Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» CD > DVD > 50GB DVD

1113 levél
Válasz 02.03.07. 21:53 #15
Death666
Ha mar a kompatibilitasrol beszelgetunk,volna egy kerdesem:
DVD-n megvan az Űrkamionosok c. film,és nem tom lejáccani a PowerDVD-vel,a menüben rákattintok a nyelvre,és kiakad az egész...
más DVD-filmeket lejáccik,gond nélkül,néztem már Matrix-ot,Dino-t,Armageddon-t,Eraser-t is pedig az ketoldalas DVD es elvileg az enyemnek nem lenne szabad lejaccani,megis lejaccotta kiba nelkul,ezt meg az istennek nem akarja,csak ha kulon megnyitom a file-okat,de 20 perces reszletekben nem lenne gusztusom vegignezni a filmet...a lemezt mar azota kicsereltuk,de amasikkal is ugyanez a gond,lenne valami otletetek hogy mi okozza a gondot?
Twelve galaxies, and all coming at me!
9786 levél
Válasz 02.03.07. 19:16 #14
Sirmelon
Ráadásul most már lesz vörös meg kék lézeres olvasó, amik megint nem kompatibilisek egymással.
Si vis pacem, para bellum!
5959 levél
Válasz 02.03.07. 18:36 #13
Mephisto
Ez szopás, még a sima DVD-k házatáján is problémák vannak, egy eszköz igazi elterjedését véleményem szerint akkor éri el, ha nemcsak olvasni, hanem írni is tudunk vele. Jelenleg legalább háromféle DVD-írási szabvány létezik, amelyek egymással és az aztali DVD-kkel nem kompatibilisek.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
9786 levél
Válasz 02.03.05. 22:38 #12
Sirmelon
Uj fejlemény a DVD jövőjét illetően! Olyannyira érdekes, hogy becopyzom az egészet!

"
Homályos a kép a DVD jövõjét illetõen

A következõ generációs DVD technológia kérdése a jelek szerint korántsem olyan egyszerû, mint amilyennek az elmúlt hetekben tûnt, amikor kilenc szórakoztatóelektronikai óriás bejelentette a Blu-ray nevû technológiát.
A DVD szabványok kidolgozásáért felelõs DVD Forum irányítóbizottsága ugyanis a napokban egy másik technológiát fogadott el, mint a jelenlegi DVD szabvány utódját.
A DVD Forum egy olyan technológiát szeretne bevezetni, amely a Blu-ray -jel ellenben nem kék, hanem a jelenlegi DVD meghajtókhoz hasonlóan vörös színû lézert alkalmaz. A bizottság szerint tehát az új DVD meghajtók továbbra is vörös lézert alkalmaznának, az igazi újítás pedig egy alacsony bitrátájú, igen jó hatékonyságú tömörítési technológia lenne, amely rendkívül jó képminõséget biztosítana a jelenlegi DVD-Video szabvánnyal egyezõ bitráta mellett.
A kilenc DVD Forum tag óriáscég által korábban elfogadott Blu-ray Disc technológia legnagyobb hátránya a hírek szerint elsõsorban a magas ár lenne. A Blu-ray azt az MPEG-2 videótömörítési technológiát alkalmazná, mint a jelenlegi DVD-Video szabvány, így a jobb képminõséghez nagyobb tárolókapacitás lenne szükséges. A nagyobb tárterület igénye indokolja a kék lézer alkalmazását, a technológia azonban meglehetõsen drága.
A DVD Forum, amely tagjai között tartja számon mind a kilenc Blu-ray támogató elektronikai óriást, úgy véli, a probléma megoldható egy, az MPEG-2 -nél nagyobb hatékonyságú tömörítési eljárással is, megspórolva a nagyobb tárolókapacitáshoz szükséges drága hardverelemek szükségességét. A Warner Bros., valamint a DVD Forum javaslatát támogató többi cég úgy véli, a 9 GByte-os tárolókapacitású kétrétegû DVD lemezek egy MPEG-4 -hez hasonlóan hatékony tömörítési eljárással jobb megoldást jelentenek, mint a 27 GByte-os Blu-ray lemezek MPEG-2 technológiával. A DVD Forum 17 tagja közül 11 támogatta az új vörös lézert alkalmazó HD-DVD (High Definition DVD) technológiát, a többi hat társaság, köztük a Philips, a Matsushita, és a JVC, tartózkodott.
Bár a DVD Forum csak komoly nehézségek árán tudta meghozni a HD-DVD támogatásáról szóló döntést, egyes szakértõk szerint a két új technológia nem fog problémát jelenteni. A HD-DVD formátum ugyanis elsõsorban mûsoros DVD-Video lemezekhez készül, a Blu-ray Disc pedig egy nagykapacitású írható formátum lesz."

