Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Atomcsapda DVD (Cikk)

12 levél
Válasz 03.04.26. 14:57 #6
Jajjfagyi
Szedrencs: Szerinted arra, hogy "Özvegycsináló", hányan ülnének be a moziba, s akik beülnének, mennyire lennének a film készítőinek célközönsége?

A "végre nem egy tipikus "az összes szovjet gonosz" beállítottságú filmet láthattunk" még nem ok arra, hogy a film sablonos elemek ügyes egymásra helyezésénél ne adjon sokkal többet. S ha azt nézem, hogy hasonló kategóriában volt már jobb film is, sajnos nem értékelhetem 10 pontosra a filmet. A színészi játék hitelessége, a karakterek jelleme, cselekedetei (ami nem minden esetben volt a szovjet katonaságra beilleszthető (áruló poltiszt, parancsot magánéletért megtagadó katona, akit utána lehősöznek – a valóságban inkább a fogdát tudnám elképzelni számára)) mind negatív pontokat hoztak. Nem csak a mondanivaló a fontos, hanem az mennyire illeszkedik az adott történetbe. S ha már a rendezőnő elmondja, hogy valós történet amit látunk, s a hősöknek akar emléket állítani, akkor én elvárom, hogy a kor attitűdjeit vegye figyelembe, s ne egy sablonos mártírt9örénet legyen, ahol erőltetett jellemfejlődéseket nézhetünk meg másfél órába bezsúfolva.

Na tessék, ezek néha a kötözködős szubjektív nézőpontjaim, amit más lehet, hogy nem venne figyelembe, esetleg máshogy gondolja. Ezért van a fórum, hogy ne az legyen, hogy mi leírunk valamit, s azt mindenkinek el kell fogadnia. S azért is van a fórum, hogy mi leírjuk a véleményünk. Egyébként nem szeretek egyedül filmet nézni, mert ha utána nem beszélhetem meg valakivel, sokkal rosszabbak a kritikáim.
Pedig valami értelmeset akartam mondani! :)
4695 levél
Válasz 03.04.26. 14:05 #5
szedrencs
Hát, végülis a kritika eléggé szubjektív dolog.
Tény, hogy én a filmek 95%-át lefikázom, de az Atomcsapda (jó hülye fordítás ismét, de már megszokhattuk) valahogy bekerült a maradék 5%-ba.

Nem azt mondom én sem, hogy klasszikus, és hogy megveszem DVD-n, de egy érdekes próbálkozás volt, és végre nem egy tipikus "az összes szovjet gonosz" beállítottságú filmet láthattunk, ami azért eléggé ritka.

Hát, kb. ennyi. Azért jók a kritikáitok, még ha nem is ért vele egyet az ember. (Tudom, írjak sajátot)
2774 levél
Válasz 03.04.26. 12:44 #4
Martin bátyó
az aki bujt aki nemröl szolo cikket nem olvastam de az egy hihetetlenül szar film!
üdv
12 levél
Válasz 03.04.26. 12:32 #3
Jajjfagyi


Tényleg egy kicsit szigorúak vagyunk, de csak azért, mert szeretjük a filmeket. Ha a cél az lenne, hogy mindent dicsérjünk, hogy mindenki vegye meg a DVD-t, akkor mennyire lennénk hihetőek? Az is tény, hogy általában arról a filmekről írunk, amilyen típusúakat az adott cikkíró szeret, így nem érheti a PC Dome-t az a vád, hogy azért húzott le valamit, mert az adott stílus vagy színész nem jön be nekik.

Ellenben fent áll az is, hogy ha valamit dicsérünk, az igaz is lehet! S aki folyamatosan olvassa az írásokat, az rájöhet, hogy nálunk adott esetben egy 7 pontos film másut 9-t érhet néha.

Szedrencs: szerintem nem attól könnyed egy film, mert nincsenek benne izgalmas jelenetek. Nem azt írtam, hogy limonádé. A könnyed nálam azt jelenti, hogy nem gondolkoztat el különösebben, hanem kikapcsolja az embert, arra a rövid másfél órácskára leköti. Most ne nézzük, hogy a kapitány is él 20 év múlva, pedig jelentős dózist kapott, hogy a legénység konzervet egyen, mert a sima élelmiszer fertőzött - mintha az üvegen nem menne át a sugárzás De nem erről szól a film - hiszen Csernobil elött ezt komolyan is gondolták (mármint, hogy ha a liszteszsákot atomcsapás után leöntik vízzel, s a száradás után a kérges részt leszedik, alatta tiszta lesz az élelmiszer.) Így néhány párbeszéd ma már komikusnak hat, mégse mondom, hogy vígjáték. Az általad idézett mondat teljes egészében így hangzik: Inkább egy korkép, egy lélektani dráma, egy tengeren játszódó kalandfilm vegyülete, könnyed kikapcsolódás másfél – két órára. Tény, hogy a film megnézése után nem nagyon rágódtam hosszú órákat a mondanivalón. De ez szubjektív nézőpont.)
Pedig valami értelmeset akartam mondani! :)
1541 levél
Válasz 03.04.22. 12:53 #2
Bugs Bunny
Hát jah, eléggé szigorúak, pl az Aki bujt, aki nem -nél kissé "szigorúak voltak", végülis ez az ő(vék) saját véleményük, ezvan. Nah mind1, én még nem láttam ezt az Atomcsapda cimű filmet, de amint láttam bemutatóba elég jó lehet!
4695 levél
Válasz 03.04.22. 11:22 #1
szedrencs
Kicsit szigorúak a DVD kritikáitok, nem?

Szerintem jó film volt nagyon.
Na egy dologba azért belekötök:

"könnyed kikapcsolódás másfél – két órára" - ugyanarról a filmről beszélünk? Mert szerintem minden, csak nem könnyed, főleg mikor a reaktort szerelik.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.