rész (szigorúan csak alapsztori - mellékküldiket nem számolva is) kétszer hosszabb volt, mint a Mafia 2-3 együtt. Szóval ha az a cég, amelyik egy sztori nélküli (teljesen egy kaptafára menő osonós küldik láncolata) Mafiát megalkotta, hozzányúl az első sztorijához (mellékszereplőket jobban kifejt), az azért ad okot az aggodalomra.


GeryG: Nekem nem volt bajom Vitoval a 3. részben. Szerintem nem sértették meg ezzel a saga-t. Ez olyasmi volt, mint ahogy a 2. részben pedig mi nyírtuk ki az első rész főszereplőjét. Vito lecsúszott, ez lett belőle...
Sőt szerintem még az is nagyon belefért, hogy Vito haverja (Joe) egy nyomoronc csicska lett és még így is örülhet, hogy élve megúszta. (Ő volt az outroban a big boss sofőrje).
1969 levél
Válasz 20.05.20. 15:36 #38
GeryG
Emlékeim szerint a harmadik rész is elég bugosan érkezett meg, de emellett az autók irányítása is bajos volt talán. Ezek alapján egy picit azért van ok az aggodalomra, de azért hátha nem rontják el nagyon a dolgot.

Anno a Commandos 2 HD remake-je is nagyon várós volt, aztán a premier után kiderült, hogy egy majd' játszhatatlan, félkész bughalmaz az egész, pedig ott se kellett volna túl sokat hegeszteni a fejlesztőknek az eredetin.
6966 levél
Válasz 20.05.20. 15:05 #37
GustyX
A 2. résszel mit fognak csinálni azon túl, hogy húzták rá egy filtert és azt sem tudtam eldönteni, melyik az eredeti. Nem szebb, csak más a látottak alapján.

Az 1. rész felújításától miért féltek? Nem csak felújítják grafikailag és tesznek bele esetleg egy-két manapság elvárt feature-t és annyi? Maximum csak az optimalizálástól lehet félni szerintem.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1969 levél
Válasz 20.05.20. 14:44 #36
GeryG
Egyetlen sorodat korrigálnám: A Black Flag pont azért volt rohadt jó, mert nem hasonlított a korábbi AC-kre!

És, hogy ontopic is legyek, ideig-óráig elvoltam én is a harmadik résszel, de tény, hogy a Mafia feeling maximálisan hiányzott belőle. Az meg külön fura volt, hogy visszahozták benne a második rész főhősét, aki valahogy olyan kiherélt karakternek hatott benne...

Az összehasonlító videók alapján a második rész valóban nagyjából tök ugyanolyan (ha nem csúnyább néhol), mint az eredeti tíz éve. Legutóbbi a Fahrenheit felújításánál éreztem ezt pár évvel ezelőtt, hogy a remaster egyszerűen csúnyább lett mint az eredeti.

Amíg nem látunk tényleges gameplayt az első részből, addig nekem fenntartásaim vannak, pedig nem véletlenül írtam meg úgy a hírt a trilógia bejelentésekor, hogy az év híre. Iszonyúan örülnék neki, ha minőségben csak megközelítené azt, amit a Resident Evil 2 remake-je tudott tavaly produkálni. A képek persze biztatóak, de ez ma már semmire sem bizonyíték, ahogy még a trailerek sem. A Hangar 13 engem eddig nem győzött meg arról, hogy náluk méltó kezekben lenne egy ennyire népszerű franchise. Remélem, hogy augusztusban rám cáfolnak és az első rész remake-jével felteszik végre magukat a videojáték-fejlesztők atlaszára.
11313 levél
Válasz 20.05.20. 14:31 #35
Lacko
Óriási Mafia fan vagyok. Napok óta olvasom a topikot és kavarognak bennem a gondolatok:

1. Nagyon megörültem a remastered hírnek.
2. Elkeserített, amit a 2-vel műveltek remastered címén, de azért tegyük hozzá, hogy egy éve végigtoltam nosztalgiából a 2. részt és egyáltalán nem éreztem bénának, vagy ósdinak a grafikát. Szóval az, hogy ennyire bénán remasterelték az annyira nem is nagy baj.
3. Az jobban elkeserített, hogy az eredeti cseh csapat teljesen ki van zárva. Emiatt már nekem is fentartásaim vannak az első rész felújításával kapcsolatban.
4. Nagyon röhögtem azokon a hsz-eken, amik arról szóltak, hogy a "mai vérpistikék"... Eszembe jutott, hogy majd be kéne nekik dobni, hogy "és a kaszinót megtaláltad?"
5. Nyilván egyetértek azzal, hogy a 3. rész semmiben nem érte utol az első két részt. De azért amit itt tőletek kapott az talán kicsit sok. Én kétszer végigtoltam pár év kihagyással. És nem bántam meg. Minden igaz, amit írtok, hogy unalmas, meg sztori béna... De mégis: tök klassz autókkal lehet fel alá száguldani jó zenékre. Illetve van egy, azaz 1 darab olyan küldi, ami picit hasonlít arra, amit Mafia-nak lehetne nevezni (abban a nyílt szini bányában) az összes többi egy repeptitív assassins creed vagy splinter cell: osonj, fütyülj, nyaktörés... ismételd ezerszer. Sehol egy olyan észnélkül Thompson-ozó küldetés, mint az elsőben a garázsnál. De ettől még - ha eltekintünk attól, hogy nem egy Mafia - akkor egész jó. Olyan ez, mint az AC Black Flag: nem AC játék, de attól még rohadt jó.
5214 levél
Válasz 20.05.19. 22:34 #34
Gump
..és a 3. résszel is ugyanez van.
@Peace (#33) nyilván pénzt nem adnék ki érte, de lehet, hogy megnézem az új kiadást. Nekem amúgy az eredeti nem PC max settingsnek tűnik.
33432 levél
Válasz 20.05.19. 20:25 #32
Creativ3Form
Na, akinek megvan a Mafia II, lessen rá a Steam könyvtárára, ugyan is ingyen megkapta a Definite Editiont.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
32807 levél
Válasz 20.05.19. 19:42 #31
szbszig
Hát, kellőképpen elvettétek a kedvemet tőle. Az 1 abszolút kedvenc nekem is, szerencsére a megjelenéskor játszhattam vele, többször végigvittem, töviről hegyire ismerem. A 2-t és a 3-at már jóval kevésbé. A 3-at konkrétan csak trailereken meg videókon láttam anno, nem játszottam vele egyáltalán. Pedig amúgy hangulatosnak tűnt, és most még a kedvem is megjött egy louisianai környezetben játszódó sztorihoz, de ha tényleg grindolni kell benne ész nélkül, arra nekem jelenleg se türelmem, se időm.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
23621 levél
Válasz 20.05.19. 18:05 #30
Peace
Átba**tak.
23621 levél
Válasz 20.05.19. 14:15 #29
Peace
A hangulat és a játékmenet legyen állat!!! Lécci lécci!
33432 levél
Válasz 20.05.19. 13:39 #28
Creativ3Form
A képek tényleg de emlékezz csak vissza, hogy annó a 3. rész is volt a képeken, aztán maga a játék minden volt, csak szép nem. És elvileg az első rész újrakevert változata a 3. rész motorját használja, szóval...picit azért parázok.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1969 levél
Válasz 20.05.19. 13:37 #27
GeryG
Elvileg a második és harmadik rész "definitive editionje" mától lesz elérhető. A PS Store-ban a második részt tévedésből meg is lehetett venni pár óráig, de azóta leszedték. Viszont abból kikerült egy gameplay is a netre, ami finoman szólva is kiábrándító. Nagyjából annyi megújulás van benne, mint az operatív törzs napi bejelentkezéseiben...

