Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Újrahasznosítható a PS5 csomagolása [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Újrahasznosítható a PS5 csomagolása
A mutatós és praktikus kialakítású doboz szinte teljes egészében műanyagmentes.

17466 levél
Válasz 21.04.23. 09:45 #8
david139
Nagyon szélsőséges hozzáállás ez. Egyrészt nem lehet egyik pillanatról a másikra átállni a bolygó kizsákmányolásáról a fenntartható életmódra. Még ha meg is lenne a szándék, ez nagy meló.
Másrészt "minden világcég" azt csinálja, amiből pénzt nyernek. Azt pedig az emberek döntik el, hogy kinek adják a pénzüket.
Szóval egyrészt először az embereket kellene a környezetvédelem fontosságára nevelni, hogy aztán ezek az emberek a cégeket a vásárlásaikkal rákényszerítsék a változásra. De az ember jelenleg inkább a cégeket hibáztatja, mint hogy egy kicsit többet költsön a bio termékre, vagy vigyen magával zacskót a boltba, és ne az ott kapott műanyagszatyrot használja. Kényelmesebb mutogatni, mint cselekedni.

Ugye be the change you want to see in the world. Ha eggyel kevesebb teknős fullad bele miattam a műanyagszemétbe, akkor már megérte.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
2989 levél
Válasz 21.04.22. 18:43 #7
Aryx
DA-val értek egyet. Én nem hiszek a környezetvédelemben. Ha a Sony valóban elkötelezett lenne a környezetvédelem mellett, már ma leállítanák a PS5-ök gyártását... meg az összes többi termékükét. De ez nem feltétlenül a Sony sara, minden világcég ugyanezt csinálja: ugyanaz a pr-képmutatás, mint mikor a Tesla kivág Berlin mellett 300 hektár erdőt, hogy felépítse a gyárát a környezetbarát jövőért. Vagy mikor a környezetvédelem jegyében a Föld órájában lekapcsolják az Eiffel-torony fényeit, mind a 20,000 lámpát. Vagy mikor xy, az instás influenszer csaj büszkén hirdeti az oldalán a zero waste életfelfogást, a mindig legújabb iphone-járól és 2 plázás shoppingolás között.

Úgy gondolom, hogy amíg a cégek és a világ vezetői globális szinten túltermeléssel válaszolnak a brutális mértékű túlfogyasztásra, addig mi csak elenyésző mértékben tudunk a környezetvédelemhez hozzájárulni, akárhány papírcsomagolású PS5-öt vásárlunk. Most ez majdnem anti-PS propagandának tűnhet , holott nem erről van szó: egyszerűen csak nem ezzel fogjuk megmenteni a bolygót, hiába jó a kezdeményezés.
„A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni.”
17466 levél
Válasz 21.04.22. 08:46 #6
david139
Svájcban rendes szelektív gyűjtés van, a kartonpapírt pl. 2 hetente egyszer kell kipakolni az utcára, és elviszik.
Nincs összekeverve mással, rendesen újra lehet hasznosítani.
A műanyag sokkal problémásabb, sok féle van, nem lehet mindet, nem lehet mindig megtalálni rajta az infót stb. És még ha a gyűjtés jól is megy, akkor is csak párszor lehet újrahasznosítani.

Szóval innen nézve is a papír a jobb. A másik meg, hogy a papírtermelésre azért most már szerintem inkább telepített erdőket használnak, és nem igazán ez a fő kiváltó ok, a rendes erdők pusztulására. De lehet tévedek.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
7929 levél
Válasz 21.04.22. 08:30 #5
Lovi Tommy
teljesen de ettől függetlenül eléggé greenwashing/popularista, mint inkább valódi megoldás szerintem
12921 levél
Válasz 21.04.19. 18:39 #4
Gobiakos
Én meg azt mondom, hogy inkább így, mintsem telehányni az amúgy is alapvetően papírból készülő dobozt műanyag "bekukucskáló" ablakokkal, fogantyúkkal meg ki tudja mivel. Abban az esetben a kedves vevő gondolkodás nélkül hajítja a vegyes hulladék közé. Nem áll neki szétszedni a műanyagot és a papír részeket. Így azért nagyobb a sansz, hogy minden rész a neki kitalált gyűjtő edénybe kerül.
Remélem, érthető, amit akartam ezzel.
7929 levél
Válasz 21.04.19. 17:14 #3
Lovi Tommy
nehéz kérdés, mert kender s bambuszpapír sokkal jobb lenne környezetvédelmi szempontból pont az ilyen célú csomagolásnak, doboznak, sajnos a jelenlegi papíripar csak egy fokkal jobb mint a műanyag termelés
12921 levél
Válasz 21.04.19. 07:49 #2
Gobiakos
Nem értelek. Más miatt nem vágnak ki fákat? De. Újra lehet őket telepíteni? Igen.
A műanyag vagy a papír a kevésbé környezetszennyező szerinted?
Ezeken a kérdéseken gondolkodj el, vagy nézz meg egy Attenborough filmet.
10709 levél
Válasz 21.04.17. 19:16 #1
Dark Archon
Így csak a fákat pusztították miattuk
Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.