Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» A MÁTRIX TRILÓGIA

21647 levél
Válasz 06.01.14. 10:10 #666
padavan
De a maga teljességében, a sztori lényegét csak a három rész egyként szemlélése okán kaphatod el.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
711 levél
Válasz 06.01.14. 09:57 #665
Kanduhr
Hát nem is tudom... Szerintem az első rész önállóan is megállja a helyét.
21647 levél
Válasz 06.01.14. 09:50 #664
padavan
Okés, tisztleetben tartom a véleményed, de azt fenntartom magamnak, hogy akkor lehet értékelni a teljes sorozatot - animatrixot is beleértve - ha a maga összességében megérti az ember a dolgokat a filmekkel kapcsolatban. Szerintem a legjobb módszer az, ha a széria epizódjait nem elkülönítve, hanem egységes egészként próbáljuk meg értelmezni. Gyenge pillanatok pedig minden monumentálisabb műben előfordulnak.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
711 levél
Válasz 06.01.14. 09:03 #663
Kanduhr
Én is azt próbáltam padnak elmagyarázni, hogy értettem a filmet/ket, csak az első rész után a többi nem igazán tetszett.
Legnagyobb lol(eddigi filmjeim terén): 4 és fél éve megvettem vhs-en a Mátrixot, egyszer(vásárlás napján) tudtam megnézni, mert utána elromlott a videónk. A videót nem javítattuk meg, a kazi meg azóta is ott hever a polcomon. De ugyanez van a négy Alien kazimmal is, bár azokat előbb vettem.
5613 levél
Válasz 06.01.14. 08:21 #662
csuvi


ezt azóta sem vágom, mit nem értettek az emberek a mátrix 1-ben. jó történet, jó film, de egyszerű, mint egy fejszenyél..


----------------------

Kanduhr 2006.01.14 06:09 - Dark City topik
Kijavítom magam: Amikor a Mátrix egyet láttam, akkor még jóval fiatalabb voltam(és sokakkal ellentétben már elsőre értettem) Ellenben a második részt már moziban néztük, arra mondtam, hogy végigröhögtük(egyébként is, ha nagy társasággal vagyunk moziban, tökmind1 mimegy,mindenképp jól érezzük magunkat), de annak is értettük a lényegét. A hármat viszont jómagam, és jópár ismerősöm is kihagyta a moziban. Szóval te megint olyan embert néztél egy fajankónak, akit nem ismersz, és pont olyan filmet védtél meg, ami igencsak megoszlatta a közvéleményt(mátrix 2 és 3-ra gondolok).
De mivel, nemrég volt egy kultúráltabb hsz-d felém, ezért nem kötök fölöslegesen beléd, de azért ha lehet, hadd védjem meg véleméynem és saját magamat.
Off vége, Dark Cityt anno a HBO-on láttam, akkor nagyon megfogott, csak jópár év eltelt, és hát én sem emlékezhetek minden egyes filmre. De akkor nagyon tetszett, szívesen megnézném újra.
Előző: padavan 2006.01.11 18:47
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
21647 levél
Válasz 06.01.08. 16:08 #661
padavan
Hyperlol! Ráakadtam a legelső internetes kommentemre! Persze olyan is, a szöveg nagy része valahogy lemaradt. És miről ugatok, na miről?

"Szevasztok!
Látom, nagy a fejetlenség a fórumon a Reloadeddel
kapcsolatban, azt hiszem csak a Wacsi tesók tudják,
hogy igazából mi a helyzet a jó öreg Neoval és baráti
körével. Ám azért vagyunk, hogy gondolkozzunk, és ez a
film különösképpen arra ösztökéli az embert, hogy
elméleteket gyártson. Nos, én is így tettem. Lehet,
hogy feltevéseim közül egyik sem fog bejönni, de
kiváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Vágjunk hát a
közepébe: Szerintem Neo sem más, mint egy Smith, vagy
Kulcskészítő szerű progi. Hiszen az Építész tudomására
hozta, hogy ő tulajdonképpen egy önmagát némileg
modifikálni képes script, amely rendszerszinten van
beleírva a Matrixba. Érdekes módon mindösszesen
egyetlen halandó kapja meg az " ... - na, innentől lemaradt.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 06.01.08. 08:38 #660
padavan
Menczel, csattanj fel messengerre pls, van egy ötletem, meg kéne beszélnünk. Thx!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 06.01.08. 08:09 #659
padavan
Beszarás


Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.12.16. 06:28 #658
The Conquistador
Bearanyoztad a reggelemet. (És most megyek, becsatlakozok az iskolába... )
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
21647 levél
Válasz 05.12.15. 22:23 #657
padavan
Kár volt ezt berakni.... Szóismétlések, kidogozatlan mondatok... Sorry.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 05.12.15. 22:18 #656
padavan
Menczel koma, elkezdtem kőbe vésni - - az egyik matrix szösszenetemet, amelyet bőven követni fog még több is, ez sem lesz egy rövid cucc. Íme egy kis kóstoló:

(ez persze még csak egy vázlat)


Cypher szerint a valóság

A Matrix sorozat első filmjének egyik negatív hőse volt Cypher, a magasztos eszmékből kiábrándult forradalmár, aki számára a valóság megtapasztalása az illúziók világába csalogatta vissza a férfit. Ez persze így igen sommás kijelentés, hiszen mint a Matrixban minden, ez sem annyira egyértelmű, ahogyan azt első olvasatra hinnénk.
Cypher, a lélektelen áruló, aki megcsömörlött a valóságos világtól, annak minden borzalmával, nyomorával, kilátástalanságával együtt? A kérdés az – és mindig ez marad a legfőbb kérdés… -, hogy vajon mi a valóság, mihez viszonyíthatjuk az általunk igazi világegyetemnek gondolt teret és időt, a létezésünk múlti dimenzióját. Nehéz kérdés. A valóságot elvileg és gyakorlatilag nincs mihez viszonyítanunk, hiszen az mindent magában foglal, megalkotva a végtelen világegyetemet, az univerzális teret, a legkisebb, szubatomi részecskét is beleértve. Innentől kezdve a mi valóságunk részeként kell kezelnünk egy mesterségesen teremetett VR-világot, hiszen maga a technika, a VR-be csatlakozott, de egyébként hús-vér emberek, állatok, növények természetszerűen a valóság részei. Már csak az a kérdés, hogy a gépek által létrehozott és szintén a gépek által szintetizált mesterséges univerzum mennyire kaphat szerepet a hagyományos értelemben vett valóságban. Az igazi világ – ha van ilyen egyáltalán – alkotóelemei, a legkisebbtől a legnagyobbig törvényszerűen hatással vannak arra az összességre, amelyet mi univerzumnak nevezünk. Kölcsönhatásba léphet e a VR ezzel a valósággal? Az első reakciónk erre a kérdésre biztosan az lehet, hogy „természetesen erről szó sem lehet”, de gondoljuk át ezt a talán kissé abszurdnak tűnő felvetést egy kissé jobban. A VR-ben digitális önképünk materializálódik, de az elektromos impulzusokból megalkotott világegyetemben a teljes egyéniségünkkel utazunk, így a magunk valóságában fogunk részt venni az elménk által mesterségesként feldolgozott realitásban. Személyiségünk mintegy átteleportálódik egy párhuzamos világegyetembe, de megtartja leglényegesebb jellemzőit, habár kétségtelen, hogy egy merőben más környezetbe kerülve működésbe lépnek bizonyos gondolkodásbéli, felfogásunkat erősen befolyásoló pszichológiai változók, amelyek óhatatlanul módosítják mind az énképünket, és ezzel együtt a várható reakcióinkat, így azt a még mindig megfoghatatlan, szinte misztikus – valójában interakciókból és kémiai folyamatokból összeállt vegyületet – dolgot, amelyet léleknek nevezünk.

Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.12.15. 17:46 #655
The Conquistador
Ámen...

Amúgy ez a cikk egész jó, érdekes elképzelések vannak benne.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
1989 levél
Válasz 05.12.15. 12:16 #654
georgee
Na te pont az az ember vagy akinek azert nem jott be a matrix mivel nem erti! Szvzs nem vagy azon a szinten. Nem latsz a dolgok moge.