Ki tudja, mi lesz ennek a vége?
Si vis pacem, para bellum!
9786 levél
Válasz 02.02.26. 19:44 #11
Sirmelon
Ha rák, akkor visszafelé.
Si vis pacem, para bellum!
887 levél
Válasz 02.02.26. 10:10 #10
Capali
hova a rákba mész?
Rulez ! Kúl ! Fajin !
9786 levél
Válasz 02.02.25. 20:13 #9
Sirmelon
Mi az Mefi csak feltételes szabadlábon vagy?

Aruns:
Azért remélem igen, mert az utóbbi hónapokban jól bevásároltam DVD lejátszókkal /Pioneer 116, Philips combó+ AIWA asztali DVD/.
Kitolás lenne ha nem igy lenne.
Bár az vigasztal, hogy az uj szabvány szerinti DVD-k megjelenésekor a régiek ára zuhanni fog!!!!
Si vis pacem, para bellum!
6295 levél
Válasz 02.02.25. 19:45 #8
J. Dávid
5959 levél
Válasz 02.02.25. 19:34 #7
Mephisto
Sajnos nem merre jártam mostanában, hanem meddig vagyok itt a helyes kérdés... kb. egy hét múlva már itt sem vagyok.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
20761 levél
Válasz 02.02.25. 13:01 #6
Eric
Viszont az új olvasók szerintem a régi lemezeket vinni fogják.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 02.02.25. 13:00 #5
Eric
Szerintem nem lesz kompatibilis a régi meghajtókkal, ui. ezt az adatsűrűséget egy újfajta lézerrel érték el. Szerintem a régi nem elég érzékeny ezeknek az olvasásához.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7036 levél
Válasz 02.02.25. 11:37 #4
Aruns
Sirmelon:
nem emlegesd a mikrót, báz
Az új lemezek a sima DVD olvasókkal kompatibilisek lesznek, ugye?
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
887 levél
Válasz 02.02.25. 10:58 #3
Capali
szia Mefi!

te merre jártál a közelmúltban?
Rulez ! Kúl ! Fajin !
9786 levél
Válasz 02.02.24. 19:22 #2
Sirmelon
Látod Mefi én mondtam hogy nem érdemes rohanni a boltba a mostani DVD irókért...

De csak gondold el: letárolsz 100 GB adatot, törlöd a vinyót.
Az öcsi meg beteszi a lemezt a mikróba és megmelegiti...
Vagy a hugi lemossa körömlakklemosó acetonnak puszta jóindulatból... <
/Ez utóbbi sztori megtörtént a környezetemben/.
Si vis pacem, para bellum!
5959 levél
Válasz 02.02.24. 17:39 #1
Mephisto
Ugyan van már a hírhez kapcsolódó topic, de megéri itt, a hardvenél egy tiszta, új topicot nyitni.


27 GB-os DVD lemez
Blu-ray néven egy teljesen új DVD szabványt fogadott el kilenc nagyvállalat (név szerint: Sony, Matsushita, Pioneer, Samsung, Thomson, Hitachi, Sharp, Philips és LG). Az eddigi DVD lemezekkel megegyező méretű, 12 centiméter átmérőjű korongon egyrétegű változatban az eddigi 4,7 GB helyett 27 GB adat tárolására lesz lehetőség, ráadásul tervbe vették a kétrétegű, 50 GB kapacitású lemez kifejlesztését is. A nagy adatmennyiség tárolásának érdekében az eddig használt piros színű lézer helyett kék lézersugár fogja írni a lemezeket.

Nos ennyi a hír, a lényeg az, hogy onnantól kezdve több ez, mint utópia vagy valami drága mulatság, hogy azok fogadták el a szabványt, akik a DVD-t kitalálták.

Ez két dolgot jelent biztosan: a 3-5 éven belül elterjedű formátum óriási kapacitásával hihetetlen lehetőségeket biztosít, minőségi és mennyiségi javulást jelent, a másik, hogy lassan, de egészen biztosan le fognak esni a DVD írók és az egyelőre többezer forintos írható lemezek árai.

Senki sem hitte, hogy a DVD kinövi magát, de még a CD-nél is ez volt, mostanra azonban a DVD a biztos jövő, s ez már 3 éve is így van.

Nos, a DVD tervezésekor, kb 6-7 éve azt jósolták vagy reklámozták a cégek, hogy "100GB", mi meg csak mosolyogtunk (nem is tudtuk, mekkora az a G, most pedig egy kétoldalú kétrétegű lemez 100 GB-ot tárol. Nekem az összes tárolt adatom (amelyek nagy része CD-n van) biztosan kitesz 60000 MB-ot, tehát én már várom a kék DVD-írók megjelenését
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.