Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmes hírek

5502 levél
Válasz 03.04.08. 21:24 #8
Dino
Mostantól a filmes híreket a DVD rovat címoldaláról érhetitek el.
1175 levél
Válasz 03.04.06. 14:42 #7
Mr. Ranger
Szerintem Osama toborzófilmje, és csak akkor lesz akkko
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
5502 levél
Válasz 03.04.04. 20:30 #6
Dino
InterCom hírek 2003. április 3.

Végső állomás: a skatulya

A színészek többnyire nem szeretik a skatulyákat. Tony Todd, azonban nem fél. Igaz, hogy a 195 centis, markáns arcú fekete színész rémfilmekben lett híres, ő azt mondja, csak a közönség hiszi róla, hogy csak egyfélét tudna játszani. Legutóbb a Végső állomás 2. (Final Destination 2, hazai bemutató: április 24.) című horrorban tűnt fel, a változatosság kedvéért egy krematórium profetikus képességekkel rendelkező, miszitikus gondnokát alakította. De játszott a Holló-ban, kampókezű volt a Candyman-ben és több Star Trek-filmben is gonoszkodott már.
Csakhogy – bár erről a rémfilmek rajongói semmit sem tudnak – Tony Todd egy másik életet is él. Sikeres Shakespeare-színész, aki számos nagysikerű drámai produkcióban lépett színpadra, író és színészetet is tanít.
– Én egyszerre vagyok színművész és horrorfilm-színész – nyilatkozta Todd. – A kettőnek semmi köze egymáshoz, és nem is zavarják egymást. A kétféle közönségem pedig, úgy látszik, nem találkozik. Azért egy filmes vágyam mégis maradt: nagyon szeretnék egyszer egy romantikus vígjátékban is szerepet kapni. Egy olyanban, ahol végre nem kéne kampókezet használnom.

---

Élőben a mutánsokkal

Ki ne szeretne személyesen beszélgetni tengerentúli kedvenceivel? Az X-Men 2. (hazai bemutató: május 1.) fantasztikus világában úgy látszik, még ez is megtörténhet. A film producerei ugyanis egyedülálló lehetőséget teremtenek a különleges fantasy/akciófilm rajongóinak: április 15-én 7 nyelven kérdezgethetik az interneten a film fantasztikus szereplőgárdájának (Hugh Jackman, Halle Berry, Famke Janssen, Ian McKellen, Patric Stewart) néhány tagját.
A magyarországi rajongóknak persze áldozatot is kell hozniuk a beszélgetésért: mivel a vendégek PST 12 – 14 óráig lesznek on-line, a hazai rajongóknak reggel 5-től áll rendelkezésére a két órányi csevegőidő.
Az álmosabb természetűek persze a beszélgetések archivált változatát is letölthetik majd a film hivatalos honlapjáról, a www.x2-movie.com-ról.

---

Elektra válik

A hírnév úgy látszik nem minden. Nem sokkal azután, hogy Jennifer Garner meghódította a világot (hiszen a Daredevil – A fenegyerek világsikerében legalább akkora része volt az ő Elektra-figurájának, mint Ben Afflecknek-nek), most a kudarccal is meg kell barátkoznia. Férje, Scott Foley, kiadta a gyönyörű színésznő útját. Utoljára éppen a Daredevil premierjén jelent meg nyilvánosan együtt a házaspár, az Oscar-díj kiosztó ceremóniára Garner már kísérő nélkül érkezett. Állítólag azért, mert férje új barátnője is a városban tartózkodott és Foley inkább az ő társaságát választotta.
Sokan azonban úgy látják, hogy a válás igazi oka a féltékenység: de a szakmai. Amikor a két fiatal színész négy évvel ezelőtt egymásba szeretett, még mindketten pályájuk legelején álltak. Azóta Garner a csillagokban jár, férje pedig egyhelyben. A Fox produceri mindenesetre sokat tesznek azért, hogy a színésznő boldogságáról gondoskodjanak: már nagyban tervezgetik, hogy külön film készüljön a harcos Elektráról.

