Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Újrahasznosítható a PS5 csomagolása

Újrahasznosítható a PS5 csomagolása

A mutatós és praktikus kialakítású doboz szinte teljes egészében műanyagmentes.

2021.04.16. 11:26 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony is elkötelezett a zöld, vagyis környezetbarát megoldások mellett. Ezt már a PlayStation 5 tervezésekor is szem előtt tartották. Ennek köszönhető, hogy a tavaly novemberben megjelent konzol már különleges csomagolásban került (vagy inkább nem került) a boltok polcaira.

A Sony elmondása szerint a csomagolás gyakorlatilag teljes egészében újrahasznosítható. Ez csak egy lépés a cég számára a One Blue Ocean Project és a Green Management 2025 projekteken belül. Ezeket azért indították el, hogy visszafordítsák a környezetszennyező folyamatokat. Így a jövőben a műanyaghasználatot a minimumra szeretnék visszaszorítani, a PS5 doboza is 93-99%-ban műanyagmentes.

A jövőben további lépéseket is fognak tenni a környezetvédelmi célok elérése érdekében. ■

előző
következő
Újrahasznosítható a PS5 csomagolása
Újrahasznosítható a PS5 csomagolásaÚjrahasznosítható a PS5 csomagolásaÚjrahasznosítható a PS5 csomagolása

hozzászólások (8)

Gobiakos
Gobiakos 2021.04.19. 18:39
Én meg azt mondom, hogy inkább így, mintsem telehányni az amúgy is alapvetően papírból készülő dobozt műanyag "bekukucskáló" ablakokkal, fogantyúkkal meg ki tudja mivel. Abban az esetben a kedves vevő gondolkodás nélkül hajítja a vegyes hulladék közé. Nem áll neki szétszedni a műanyagot és a papír részeket. Így azért nagyobb a sansz, hogy minden rész a neki kitalált gyűjtő edénybe kerül.
Remélem, érthető, amit akartam ezzel.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2021.04.22. 08:30
teljesen de ettől függetlenül eléggé greenwashing/popularista, mint inkább valódi megoldás szerintem
david139
david139 2021.04.22. 08:46
Svájcban rendes szelektív gyűjtés van, a kartonpapírt pl. 2 hetente egyszer kell kipakolni az utcára, és elviszik.
Nincs összekeverve mással, rendesen újra lehet hasznosítani.
A műanyag sokkal problémásabb, sok féle van, nem lehet mindet, nem lehet mindig megtalálni rajta az infót stb. És még ha a gyűjtés jól is megy, akkor is csak párszor lehet újrahasznosítani.

Szóval innen nézve is a papír a jobb. A másik meg, hogy a papírtermelésre azért most már szerintem inkább telepített erdőket használnak, és nem igazán ez a fő kiváltó ok, a rendes erdők pusztulására. De lehet tévedek.
Aryx
Aryx 2021.04.22. 18:43
DA-val értek egyet. Én nem hiszek a környezetvédelemben. Ha a Sony valóban elkötelezett lenne a környezetvédelem mellett, már ma leállítanák a PS5-ök gyártását... meg az összes többi termékükét. De ez nem feltétlenül a Sony sara, minden világcég ugyanezt csinálja: ugyanaz a pr-képmutatás, mint mikor a Tesla kivág Berlin mellett 300 hektár erdőt, hogy felépítse a gyárát a környezetbarát jövőért. Vagy mikor a környezetvédelem jegyében a Föld órájában lekapcsolják az Eiffel-torony fényeit, mind a 20,000 lámpát. Vagy mikor xy, az instás influenszer csaj büszkén hirdeti az oldalán a zero waste életfelfogást, a mindig legújabb iphone-járól és 2 plázás shoppingolás között.

Úgy gondolom, hogy amíg a cégek és a világ vezetői globális szinten túltermeléssel válaszolnak a brutális mértékű túlfogyasztásra, addig mi csak elenyésző mértékben tudunk a környezetvédelemhez hozzájárulni, akárhány papírcsomagolású PS5-öt vásárlunk. Most ez majdnem anti-PS propagandának tűnhet :D, holott nem erről van szó: egyszerűen csak nem ezzel fogjuk megmenteni a bolygót, hiába jó a kezdeményezés.
david139
david139 2021.04.23. 09:45
Nagyon szélsőséges hozzáállás ez. Egyrészt nem lehet egyik pillanatról a másikra átállni a bolygó kizsákmányolásáról a fenntartható életmódra. Még ha meg is lenne a szándék, ez nagy meló.
Másrészt "minden világcég" azt csinálja, amiből pénzt nyernek. Azt pedig az emberek döntik el, hogy kinek adják a pénzüket.
Szóval egyrészt először az embereket kellene a környezetvédelem fontosságára nevelni, hogy aztán ezek az emberek a cégeket a vásárlásaikkal rákényszerítsék a változásra. De az ember jelenleg inkább a cégeket hibáztatja, mint hogy egy kicsit többet költsön a bio termékre, vagy vigyen magával zacskót a boltba, és ne az ott kapott műanyagszatyrot használja. Kényelmesebb mutogatni, mint cselekedni.

Ugye be the change you want to see in the world. Ha eggyel kevesebb teknős fullad bele miattam a műanyagszemétbe, akkor már megérte.
ajánlott olvasnivaló