A harmadik rész kapcsán pedig kerek perec kijelentették, hogy az semmiben sem változik az eredeti premierhez képest, szóval abból csak egy gyűjtői kiadás jön inkább a DLC-kel (kérdés, hogy a hibákat javítják-e vagy azokat is bent hagyják a nosztalgia jegyében ).

Így marad estére a reménykedés, hogy az első részt valóban szépen megcsinálják majd. Bár a kezdeti lelkesedésem kezd eléggé megingani.
23621 levél
Válasz 20.05.19. 13:29 #26
Peace
Én mondjuk semmi pénzért nem játsszanám újra a második és harmadik részt. Az első érdekel, de az viszont baromira!!!! Azok a képek!
33432 levél
Válasz 20.05.19. 13:24 #25
Creativ3Form
Ámen. Plusz ha már, akkor jelentsék be azt is, hogy a 2. és a 3. rész remastered kiadásai azonnal elérhetőek lesznek, és akiknek megvan a korábbi változat, azoknak ingyen jár. Persze bilibe lóg a kezem, de na. Annó a BioShock remastered kiadásainál ez volt a helyzet, így is is elképzelhető.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
23621 levél
Válasz 20.05.19. 13:07 #24
Peace
18:00-kor remélhetőleg itt a gameplay az első részből!
16920 levél
Válasz 20.05.17. 13:31 #23
david139
Kibaszott unalmas volt, én is amiatt hagytam abba, pedig a sztori tökre érdekelt volna. De ugyan azt csinálni ezerszer (random helyeket elfoglalni -> lelőni 50 embert) nagyon unalmas volt, plusz azt hiszem elég nehéz is. Inkább néztem a szorit utube-on.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
2433 levél
Válasz 20.05.16. 22:09 #22
Shadowguard
Na ez egy olyan dolog, amit én pont nem vettem volna észre Én mániákusan össze szoktam szedegetni minden nyavalyát a térképen és megcsinálok minden mellékszálat mielőtt a főszállal haladnék. Ezért is bosszantott az FC5 anno, mert ezt nem engedte
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
23621 levél
Válasz 20.05.16. 15:33 #21
Peace
Nem hogy nem értettem, nem is néztem utána. Csak azt láttam, hogy általánosságban iszonyatosan rossz a játék megítélése és sokan azt írták, hogy inkább ne is kerüljön szóba soha többet a harmadik rész. Én nem is emlékszem ezekre a kötelező küldetésekre. Bár lehet zavart engem is, de nem emlékszem rá. Nekem szerencsére nem volt semmiféle technikai gubanc vele megjelenéskor.
33432 levél
Válasz 20.05.16. 14:31 #20
Creativ3Form
Mert nem éretted meg, hogy mi volt a baja a többségnek. A sztori tényleg nem volt rossz, de a grafikai és technikai gigszerek mellett volt egy hatalmas nagy hibája...az erőszakossága. Kötelezett rá, hogy MINDNET megcsinálj benne. Mármint, a legtöbb játékban a fősztori mellett a mellékküldetések mindig opcionálisak, és te döntheted el, hogy mennyit csinálsz meg belőlük. A lényeg, hogy a fősztori mindig elérhető és mindig vigigjátszható a mellékküldetések nélkül. Na már most a Mafia III esetében ez viszont nem így volt. A Mafia III kötelezett téged arra, hogy az összes önismétlő, már a harmadik után dög unalmas kis szir-szart megcsináld benne, mert ha nem, egyszerűen nem kaptál új főküldetést. És ez csapta ki sokaknál - a már említett grafikai és technikai bakik mellett - a biztosítékot. Ami szerintem teljesen érthető is, mert ez konkrétam gusztustalan megoldás. Én is tartottam egy cirka 2 hónapos szünetet benne, mert "elfáradtam" és csak utána folytattam. Az tény, hogy annyira nem lett rossz, mint amennyire lealázták, de az is tény, hogy max egy tisztességes játék volt, nem több.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
10212 levél
Válasz 20.05.16. 13:35 #19
davkar9
A technikai gebaszt (régi cpuk nem támogatottak, hónapokkal később már igen és bőven játszható volt) leszámítva a 3 tényleg nem volt olyan rossz. Öreg Vito mondjuk sokat hozzáadott az élményhez.