Senki nem keresei a "világmegváltást" de a filmnek volt mondani valoja amit te fel se fogtal!
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
1029 levél
Válasz 05.12.15. 12:13 #653
taposoakna
ok. befejeztem, ígérem.
Salam malejkum!
21647 levél
Válasz 05.12.15. 12:10 #652
padavan
Nem én írtam ezt a szösszenetet, és sok részével egyet sem értek, csupán a Matrix film iránt érdeklődöknek kopiztam be ezt az írást, így ez nem neked szólt, Mr. Matrix-ellenes kereszteslovag. Egyébként még sokáig fogsz kellemetlenkedni a filmmel kapcsolatban? Mert senkit nem érdekel a véleményed, azt remélem vágod. A provokatív, kötekedő, "csakazértis" hülyeségekre pláne nem. Szerintem térj vissza a fogadalmadhoz, és hagyd békén az igénytelen tömeget a saját mocskában fentrengeni. Köszike, bye.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1029 levél
Válasz 05.12.15. 12:07 #651
taposoakna
Arany János volt az illető...
1029 levél
Válasz 05.12.15. 12:02 #650
taposoakna
jókat röhögtem, kösz, h ide ezt beírtad.
ez nem egy irodalmi mű (de mégcsak nem is "alkotás"), úgyhogy ne elemezgesd. ha ezt látnák Wachowski-ék jókat röhögnének, h hülyék a nullából is értelmet csinálnak. (bár lehet ők is akartak vmi értelmet vinni az egészbe. kevés sikerrel...)
erről eszembe jut, amit egyszer még a középiskolai irodalom tanárom mondott egy felelet közben. Verset elemzett az illető (soronként) és mindig úgy kezdte a mondatot, h "ennek az a jelentése... itt a költő azt gondolta...". Erre elmesélt a tanár egy story-t: vmelyik költőnek (már nem emléxem melyiknek) megjelent egy verse egy folyóiratban, amit az elemzők a vers alatt megpróbáltak értelmezni. Ők is így kezdték a mondatokat, mint ahogy feljebb írtam. Meglátta a költő és a következőt írta a szerkesztőségnek: "Gonolta a fene!!!".
De csak boncolgassátok tovább, hátha megtaláljátok benne a világmegváltást, de ne felejtsetek el értesíteni róla... A sok nevetés jót tesz az egészségnek.
21647 levél
Válasz 05.12.15. 00:21 #649
padavan
A következő idézet az Építész és Neo párbeszéde a Matrix: Reloaded című alkotásból. Kissé mintha gyorsan folyt volna le beszélgetés. Az alábbi értelmezés talán szolgál finom nassolnivalóval.

The Architect - Hello, Neo.

Neo - Who are you?

The Architect - I am the Architect. I created the matrix. I've been waiting for you. You have many questions, and although the process has altered your consciousness, you remain irrevocably human.
”Jóllehet a folyamat megváltoztatta a tudatodat, továbbra is visszavonhatatlanul ember maradsz.„

Igaz: „Jóllehet a folyamat megváltoztatta a tudatodat..” = mert a lelki fejlődés útja, amin Neo végighalad, visszafordíthatatlan genetikai változásokat indít el a testében. Neo nem új képességeket NYER, mindössze fokozatosan kapja vissza mindazt, amit az emberiség elvesztett. (skillek: Telekinézis, repülés, HEAL, resurrection)

Hamis: "visszavonhatatlanul ember maradsz továbbra is.„ = Az Építész az abszolút „gonoszt” képviseli. Egyetlen célja az emberiség energiájának megszerzése. Ennek érdekében legerősebb fegyverét használja: zavarkeltés általi manipulációt.

Ergo, some of my answers you will understand, and some of them you will not.

Igaz: ”Néhány válaszomat meg fogod érteni, néhányat nem.” = Fontos utalás. Amit nem értünk ODA még nem jutottunk el lelki fejlődésünk által. Következésképp fel sem tudjuk mérni az információ helyességét. Jelenlegi fejlődési szintünket meghaladó információ egyszerűen kínai számunkra.

Concordantly, while your first question may be the most pertinent, you may or may not realize it is also irrelevant.

Neo - Why am I here?

The Architect - Your life is the sum of a remainder of an unbalanced equation inherent to the programming of the matrix.
”Életed nem több, mint a matrixra jellemző egyenlőtlenségek maradékának összege.”

[itt a kulcsszó az unbalanced.]