---

Queen Latifah – Több a sokknál

Queen Latifah az ellentétek embere. Nagy szájáról és szókimondásáról ismert, mégis maga választotta vezetéknevét, mely arabul azt jelenti finom vagy érzékeny. Letartóztatták már tiltott fegyverviselésért és kábítószer-birtoklásért, de ki sem teszi otthonról a lábát a bibliája nélkül.
És végül, de nem utolsósorban: nagy szegénységből nagyon gazdag lett.
Az apja rendőrtiszt, anyja tanárnő; a Több a sokknál (Bringing Down the House, hazai bemutató: június 5.) című vígjátékban való szerepéért, melyben egy rendezett életet élő jogász (Steve Martin) mindennapjait forgatja fel, egymillió dollárt kapott. A vígjáték azonban váratlan és elsöprő sikert aratott, három hétig uralta az USA mozis toplistájának első helyét és máris több mint 100 millió dollár bevételt hozott. Így aztán a Több a sokknál producerei, a Disney Stúdió vezetői máris megtízszerezték a tétet: Queen Latifah 10 millió dollárt kap a következő vígjátékért, amit a stúdiónál készít.
Persze abban is nagyszájú, megállíthatatlan, a lelke mélyén mégis jóságos figurát kell majd megformálnia: csak nem szökött fegyencet, hanem egy szépségszalon tulajdonosát.

---

TOP 10 – BUDAPEST – 2003. március 27-április 2.

1. Chicago
2. Daredevil - a fenegyerek
3. Még egy kis pánik
4. Szellemhajó
5. Taxi 3
6. Kör
7. A zongorista
8. Tesó
9. Órák
10. Álmomban már láttalak
5502 levél
Válasz 03.04.04. 20:27 #5
Dino
UIP hírek, 2003. április 1.

Robbie Williams írta és énekli a Johnny English főcímdalát

Minden valamirevaló kémfilmnek emlékezetes a főcímdala, így nem csoda, hogy a Johnny English alkotói is nagy levegőt vettek, és Robbie Williamst kérték fel a fontos szerzemény szövegének megírására és a dal eléneklésére. A szám címe: A Man for All Seasons (kb. Az Univerzális Férfiú). Robbie Williams különösen örült, hogy olyan dalt írhat, amely szervesen kapcsolódik a film főhősének karakteréhez: "Ez nem csak egy nótácska a sok közül, hanem végre szól is valakiről" - nyilatkozta Nagy-Britannia legnépszerűbb popsztárja.
Johnny Englisht Rowan Atkinson (alias Mr. Bean) alakítja. Anglia legfélelmetesebb kémje ő - de csak azután, hogy az összes többi titkosügynököt meggyilkolta egy titokzatos francia milliárdos. Aki arra tippel, hogy Johnny English "az idiótáknak is van helyük a nap alatt" szlogen jegyében indul a világ megmentésére, az nem téved nagyot, de azért az igazságot sem találta el egészen. Minden pontosan kiderült 2003. április 10-étől a hazai mozikban!

---

Drew Barrymore: "A szerelem olyan, mint a postás!"

Aki gyűjti a nagy sztárok veretes mondásait, máris örülhet, mert Drew Barrymore ismét megnyilvánult. A színésznő, akit legközelebb az Egy veszedelmes elme vallomásai (Confessions of a Dangerous Mind - hazai bemutató: 2003. május 1.) főszereplőjeként láthatunk legközelebb, nemrégiben így nyilatkozott, amikor ismét a Tom Greennel kötött sikertelen házasságáról faggatták: "A szerelem ellen nincs mit tenni. Olyan, mint a postás: egyszer csak beállít, és át kell venni, amit hozott." A kérdés igazából arra vonatkozott, hogy az ifjú színésznő vajon mit szeretett a különös komikuson, akit egészen közelről szemlélve is igen könnyű összetéveszteni egy elmegyógyintézeti ápolttal. Drew a fentieken kívül nem szolgált bővebb magyarázattal. Csak sejteni lehet, hogy a szerelem nagy lehetett, hiszen féléves együttlétük alatt Drew odaadóan ápolta a hererákban szenvedő Tomot, és csak gyógyulása után váltak el.

---

Angelina örül, hogy Billy Bob megint elkelt

Dicséretes, ha valaki soha nem adja fel. Billy Bob Thornton
például hatodszor készül nősülni. A 48 éves, különcségéről híres sztár már meg is kérte barátnője, a nála kerek negyedszázaddal fiatalabb Daniellen Dorzenrod kezét, sőt már a gyűrűt is megrendelte. A kézfogónak egyetlen apró technikai akadálya van: BB még mindig Angelina Jolie férje. A papírokat már beadták ugyan, de úgy látszik, a tengerentúlon ugyanúgy tologatják őket, mint a bürokráciától jobban sújtott országokban. Angelina a hírek szerint örül, hogy ex-férje véglegesen elkötelezte magát valaki más mellett, mert így még kisebb a valószínűsége, hogy megpróbálná rendezni kapcsolatukat.
"Kisfiam, Maddock teljesen kitölti az életemet, és semmi szükségem arra, hogy valaki megint zűrössé tegye" - nyilatkozta egy lapnak. Angelinát legközelebb a Tomb Raider második részében láthatjuk (Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője; Lara Croft. Tomb Raider - The Cradle of Life - hazai bemutató: 2003. szeptember 11.).