Kíváncsi vagyok, hogy átírnak/hozzáadnak egy-két dolgot az első részben, hogy azt a bizonyos egy küldit leszámítva legyen más kapcsolat is a részek között. (pl a 2-ből a bölcs öreg gengszter még fiatalon Salieri bandájában, ilyesmi.)
All me best mates are trees.
23621 levél
Válasz 20.05.16. 13:00 #18
Peace
Pedig nem voltak rosszak a folytatások. Értelem szerűen nem érhettek fel az elsőhöz. A harmadik szerintem nem megérdemelten lett ilyen szinten szétalázva. Én teljesen jól elvoltam a kampánnyal. Persze nem tetszhet mindenkinek egyformán és nem is venném elő ismét, de nem láttam indokoltnak a becsmérlő szavakat. Az első rész remake viszont fenomenális hír! Alig várom, hogy telepíthessem!
2433 levél
Válasz 20.05.16. 12:43 #17
Shadowguard
Ez örömhír, emlékszem első alkalommal egyik harácsonykor játszottam végig, pont illett a végkifejlet a hangulatomhoz
Azóta párszor már elő akartam szedni, de egy pár évvel ezelőtti Hitman 2 újrajátszás(i kisérlet) emlékez visszatartott.
Bevallom őszintén én az autóversenyt anno elcsaltam a francba Voltak így is idegesítő küldetések benne, és ha nem emlékszek nagyon rosszul ez még teljesen más mentési rendszert használt. És akkor még internet sem volt, szóval néha azért lehetett kószálni itt is.

A folytatások viszont kimaradtak. A második rész idején már azt hiszem a wow volt a sláger nálam, a harmadik meg olyan "jó" értékeléseket kapott, hogy még a virágboltit is csak letöltöttem, majd pár hónap után le is töröltem, ne foglalja a helyet. Úgyse telepítem fel.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
10212 levél
Válasz 20.05.15. 10:37 #16
davkar9
Nem merek nagyon erősen visszaemlékezni, mert tartok tőle, hogy vietnamflashback-be futnék bele, de mintha úgy rémlene, hogy a célegyenes előtt volt egy rohadt szopatós kanyar... Ezt kikerülve, a másik irányból menve, meg pont nem volt elég az idő.
All me best mates are trees.
3718 levél
Válasz 20.05.15. 07:06 #15
Raistlin666
Ó igen az még mámoros küldetés volt. A Driver-ben voltak még hasonló szivatások!
32807 levél
Válasz 20.05.14. 20:48 #14
szbszig
Nem nagyon emlékszem már a részletekre, utánanézni meg nem nagyon merek, nehogy leromboljam a játék nimbuszát, pláne ha tényleg jön nemsokára egy csudaszép remake. Amire viszont emlékszem, hogy volt egy ilyen freeride-os küldetés, ahol egy bombával megpakolt teherautót kellett leszállítani egy pontból egy másik pontba úgy, hogy a sebességed nem csökkenhetett egy bizonyos érték alá, különben a bomba felrobbant. Na, azzal szívtam én rengeteget, nem az autóversenyes küldetéssel.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7 levél
Válasz 20.05.14. 15:58 #13
Skorm
Életem legnagyobb játéka volt a Mafia 1, nagyon várom a remake-t.
Arra leszek kíváncsi a Mafia 2-vel kapcsolatban, hogy benne lesznek e a DLC-k (Jimmy's Vendetta, Joe's Adventures).
10212 levél
Válasz 20.05.14. 14:02 #12
davkar9
Freeride a teljes pálya volt, sztori "korlátozások" (time limit, küldi vége, stb) nélkül. Igazából csak szabad, céltalan ökörködésre volt jó.
A freeride extremeben különleges feladatok voltak (pl láthatatlan ember, ufo, glicerines teherautó), amik teljesítéséért autókat kaptunk.