Igaz. Neo a káosz terméke. Amint egy rendszer, inputjainak összegénél nagyobb outputot produkál a rendszer entrópikussá válik. Káosz keletkezik. A káosz szikrája tette lehetővé a kreativitás létrejöttét. A lélekkel rendelkező emberi lény kaotikus teremtmény. Neo példaértékű kaotikus lélekgazda, óriási fejlődési potenciállal rendelkezik. Következésképp Neo „élete nem több”, mint a matrixra oly jellemző „instabil” egyenlőtlenségek maradékának összege. – Itt az Építész gúnyosan lekicsinyíti állításának jelentőségét, mely számunkra esszenciális: Neo élete FŐLEG és hála istennek a matrixra oly jellemző „instabil” egyenlőtlenségek maradékának összege.

Ettől Neo Neo: ZAVAR a tökéletesen harmonikusra tervezett MATRIX-ban. Káosz. Az emberiség megmentője. Az egyetlen. Azonban itt roppant lényeges megjegyezni, hogy „Az Egyetlen” megjelölés a Wachowsky fivérek üzenete NEKED. A Te célod, hogy te légy az egyetlen. Így aztán az a cselekményszál, hogy MI LESZ Neo (?), NEKED szánt üzenet. Mi lesz belőled? Ezen kell dolgozni. A Föld népességének pontosan 50%-a rendelkezik azzal a képességgel, hogy kövesse Neo-t és elinduljon végre a lelki fejlődés útján. Lásd Zion elitje. Morpheus, Trinity és a többiek. … Miért ne??

You are the eventuality of an anomaly, which despite my sincerest efforts I have been unable to eliminate from what is otherwise a harmony of mathematical precision. While it remains a burden to sedulously avoid it, it is not unexpected, and thus not beyond a measure of control. Which has led you, inexorably, here.
”Az anomália egyik lehetséges eredménye vagy. Eddig még nem sikerült kiküszöbölnöm téged, titeket. Bár a keletkezésetek egyáltalán nem váratlan számomra. Ellenőrzésem alatt tartalak benneteket. Ez az erőlködés viszont elkerülhetetlenül elvezetett téged hozzám.„

Tökéletesen jellemző beismerés az építész részéről. Az igazi „gonosz” hiperintelligens. Nem látja át létezése összes következményét, nem képes teljesen átlátni saját hátrányait, korlátjait. Ettől azonban még potenciálisan veszélyes!!

Neo - You haven't answered my question.
„Nem válaszoltál a kérdésemre.„ = általános jelenség. A MATRIX urai és a Fehér urak sosem adnak direkt választ, mert ezzel elvennék a kérdező szabad akaratát, a FREE WILL-t.
The Architect - Quite right. Interesting. That was quicker than the others.
”Milyen igaz. Érdekes. Ez az egy [anomália] gyorsabb, mint a többiek.” = bók Neo erejének és fejlettségének. De alapvető utalás arra, hogy a REBOOT nemsokára itt van! (az időintervallum ismert, akik kíváncsiak rá dobjanak emailt. A többieket csak feldühösíteném..)

*The responses of the other Ones appear on the monitors: "Others? What others? How many? Answer me!"*

The Architect - The matrix is older than you know. I prefer counting from the emergence of one integral anomaly to the emergence of the next, in which case this is the sixth version.
„Ez már a hatodik MATRIX verzió” = eddig hat REBOOT volt. Olvassátok el a REPLAY-t. [amazon.com] Civilizációk letűnése és új társadalmak keletkezése itt a lényeg. LOOP-ban élünk. Akármit csinálsz, hiábavaló loopban maradsz egészen a BREAK parancs megtalálásáig: Azonban ez iszonyatosan nehéz, hiszen cafatonként kell kiszaggatnod magad a kék tabletta csábos, selymes, elringató, élvezetes, izgalmas, puha, finom, zamatos hatása alól. Gondolkozz el, készen állsz-e erre??

*Again, the responses of the other Ones appear on the monitors: "Five versions? Three? I've been lied too. This is bullshit."*

Neo: There are only two possible explanations: either no one told me, or no one knows.
”Két lehetőség van. Vagy senki nem mondta el ezt nekem vagy senki sem tudja.„

Sajnos mindkét lehetőség igaznak mondható. Elkeserítő. Drámai helyzet áll fenn. A hatalom birtokosainak eszük ágában sincs megmondani a bárányoknak, hogy talán farkasokká válhatnak. Elvégre a bárányokat kitűnően lehet nyírni!

