25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Baldur’s Gate III teszt [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Baldur’s Gate III teszt
Avagy megjelent a Baldur’s Divinity: Original Gate III.

TheHolyOne
#3 TheHolyOne [1739]
Köszi, hogy jelezted! Pedig lecsekkoltam az IMDB-t is, de úgy tűnik, hogy valamit elnéztem. Jaheira hangja annyira ugyanolyannak tűnt, feltételeztem, hogy visszahozták az eredeti szinkronszínészeket.

Ugyanakkor ez a tévedés is alátámasztja a szinkron színvonaláról tett megállapításaimat

Válasz erre

Előzmény: gothmog 2023.08.21. 12:56
Juraviel.Ihuan.Bedvin
#2 Juraviel.Ihuan.Bedvin [5118]
Egyetértek a kezelőfelület hibáival, szerintem is kellene egy táborelhagyó "lap", ahol könnyen cserélhetnéd a társakat, mielőtt kalandra indulsz.

Abban is egyetértek, hogy rengeteg játékmechanikán érződik a DOS örökség (és kis részben DAO is), de ez szerintem nem baj; ami egyeseknek zavaró lehet, hogy színesebb képi világgal rendekezik az eredeti játékokhoz képest.

Viszont a kontrollerrel nagyon királyak az körmenük, új is adható hozzá, a felszerelések, fegyverek is kipakolhatók, könnyű váltani. Pl. könnyebb váltani a fáklyára is. Kifejezetten örülök, hogy ilyen remekre szabták, és könnyűre az irányítást, nem is mennék vissza az egér/billentyűzet kombóra.

Vannak kisebb bosszantó bugok (a sűrűbb NPC helyeken FPS esések, beakadt küldetésszövegek az útinaplóban, ott maradt felkiáltó a karakterek feje felett), de ezek javítva lesznek.

Mindezekért kárpótol a remek történet és a szereplők, a jól megírt dialógusok, az élvezetes harcok. Nagyon régóta nem élveztem egy játékot így: a Larian annyit egyszerűsített a cRPG elemeken, hogy az befogahatóbb legyen, de nem ment el a középszerűség felé; elég összetett rendszer dolgozik így is alatta. Aki esetleg megszereti így is és még érdeklődne a műfak iránt tovább, az pedig megismerkedhet a "báldúrzgétesebb" örökséggel bíró Pillars of Eternity és a Patfinder két részével.

Válasz erre

gothmog
#1 gothmog [4949]
Aprócska javítási javaslat: Jaheira és Minsc is új voice actort kapott a BG3-ban (Minscet pl. Matthew Mercer "alakítja"), tehát nem az eredeti szinkronszínészeket hozták vissza.

Máskülönben: köszönjük az ismertetőt!

Endure. In enduring, grow strong.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.