Kellemes meglepetés lesz ha ezek is belekerülnek, de igazából nem számítok rá.
All me best mates are trees.
4484 levél
Válasz 20.05.14. 11:32 #11
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Elképzelhető, hogy a második rész csak egy HD remaster lesz, és csak az első rész lesz remake.
1788 levél
Válasz 20.05.14. 11:11 #10
-Jozef-
Verekedést akár át is emelhetik a második részből, az egészen élvezetes volt, ha jól emlékszem.

A freeride és extreme mód mit takart? Már nem emlékszem rá, csak arra, hogy nagyon üres volt a játék a sztorimód végeztével.
23621 levél
Válasz 20.05.14. 08:14 #9
Peace
Meglátjuk. Mindenesetre iszonyatosan örömteli hír volt és mennyire berobbant már a semmiből! Én nagyon várom az augusztus végét!
10212 levél
Válasz 20.05.14. 08:11 #8
davkar9
A resi2 azért nagyjából ~változatlan maradt. Mondjuk nem ragaszkodom már annyira a régi játékmenethez, pl a rendőröktől én is sokszor kaptam agyfaszt. Medkit->hpregen (legalábbis easy-normalon) szerintem lesz, lőszer is maradhatna. Gondolom lesz majd fedezékhasználat is. Time limit, oda-vissza furikázások beleférhet.

Verekedést mindenképp gatyába kéne rázni. A csaj (Sarah?) hazakísérése mindig rémálom volt.

Annak örülnék, ha a pacing miatt továbbra is külön menne a story és a freeride (egybegyúrva az extrememmel?). Utóbbiba tegyenek valami mentést, aztán ott lehet acsizni és felfedezni.
All me best mates are trees.
23621 levél
Válasz 20.05.14. 07:58 #7
Peace
Szerintem azért ne számítsunk 2002-es játék mechanikára! Mai kis vérpistikék kikészülnének. Tuti, hogy a kornak megfelelő játékelemek kerülnek bele és változtatások lesznek eszközölve. Ettől függetlenül én iszonyatosan várom az első részt!!!
3718 levél
Válasz 20.05.14. 05:55 #6
Raistlin666
Ha jól rémlik a Hidden&Dangerous is így kezelte a dolgot...annak a 2. részét is felkaphatná valaki...
33432 levél
Válasz 20.05.14. 01:06 #5
Creativ3Form
Vágom, F5 volt. De ha véletlenül később nyomtad meg és akár csak egy kilométerrel gyorsabban mentél mint 60, már jött rád.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1544 levél
Válasz 20.05.14. 01:02 #4
quervo
Nem tudsz 61-gyel menni, ha benyomod a speed limitert. F2 volt talán vagy F5.
33432 levél
Válasz 20.05.14. 00:53 #3
Creativ3Form
Ezek közül max a piroslámpás, ha véletlenül 61-el és nem 60-al megyek, megbasz a rendőrt változtassák meg, de a többi maradjon, főleg a lőszerszámolás. Az konkrétan zseniális húzás volt, hogyha lősszerrel cseréltél tárat, buktad őket.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1544 levél
Válasz 20.05.13. 23:53 #2
quervo
Minden kell, annyit változtassanak, hogy az első küldetés(ek közül valamelyik)ben adjanak fél lóerővel többet a kocsinak, hogy fel tudjon menni az emelkedőn az alagút után.
10212 levél
Válasz 20.05.13. 23:14 #1
davkar9
Hype!

Duplán meglepő. Eleve, hogy remake készül, na meg, hogy milyen jól néz ki!

Ki mire számít? Nosztalgia gameplay (piros lámpa, speed limit, lőszerszámolás stb) kell, nem kell?
All me best mates are trees.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.