The Architect - Precisely. As you are undoubtedly gathering, the anomaly's systemic, creating fluctuations in even the most simplistic equations.
”Ahogy fokozatosan gyűjtöd össze az anomália sajátosságait, még a legegyszerűbb egyenletekben is a zavar hullámait kelted.„

Igaz. A fejlett tudattal rendelkező, MATRIX-ot kikerülő, kihasználó ember alapvető tulajdonsága ez. Talán kapcsolatban van néhány ember azon skilljével, amit csak így neveztem el: Chaos projection. [nincs több süti, mindenki olvasson utána!]

*Once again, the responses of the other Ones appear on the monitors: "You can't control me! F*ck you! I'm going to kill you! You can't make me do anything!*

Neo - Choice. The problem is choice.
”Választás. A probléma a választással van.„
Igaz. Mindig is azzal volt. A MATRIX urai megpróbálják befolyásolni döntésünket. A kiválasztottak pedig letépik magukról a MATRIX befolyást és visszadobják a zablát a MATRIX képébe. Az a MATRIX ügynök, aki olyan ostoba, hogy a legmagasabb szintű kiválasztottakra támad rá, saját magát akasztja fel, végzi ki hatékonyan.

*The scene cuts to Trinity fighting an agent, and then back to the Architect's room*

The Architect - The first matrix I designed was quite naturally perfect, it was a work of art, flawless, sublime. A triumph equaled only by its monumental failure. The inevitability of its doom is as apparent to me now as a consequence of the imperfection inherent in every human being, thus I redesigned it based on your history to more accurately reflect the varying grotesqueries of your nature. However, I was again frustrated by failure. I have since come to understand that the answer eluded me because it required a lesser mind, or perhaps a mind less bound by the parameters of perfection. Thus, the answer was stumbled upon by another, an intuitive program, initially created to investigate certain aspects of the human psyche. If I am the father of the matrix, she would undoubtedly be its mother.
”Az első MATRIX, amit terveztem, önmagában tökéletes volt. Művészi. Fennkölt… sajnos a tökéletlenségetek végzett vele… a későbbi verziókat átterveztem. De minden alkalommal frusztrált a kudarc... Talán ha kevésbé tökéletes agyam lenne a tervezéshez…akkor sikerülne… Végül a választ egy intuitív programban leltem meg, amely eredetileg arra készült, hogy tanulmányozza az emberi psziché sajátosságait. Ha én a MATRIX atyja vagyok, ő kétségtelenül a MATRIX anyjának nevezhető.”

Hatásos zavarkeltés. Alapból egy AI nem lehet intuitív. Az emberi psziché sajátosságainak kihasználására azonban beprogramozható és ezt tökéletesen ki is használja a MATRIX. Több esetben azonban a MATRIX urainak személyesen kell átvenniük az irányítást egy-két rakoncátlankodó psziché felett. Céljuk, hogy az ébredező elmét minél gyorsabban visszaaltassák. Ehhez gyakorta TÍZSZERESEN ERŐS TÁMADÁST, befolyást alkalmaznak.

Neo - The Oracle.

The Architect - Please. As I was saying, she stumbled upon a solution whereby nearly 99.9% of all test subjects accepted the program, as long as they were given a choice, even if they were only aware of the choice at a near unconscious level. While this answer functioned, it was obviously fundamentally flawed, thus creating the otherwise contradictory systemic anomaly, that if left unchecked might threaten the system itself. Ergo, those that refused the program, while a minority, if unchecked, would constitute an escalating probability of disaster.
”...A tesztalanyok 99.9%-a elfogadta a programot. Az egy tized százalék azonban rendszeranomáliát gerjesztett, amelyet ha nem tartottunk ellenőrzésünk alatt, elkerülhetetlenül katasztrófává teljesedett ki.”

Igaz: Mindig is megvolt a potenciális veszélye annak, hogy az emberiség túl nagy százaléka ébred fel és lerázza magáról a MATRIX hatalmát.

Neo - This is about Zion.

The Architect - You are here because Zion is about to be destroyed. Its every living inhabitant terminated, its entire existence eradicated.
”Azért vagy itt mert Zion nemsokára megsemmisül. Összes lakóját kivégezzük, létezésüket pedig kitöröljük a MATRIXból.”

Neo - Bullshit.
”Lószart.”

Velős reakció az Építész hazug manipulációjára, ugyanakkor mintaértékű, követendő hozzáállás.

