Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» name vs noname

437 levél
Válasz 02.01.29. 18:52 #10
weblap
kEnAcE A számítástechnikát ne hasonlítsd össze a cipőkel
weblap
9786 levél
Válasz 02.01.28. 20:53 #9
Sirmelon
Érdekes, ami tesztet én láttam, az ennek ellentmond.
Például az általam is ismert /és elismert/ noname Manli GF2MX teszteredményeit tudnám emliteni a Gamestarból, ami kb. ott volt mint az általad agyonreklámozott ASUS MX-é.
Ugyancsak minőségi termékek a noname kategóriáju Inno3D kártyák, minőségi honlappal, ahonnan nem hiányzik a bőséges és rendszeresen frissitett driverkinálat sem!

A magam részéről eltulzottnak tartom hogy egy noname kártya 50%-al lassabb lenne mint egy márkás, példa erre az általam is használt Inno3D GF3, mely a tesztek szerint nem marad el a Leadtek ill. ASUS hasonló kártyái mellett.
A tesztekhez vezető linkek a fenti honlapon megtalálható, kb. 12-13 GF3 összehasonlitásával.
Si vis pacem, para bellum!
9563 levél
Válasz 02.01.27. 21:44 #8
kEnAcE
Én alapból elutasítok mindenféle nóném cuccot. Nekem ne kerpáljon be semmi menet közben, mert azért is fizetni kellett, ha nem is annyit, mint márkásért. Nagyob az esély, hogy elszáll a nóném, mint a márkás, ezt meg nem akarom megjátszani. Pont úgy van ez, mint a cipőknél. Inkább veszek 30e egy NIKE-t, amit gond nélkül hordhatok egy évig vagy tovább, mint havonta egy kínai cipőt cserélgessek, mert lerohad a lábamról.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
224 levél
Válasz 02.01.27. 21:24 #7
Cipo
Hát akkor lássuk a valóságot:
A noname kártyák akár 50%-al lassabbak is lehetnek. Ezt tesztek bizonyítják. Oka pedig 2 dologra vezethető vissza.
1 A BIOS kidolgozása minden kártyagyártó sajátja az ASUS rohadt sokat öl bele ennek optimalizálásába, míg a noname semmit. A különbség óriási.
Emlékszem annakidején megcsináltuk, hogy vettünk egy nonamet és feltöltöttünk rá egy ASUS BIOSt. S nagyon megérte. Ma már sajna ilyeneket nem lehet, mert az ASUS is rájött, hogy a népek próbálkoznak ezért levédte a dolgot.
2. Ok a lassulásra a Driver.
Az Nvidia referenciadrivere nem mindig a leggyorsabb, s nincs is az adott kártyára/BIOS-ra optimalizálva (már annál a kis résznél ahól ez kell).
Ráadásul a noname gyártók nem csinálnak Driver frissítést. Kénytelen vagy a referncia Drivert használni. Aminél az ASUS-é sokkal gyorsabb.

Szóval mégegyszer, 50%-ék. S ez tény. Akár vehettél volna Márkásat egyel kisebb kategóriában. Azonos teljesítményt kaptál volna. S akkor legalább márka van a kezedben.

Noname-et sosem szabad venni.
952 levél
Válasz 01.12.29. 17:42 #6
Gebasz
Emlékszem anno sokat kellett flopyt venni. Tapasztalatom az volt, hogy a noname sokkal jobb volt mint mondjuk a 3M. (annál minden jobb volt)

Nem videokártya, de azóta sosem dőltem be a névnek.
7036 levél
Válasz 01.12.29. 11:29 #5
Aruns
Én nem vagyok egy hardverguru, de jómagam sem láttam még noname cuccot hirtelen/kurtán-furcsán kinyiffanni; amiket használtam, azokkal sem volt gond. Nyilván a noname gyártóknak sem érdeke, hogy olyan hírnevük legyen, ami miatt senki sem veszi a termékeiket (nekem grafkártyavonalon azt mondták, hogy leginkább a saját drivertámogatás miatt érdemes a márkás cuccot venni és csak másodlagosan a minőségibb alkatrészek miatt).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
10 levél
Válasz 01.12.28. 21:42 #4
noname guy
kösz -egyébként ,hogy erre valami bizonyítékot is mondjak --) Max Payne minden max-on -és nem szaggat !! (igaz ,hogy 800*600 ,de mivel 15'monitorom van ezért nemis huzom felbontást)
azért ennek örültem TNT vel szaggatott min állat -
9786 levél
Válasz 01.12.28. 21:38 #3
Sirmelon
Általában a noname cuccok nem rosszabbak vagy lassabbak mint a jónevüek /sőt pl. a noname RAM gyakran jobban tuningolható mint a márkás/, csak kevésbé minőségi alkatrészelből vannak összerakva.
De nem rosszabbak, csak esetleg nincs rajta annyi cicoma /TCOut, VIVO, 3D-s szemüveg/.
S ahogy irod, a két kyroII teljesitménye egyforma, s valszeg egy Leadtek vagy ASUS sem lenne számottevően gyorsabb mint a te Eagle GF2-d.
Si vis pacem, para bellum!
10 levél
Válasz 01.12.28. 21:29 #2
noname guy
nemtud esetleg valaki egy site-ot ahol noname graf kártya teszteket lehet olvasni ?
pl.:Butterfly KyroII-es kártyáról is azthalottam ,hogy ugyanazt nyújtja mint Herkules konkurense -csakhát 48 helyett 27...
majdnem ezt vettem csak T&L hiánya sziven ütött...
szerintem jobb ez a Titanium ennyiért...
10 levél
Válasz 01.12.28. 21:25 #1
noname guy
érdekel a téma -úgyhogy gondoltam nyitok egy topicot
a kérdés adott várom a válaszokat....
konkrétan most vettem egy noname graf kártyát -fagyást tekintve semmi gond -sebességről meg az a véleményem ,hogy fogalmam sincs
konkrétan ugyebár ugyanaz a Nvidia-s cucc van a Gef2titanium 64MB kártyámba mint a márkásabb titaniumoknál -akkor meg mit érdekel ,hogy name vagy noname -lasabb ??

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.