---

George Clooney: "Már apám is nagy showman volt"

Régi szabály Holywoodban: ha egy színésznek deresedni kezd a feje, előbb-utóbb megkísérti a rendezés gondolata. George Clooney sem volt rest, és belevágott: elkészítette az állítólag megtörtént eseményeken alapuló Egy veszedelmes elme vallomásai című thrillert (Confessions of a Dangerous Mind - hazai bemutató: 2003. május 1.). A történet hőse Amerika egyik legnépszerűbb televíziós műsorvezetője, aki civilben a CIA kivégzőembere: eredményekben gazdag pályafutása során 33 embert küld a másvilágra a Cég megbízásából. Clooney-t saját bevallása szerint nemcsak az motiválta, hogy a sztoriból izgalmas és ironikus filmet lehet készíteni, hanem az is, hogy az édesapja is showman volt. "Úgyszólván a stúdiókban nőttem fel - meséli a sztár. - A felvételek alatt ott tébláboltam a háttérben, és figyeltem a közönséget meg a technikusokat. Ez pont a hetvenes években volt, amikor a filmem története is játszódik, ezért is mertem megrendezni ezt a történetet: gondoltam, ha valamit értek és átérzek, akkor az a televíziós vetélkedők világa. Apám egyik legnépszerűbb műsora a The Money Maze (Pénzlabirintus) volt. Azt hiszem, a show kifejezte az amerikai tömegkultúra lényegét. Úgy kellett játszani, hogy a családapa bolyongott egy óriási labirintusban, ahol a pénzt elrejtették, a felesége pedig egy magas emelvényről irányította, hogy 'balra menjél, apukám' vagy 'jobbra menjél, apukám'.".
3167 levél
Válasz 03.03.30. 15:15 #4
'Tacker Takk'
A dátumot vajon szándékosan tették szeptember 11-re?
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
5502 levél
Válasz 03.03.30. 11:19 #3
Dino
Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője
Magyarországi bemutató: 2003. szeptember 11.

A filmből megjelent trailer letölthető a hivatalos honlapról:
http://www.tombraidermovie.com
5502 levél
Válasz 03.03.30. 11:17 #2
Dino
Hírek a UIP-től

Clooney-nak ingyen is játszanak a sztárok

Nem minden hollywoodi sztár pénzsóvár! Ezt maga az egyik legjobban fizetett színész, George Clooney állítja, arra alapozva kijelentését, hogy Brad Pitt és Matt Damon ingyen játszottak legújabb, Egy veszedelmes elme vallomásai című filmjében, amelynek ezúttal ő a rendezője is volt. (Confessions of A Dangerous Mind - hazai bemutató: 2003. május 1.) "A srácok, amikor felkértem őket két kis szerepre, nevetve azt válaszolták: öregem, csak akkor, ha ingyen csinálhatjuk - meséli Clooney. - Tényleg nem túl nagy szerepeket kaptak, de mások két mondatért a bőrt is lehúzzák az emberről, ők meg egy fityinget sem kértek." Az ilyen gáláns gesztusokból lassan hagyomány izmosodik Hollywoodban, hiszen a Tripla vagy semmi - Oceans Eleven is azért készülhetett el, mert a főszereplők (Clooney, Damon, Pitt, Julia Roberts) szokásos gázsijuk töredékéért álltak Steven Soderbergh rendező rendelkezésére. Lám, a jó példa is ragadós.

---

Frida csak egy van!

Újra meg újra felröppennek olyan hírek, hogy Madonna továbbra
is reménykedik abban: ő játszhatja el Frida Kahlo mexikói festőnőt egy róla szóló életrajzi filmben. Teszi ezt annak ellenére, hogy már elkészült egy ilyen alkotás, és hatalmas sikert aratott, hat Oscar-jelölést és két Oscar-díjat is beleértve (Frida - hazai bemutató: 2003. április 3.).
Madonna kitartása voltaképpen érthető, mivel a festőnő nagy rajongója, több képét is birtokolja, és emiatt úgy érzi, képes Fridává átlényegülni. Még az sem tántorítja el, hogy Salma Hayek egyöntetűen magasztaló kritikákat kapott játékáért (plusz egy Oscar-jelölést), míg Madonnát idén újabb Arany Málna-díjjal szégyenítették színésznőként abszolvált csetlés-botlásaiért.
Az újabb Madonna-filmtől szerencsére egy dolog biztosan meg fog óvni minket, és ez a pénz. A mostani Frida után jó ideig nem lesz kifizetődő ugyanerről a témáról filmet készíteni, és emiatt az Anyagias Lány vágyai végképp reménytelennek tűnnek.