*The responses of the other Ones appear on the monitors: "Bullshit!"*

The Architect - Denial is the most predictable of all human responses. But, rest assured, this will be the sixth time we have destroyed it, and we have become exceedingly efficient at it.

*Scene cuts to Trinity fighting an agent, and then back to the Architects room.*

The Architect - The function of the One is now to return to the source, allowing a temporary dissemination of the code you carry, reinserting the prime program. After which you will be required to select from the matrix 23 individuals, 16 female, 7 male, to rebuild Zion. Failure to comply with this process will result in a cataclysmic system crash killing everyone connected to the matrix, which coupled with the extermination of Zion will ultimately result in the extinction of the entire human race.
”Az Egyetlen feladata, hogy visszatérjen a Forráshoz és betöltse saját lényét a MATRIXBA, majd újra működésbe helyezze a megváltoztatott Főprogramot.”

Igaz: „Az Egyetlen feladata, hogy visszatérjen a Forráshoz és betöltse saját lényét a MATRIXBA” = magas osztályú kiválasztottak lelke tiszta. Globális pszichikai energiamező töltésének pozitívba fordításán van a hangsúly. Föld lakosságának szintjén.

Hamis: „majd újra működésbe helyezze a megváltoztatott Főprogramot.” = nem Neo, hanem a MATRIX urai indítják el újra a rendszert, és innentől fogva megint tökéletes béklyóba vetik az emberiséget!

Neo - You won't let it happen, you can't. You need human beings to survive.

The Architect - There are levels of survival we are prepared to accept. However, the relevant issue is whether or not you are ready to accept the responsibility for the death of every human being in this world.
”…Elfogadod-e, hogy az emberiség halála a te lelkeden száradjon?”
Az Építész szánalmas manipulatív próbálkozása. A szellem örökkévaló.

*The Architect presses a button on a pen that he is holding, and images of people from all over the matrix appear on the monitors*

The Architect - It is interesting reading your reactions. Your five predecessors were by design based on a similar predication, a contingent affirmation that was meant to create a profound attachment to the rest of your species, facilitating the function of the one. While the others experienced this in a very general way, your experience is far more specific. Vis-a-vis, love.
”Míg a többiek nagy általánosságban kötődtek embertársaikhoz, addig a Te kötődésed sokkal kifejezőbb. Ellentétben a többiekkel, téged a szerelem ereje mozgat.„

Power of love. Barzakh. Allah lehelete. Legfontosabb energiaforrás. Szív csakra. Mikor a Föld hatmilliárd lakosából, a lélekkel is rendelkező hárommilliárd alszik, a heart chakránk feltöltődik azzal a pozitív energiával, melyet a GOD megnevezésű lény sugároz át az egész univerzumon ezzel a tartalommal: „THOU I LOVE.”

*Images of Trinity fighting the agent from Neo's dream appear on the monitors*

Neo - Trinity.

The Architect - Apropos, she entered the matrix to save your life at the cost of her own.

Neo - No!

The Architect - Which brings us at last to the moment of truth, wherein the fundamental flaw is ultimately expressed, and the anomaly revealed as both beginning, and end. There are two doors. The door to your right leads to the source, and the salvation of Zion. The door to the left leads back to the matrix, to her, and to the end of your species. As you adequately put, the problem is choice. But we already know what you're going to do, don't we? Already I can see the chain reaction, the chemical precursors that signal the onset of emotion, designed specifically to overwhelm logic, and reason. An emotion that is already blinding you from the simple, and obvious truth: she is going to die, and there is nothing that you can do to stop it.
”...Elérkeztünk a döntő pillanathoz, amikor a MATRIX hibája nyilvánvalóvá válik, amikor az Anomália lelepleződik. Mert Ő a vég és a kezdet. Két ajtó van..”

Igaz: Az Építész világossá teszi, hogy mindjárt itt a REBOOT. Két lehetőségünk van. Választani kell, hogy a Yin vagy a Yang oldalára állunk-e. Fehér vagy fekete?

Építész: ”Ahogy találóan megfogalmaztad, a probléma a választással van….Már előre látom a döntésed kiváltotta láncreakciót… hormonkémiai előjelek mutatják az érzelmed létrejöttét. Érzelmeidet pontosan arra tervezték, hogy legyűrjék a logikát és elhomályosítsák racionális gondolkodásodat… Érzelmeid elvakítanak és nem látod a nyilvánvaló tényt: [Trinity] meg fog halni és képtelen vagy megmenteni.”

