Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» MSI GE66 Raider 10SGS laptopteszt – A sárkánnyal az erő [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: MSI GE66 Raider 10SGS laptopteszt – A sárkánnyal az erő
Csúcstechnika egy könnyed testben.

1582 levél
Válasz 20.08.20. 16:09 #9
Sityi
Ha jól rémlik, én ebben a Linus Tech Tips videóban hallottam róla.
https://www.mixcloud.com/Sityi/
7236 levél
Válasz 20.08.20. 15:52 #8
nyomi
Jo, koszi. Utanajarok ennek a TDP jateknak
valami ASUS izé, nemtom...
1582 levél
Válasz 20.08.17. 23:13 #7
Sityi
Nem fázom én sem, sőt... Ez annak köszönhető, hogy nemrég szépen leszigetelték a házat, plusz pont a kazánház fölötti lakás a mienk. Jövőre amúgy is felújítunk kicsit, tervben van a légkondi beszerzése is.
https://www.mixcloud.com/Sityi/
3303 levél
Válasz 20.08.17. 22:52 #6
Shadowguard
Persze, tudom, hogy van akinek szüksége van hordozható gépre vagy csak nem szereti, ha a gép fixen (sok) helyet foglal.
Félreérthetően fogalmaztam, arra értettem, hogy nekem felesleges jelen helyzetben. Hordozni nem akarom és játékra az éppen aktuális szörnyeteg mindig tökéletesen megfelel.

stabil 27-28 fok van télen-nyáron

Na ez a durva, nem a 75 fokos GPU Én nyáron 25ben már szenvedek, télen 20-21 napközben, de éjszakára leveszem a fűtést, mert még annyiban is rosszul alszom.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
1582 levél
Válasz 20.08.17. 19:15 #5
Sityi
Igen, én is meglepődtem rajta - szerintem ez a TDP-játék az oka. Gyanús, hogy betonstabil volt az a CPU órajel, és mivel láthatóan nem pörgött maxon, így hűteni se kellett annyit. Ügyes trükk, tetszik is, hiszen ma még mindig inkább a GPU számít, annak pedig jól jön az extra kakaó, hogy tovább tudjon boostolni. (Hozzátenném: a CPU is számít - és a sanda gyanúm szerint az új konzolgenerációval jó eséllyel emelkedhet a gépigénye a komolyabb terhelést jelentő játékok gépigénye, mert arányaiban nézve azon a téren jelentősebb fejlődés történt teljesítmény terén mind a kékeknél, mind a zöldeknél.)
A mérési módszerem eléggé házias, de azért ad egy elég jó képet arról, mit tud a vas. Én nem vagyok annak a híve, hogy mesterségesen terheljünk mindent maximumra, mert olyan terhelést valós használat mellett nem igazán kap a ketyere, így a hőfok és throttling vizsgálat minden esetben egy 64 fős Battlefiled V Conquest multis meccs. A méréshez a Trigonesoft Remote System Monitorját használom, mert így a telefonomon látom, mi hogy változik, és nem a képernyőn zavar. Persze a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem rögzítem a mérést, csak sűrűn ránézek a telefonom kijelzőjére, mit látok, aztán jegyzetelek. Talán annyi helyzeti előnyöm van, hogy a nappalim sarában, ami a gépsárkányom lakhelye és egyben a PlayDome Tesztlabor is egyben, stabil 27-28 fok van télen-nyáron. (Sőt, ha már itt tartunk: igazából egyik tesztem eredményét sem mondanám kikezdhetetlen igazságnak, inkább amolyan iránymutatás csupán, illetve segédlet más tesztelt laptop összehasonlításához. Nem tudunk "rendes" tesztlabor lenni, mert ahhoz nem adottak a körülmények (összehozni pedig erősen tőke-, munka- és időigényes), így inkább egyfajta gyakorlatias felhasználói szemmel tesztelgetünk.)

@Shadowguard: Megértem, de feleslegesnek nevezni kicsit erős. Van nem is egy olyan élethelyzet, amikor bizony jól jön(ne). A hőfokok meg csak számok - én például attól kaptam nemrég sikítófrászt, amikor megláttam, hogy az autóm hűtővize 100 fok környékén táncol (lett egy OBD olvasóm, és pont egy termosztátcsere után vagyok). Aztán utánaolvasva kiderült, hogy ez teljesen normális, az ideális tartomány 90-110 fok között mozog nagyjából. Na, a laptop ugyanez: felmelegszik belül, aztán a többit intézi a hűtés és a UEFI vezérlés. Megsütni nem fogod tudni, mert ott a hővédelem; a nagy márkák meg fektetnek annyi munkát a hűtési rendszer tervezésébe, hogy ne haljon meg a gép ilyen terhelés mellett. Nem teljesen dilettánsok a mérnökök bármely nagy márkát nézzük...
https://www.mixcloud.com/Sityi/
3303 levél
Válasz 20.08.17. 13:22 #4
Shadowguard
Egen, tudom, ezért írtam, hogy nekem sosem lesz laptopom játékra (már attól eltekintve, hogy kb. felesleges is). Ugyanúgy nem tudnék örülni a 75 foknak, mint ahogy semmilyen játékot nem tudok speedrunban tolni. Sőőőőt
Vízhűtés nekem sincs, tartok tőle És azért akkora dobozban ami van a levegő is elég.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
25591 levél
Válasz 20.08.17. 08:54 #3
Peace
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a laptop az nem klasszik PC? Kb. 1/20-ad helyre van bezsúfolva a teljes hardware, mint egy normális méretű gépház. Nincs vízhűtés, csak 1-2 venti és csak reménykedhetsz, hogy nem olvad le az egész intenzív használta közben. Szerintem örülnek a 75 foknak!
3303 levél
Válasz 20.08.16. 20:15 #2
Shadowguard
75 fok jó? Na ezért nem lesz nekem soha laptopom, én már akkor csúnyán nézek, ha a 70et eléri a VGA. Bár az ritka és többnyire optimalizációs gondot jelent. Az RDR2-t is megfogtam 67nél. Még ha picit csalni is kellett és felvenni a házventik fordulatát.
Persze cserébe a ház akkora, hogy ha ledobom az emeletről beesik a pincébe. Viszont én szeretem az ilyen melák dobozokat, szóval nagy gond nincs És úgysem viszem sehová.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
7236 levél
Válasz 20.08.16. 19:51 #1
nyomi
75 fok??? hát az kurva jó, nehezen is hiszem el. az én tavalyi zephyrusom 95 fokon megy de csak mert folyamatos a throttling, amúgy beleolvadna az ölembe. ez nehezebb majd 40 dekával, vagyis valszeg nagyobb a kaszni is, amivel jobb hűtést lehet csinálni, na de 20 fokkal? az elég jól hangzik, ezt tudnátok még részletezni kicsit? mert akkor következő laposnak esélyesebb az MSI, mint az ASUS...
valami ASUS izé, nemtom...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.