---

Kate Hudson: "Nincsenek gátlásaim!"

Kamaszként erősen kilógott környezetéből Kate Hudson, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című romantikus vígjáték sztárja (How to Lose a Guy in 10 Days - hazai bemutató: 2003. május 8.). "Talán a családi környezet volt az oka: csupa színész, zenész és hasonló bohém figura vett körül, úgyhogy teljesen fesztelenül mozogtam az emberek között - meséli a 23 éves színésznő. - A gimiben nem tartoztam semmilyen klikkbe, mert nem érdekelt az egész, és magasról tettem arra, mit gondolnak rólam a többiek. Persze én is igyekeztem pasizni, meg átestem az ilyenkor szokásos lelki dolgokon, de eléggé félvállról vettem mindent. Különösebb gátlásaim sem voltak. Egyik nap például egy klassz, estélyi-szerű lila ruhában mentem suliba, amit valahol túrtam magamnak egy butikban. Csak az osztályban derült ki, hogy a ruha totál átlátszó, amikor rásüt a nap, így mindenre, de mindenre fény derült. Nem csináltam ügyet belőle, gondoltam, rendszeresen sportolok, nincs mit szégyellnem az alakomon."

---

Rowan Atkinson: "Civilben tisztára fapofa vagyok"

Az a közhely talán túlzás, hogy a nagy nevettetők civilben mind komoly vagy szomorú emberek, de hogy nem csupa röhögés az életük, az
biztos. Rowan Atkinson legalábbis úgy véli, hogy ő eléggé csínján bánik a vigyorgással. "Afféle fapofa vagyok, ha jól utánaszámolok, talán ötévente szoktam hangosan elröhögni magamat. De legyen inkább hat - töpreng Mr. Bean megformálója legújabb interjújában. - Munka közben meg végképp nem érek rá szórakozni, mert az adott jelenetre koncentrálok, és ez minden erőmet leköti." Atkinsont legközelebb április 10-étől láthatjuk a hazai mozikban, a Johnny English című angol akcióvígjáték főszereplőjeként. "Ezt a filmet érdemes komolyabban venni, mint a manapság divatos, jórészt az anyagcsere
és a fajfenntartás tárgykörében poénkodó vígjátékokat - magyarázza a komikus. - Se nem direkt James Bond-paródia, bár van rá utalás, se nem Mr. Bean újabb ámokfutása. Johnny English botcsinálta titkosügynök, aki mindent elbaltáz, de azonnal talpra áll, mert hisz magában és a küldetésében. A humor részben ebből fakad, részben pedig abból, hogy hősünk környezete hogyan reagál a különös kém húzásaira."
5502 levél
Válasz 03.03.29. 20:15 #1
Dino
A forgalmazóktól érkező híreket igyekszünk majd itt megosztani veletek. (Tekintve, hogy a játékhírekkel ezeket nem szeretnénk vegyíteni, és igazából külön filmes hírrovatot se szeretnénk nyitni

Az alábbi hírek az Intercomtól érkeztek:

-------

Több a viccnél

Steve Martin-t ötvenmillió ember figyelte az Oscar-gálán, amint az év legsikeresebb művészeit ünnepelte: de mostanában neki is van oka az ünneplésre. Legutóbbi vígjátéka, melyben Queen Latifah-val együtt bolondozik, a Több a sokknál (Bringing Down the House, hazai bemutató június 5.) ugyanis igazi rekorder lett: idén ez az első film az USA-ban, amely három héten át képes megőrizni első helyét a mozis sikerlistán; a szigorú jogász és a nagyszájú börtöntöltelék kapcsolatáról és barátságáról szóló történet jegybevétele hamarosan eléri a bűvös százmillió dolláros határt.
Martin imádta a forgatást. Partnernője, Kimberley Brown, aki a színész kamaszlányát játszotta, azt meséli, hogy a sztár szája be sem állt a forgatás szüneteiben.
– Először kicsit meg is lepődtem – meséli a 18 éves színésznő. – Rengeteget kérdezgetett arról, hogy hogyan élek, hogyan élnek a fiatalok, kivel megyek randizni, ki fizet, ha bemegyünk egy étterembe, miről dumálunk, meg ilyeneket. Nagyon kíváncsi volt. Cserébe viszont rengeteg viccet mesélt, főleg színészekről, filmekről. Az Oscar-átadáson aztán meglepődve hallottam, hogy a nagyközönség előtt ugyanazokat a poénokat süti el, amiket nekem. Akkor jöttem rá, hogy tesztközönség voltam: a Több a sokknál forgatása közben, rajtam meg a többi színészen próbálta ki a vicceket, amiket aztán műsorvezetőként használt föl. De persze csak azokat, amiken mi is nagyot nevettünk.