Óriási kavarás az Építész részéről. Annyi igazság van benne, hogy a MATRIX az emberi hormonrendszer tetszőleges részeinek aktiválásával von ki energiát belőlünk. Ergo, aki ellenőrzése alatt tudja tartani az érzelmeit és képes a szakmai körökben „emotional management”-nek hívott eljárás nagyjából konzisztens alkalmazására, az megtörte a MATRIX hatalmát.

*Neo walks to the door on his left*

The Architect - Humph. Hope, it is the quintessential human delusion, simultaneously the source of your greatest strength, and your greatest weakness.
”Remény. Alapvető emberi téveszme. Ugyanakkor a legnagyobb erőforrásotok is. Természetesen ezáltal a legnagyobb gyengétek.”

Zavarkeltés: A remény, amennyiben ábrándot, tehát valamely vonzó esemény jövőben várt varázslatos beteljesülését jelenti, akkor veszélyes illúzió és erőfolyam blokkoló tényező.

Neo - If I were you, I would hope that we don't meet again.

The Architect - We won't.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.12.14. 21:43 #648
The Conquistador
Meglesz az is.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
21647 levél
Válasz 05.12.14. 21:10 #647
padavan
Mondtam már: Matrikulated, és párhuzamos matrixok. Tök stimmel még ez a jelenet is. Kéne erről írni már egy esszét.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.12.14. 20:17 #646
The Conquistador
Érdekes dolgot vettem észre. A Mátrix teaserében az Építész szobájában található monitorokon keresztül láthatunk jeleneteket a filmből. Vagy ez ihlette az Építész szobáját az Újratöltvében, vagy ennek esetleg megint valami burkolt jelentése van, ami aztán hetekig foglalkoztat bennünket, mint egy szilánk az agyunkban, ami megőrjít.

The Matrix - Teaser
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
4981 levél
Válasz 05.12.01. 17:39 #645
tibi6893
mind megvan dvd-n akárcsak a terminátor 1,2,3!
http://shudzsi.blogspot.com
21647 levél
Válasz 05.11.30. 16:19 #644
padavan
Vazz, eltöprengtem azon, hogy ezt a remek kis témát miért nem a saját oldalunkon vitatjuk meg... Megteremtettem a lehetőséget erre is: Lőn
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.11.30. 15:51 #643
The Conquistador
Már linkelem is a legjobb Kiválasztott háttérképet, telefonon, gépen, falon szintén megtalálható nálam.

Mátrix - Forradalmak

The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
139 levél
Válasz 05.11.30. 06:34 #642
V for Vendetta
Most igen rákattantam én is a témára...Nem tudtok valami NEO központú wallpapert betenni ide? Mindenhol kerestem egy olyan igazi Chosen One hangulatú wallt amin NEo van, de nem sok sikerrel.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
2300 levél
Válasz 05.11.29. 19:14 #641
The Conquistador
Már készül, csak lassan.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
139 levél
Válasz 05.11.29. 19:10 #640
V for Vendetta
Game CNNre írjon valaki Mátrix elemzéseket
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
21647 levél
Válasz 05.11.29. 16:07 #639
padavan
Az, hogy fenyegetik, egy dolog. A vinyód sem megy tönkre azért, mert formatálod.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.11.29. 16:07 #638
The Conquistador
Még szerencse.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
139 levél
Válasz 05.11.29. 16:06 #637
V for Vendetta
Tényleg és a Mátrix összeomlásoknál hogy hogy nem haltak meg az emberek? Neot ezzel fenyegtik..
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
21647 levél
Válasz 05.11.29. 16:05 #636
padavan
Nem értek egyet.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 05.11.29. 16:05 #635
padavan
Így tartják kordában az embereket. Egy oprendszer is egyre lassabb, hibásabb lesz, idővel elkerülhetetlen az újratelepítés. A Matrix sem kivétel, néha rebootolni kell, egyrészt a felmerülő rendszerhibák, másfelől a rendszeres agymosás miatt, amit az emberek kapnak. Így ha valaki esetleg a burok alatt mégis elkezdeni gyakodni és ébredezni, a következő rebootnál mindent elfelejt.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.11.29. 16:04 #634
The Conquistador
A Merovingire, mint Kiválasztott.

"Valaha a Merovingi is olyan volt, mint Neo..." - Persephoné

V for Vendetta, Tyler, meg minden: Nem ugyanaz történik, a Kiválasztott egy idő után mindig máshogy dönt. Az Orákulum sem ugyanazt jövendöli. Tesztelik a reakciókat.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
139 levél
Válasz 05.11.29. 16:03 #633
V for Vendetta
beszkennelhetem ha kell.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
139 levél
Válasz 05.11.29. 16:03 #632
V for Vendetta
Az mekkora szar volt a Cinema szerkesztője pár óra alatt összedobott egy kurva jó befejezést, a Wachowskik meg...azt mondjuk nem mondom hogy elcseszték de a Cinemáé jobb volt
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
21647 levél
Válasz 05.11.29. 16:02 #631
padavan
Én nem olvastam, nem is vágom, mire utalsz.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
139 levél
Válasz 05.11.29. 16:01 #630
V for Vendetta
De ennek mi értelme? nem tanulnak a hibákból és nem csinálnak hibátlan Mátrixot, hanem 6x végignézik ahogy elpusztul minden?
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
2300 levél
Válasz 05.11.29. 16:00 #629
The Conquistador
Van ám benne valami, bár ha nem olvasom el a Cinema Forradalmak-előjelző számát, meg sem fordul a fejemben az egész.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
2300 levél
Válasz 05.11.29. 15:59 #628
The Conquistador
Ezt most nem értem. Neo volt a soros. A hatodik Kiválasztott. Az első lehettet a Merovingi, nem biztos, hogy Ő is meghalt. Smith pedig minden új verzióban ugyanazt a szerepet kapja. Először ügynök, majd a Kiválasztott felszabadítja.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
21647 levél
Válasz 05.11.29. 15:57 #627
padavan
Merovingi mint kiválaszott? Lol, egy csomó kiválasztott volt már, emlékezz vissza az első részre, amikor Neo először ment az Orákulumhoz. Forduljon meg a fejedben a lehetőség: Ez a kiválasztósdi, és az Orákulum-féle válogatás - ki lesz valóban a Kiválasztott? - csupán egy script, mindig egyforma eredménnyel. Script az egész világ.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
139 levél
Válasz 05.11.29. 15:57 #626
V for Vendetta
há mer ha nem neo volt kiválasztott, akkor gonolom a negatív megfelelő sem Smith volt, ergo ezt még nem láthatta...
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
21647 levél
Válasz 05.11.29. 15:55 #625
padavan
Helyes!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.11.29. 15:55 #624
The Conquistador
"Ezentúl tekints rám úgy, mint mentálisan sérült egyénre..."

Eddig is így tettem.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
2300 levél
Válasz 05.11.29. 15:54 #623
The Conquistador
Miért is nem?
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
139 levél
Válasz 05.11.29. 15:54 #622
V for Vendetta
naja de ha körforgás lenne akkor nem a merovingi lett volna az egyik régebbi kiválasztott..
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.
21647 levél
Válasz 05.11.29. 15:53 #621
padavan
Bahhh, nem akartam rossz hatással lenni rád. Ezentúl tekints rám úgy, mint mentálisan sérült egyénre - a tökéletes társasalom így szokta semmibe venni a hozzám hasonló örök lázadókat, más néven: szociopatákat...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.11.29. 15:49 #620
The Conquistador
Hát a beszélgetésünk óta picivel tényleg nagyobb lett a fantáziám. Már a való életben is képtelen vagyok mindent úgy nézni, ahogy mindenki nézi. Holnap tesin megpróbálok gyorsan futni, hátha felébredek.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
21647 levél
Válasz 05.11.29. 15:45 #619
padavan
Alakul ez, alakul ez... Hidd el, hozzám fogsz megtérni, gyermekem.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.11.29. 15:40 #618
The Conquistador
Nem, csak folyamatosan jár az agyam, és az egyik elméletem szerint Smith nem az Orákulum miatt látta előre a dolgokat. Hanem mert már megtörténtek. Ötszor. Hogy az előtte lévő dolgokra miért nem emlékszik, nem tudom, talán csak az Orákulum lemásolásával jutott akkora hatalomhoz, hogy megnézze, mit tett az Építész a Lomtárba.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
139 levél
Válasz 05.11.29. 06:22 #617
V for Vendetta
tucc valamit?
Vi Veri Veniversum Vivus Vici.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.