---

A végső állomás: Animatrix

Az idei a Mátrix éve: a film készítői gondoskodnak róla, hogy 2003-ban a legfontosabb hírek a Mátrix különös, misztikus világáról szóljanak, és a hatalmas rajongótábor minél többet tudjon meg arról a kettős (vagy többes világról), melyet a Mátrix ural.
A Mátrix – Újratöltve (Matrix Reloaded, hazai bemutató 2003. május.22) és a Mátrix – Forradalmak (Matrix Revolutions, hazai bemutató: 2003. november) nem minden. A Wachowski-testvérek ennél jóval többet tudnak a Mátrix-univerzumról.
Ebbe avat be az Animatrix. Azok, akik megnézik a Végső állomás 2. (Final Destination 2, hazai bemutató: április 24.) című horrorfilmet, rendkívüli ráadást kapnak: a film előtt egy a Zion eredetéről szóló animációs filmet vetítenek majd, melynek címe: Az Osiris utolsó útja. A történet jóval Neo színrelépése előtt játszódik, főhőse egy Thadeus nevű férfi. A kisfilm sok része mégis ismerős lesz azoknak, akik jól ismerik az eddig megismert részleteket, és olyan információ is el van rejtve benne, ami az újabb Mátrix-mozifilmek megértésében segít. De csak a Végső állomás 2. nézőinek.

---

Owen Wilson, az igazi csapás

Owen Wilson szerencsés ember: szereti a munkáját, és imádja a kollégáit. Legutóbbi vígjátéka, a Londoni csapás (Shanghai Knights, hazai bemutató: 2003. július) forgatása – saját bevallása szerint – élete legjobb két hónapja volt. Ugyan ez a második film, amiben együtt játszott Jackie Chan-nel, most barátkoztak össze igazán. Néhány producer legnagyobb bánatára.
Mert az még hagyján, hogy a legszigorúbb rendezői tiltás ellenére, Wilson addig könyörgött, míg Jackie Chan megpróbált megtanítani társának néhány látványos szaltó-trükköt. Az eredmény: egy nagy sebhely a forgatási időszak közepén Wilson orrán – a maszkmester és az operatőr állítólag vért izzadt, hogy a közönség ne vegye észre a film közepén a főszereplő arcán jelentkező változásokat.
De ez még a kisebbik baj. Owen Wilson következő szerződése a hetvenes évek népszerű krimisorozata, a Starsky és Hutch mozifilm változatának főszerepére szól. Az új Hutch arra is megpróbálta rávenni a Warner producereit, hogy Starskyként alkalmazzák frissen szerzett cimboráját és kollégáját, Jackie Chan-t. Mivel Wilson forgatókönyvírói tapasztalatokkal is rendelkezik, megingathatatlan véleménye volt, hogy néhány egyszerű változtatással meg lehetne magyarázni, miért kínai a laza felügyelő partnere. A vezetőség azonban hajthatatlan maradt, és Starsky szerepét végül Ben Stiller kapta: Wilson legfeljebb azzal vigasztalódhat, hogy mivel a Londoni csapás az első résznél is nagyobb sikert aratott, bízhat benne, hogy néhány év múlva mégis együtt forgat majd Chan-nel: a sorozat harmadik részében.

---

Budapesti mozifilm toplista 2003. március 20-26.

1. Chicago (UIP)
2. Még egy kis pánik (InterCom)
3. Taxi 3. (InterCom)
4. Kör (UIP)
5. A zongorista (Best Hollywood)
6. Félholt (InterCom)
7. Órák (UIP)
8. Álmomban már láttalak (InterCom)
9. Solaris (InterCom)
10. A muskétás (SPI)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.