Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Haegemonia - A felvirágzás receptje

3764 levél
Válasz 03.07.21. 19:02 #8
cINC2
Mikor lesz a 2. rész a könyvből?
Pentium D 915; GeForce 7600 GT Point of View; 1 Gb @ 400 MHz RAM; ASRock 775Dual-VSTA; Chieftec GPS series 450 W
897 levél
Válasz 03.07.20. 11:34 #7
Tib
Szerintem az a "feleség" majd Nilea lesz, legalábbis a könyvből kiindulva...
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
2401 levél
Válasz 03.07.20. 11:03 #6
Diszkósajt
Ja!
Tudod az IG1-ben is volt egy csaj aki a feleségednek mondta magát és hívogatott. Olyan most is kéne.
"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"
3764 levél
Válasz 03.07.19. 17:48 #5
cINC2
Feleség gyanánt?
Pentium D 915; GeForce 7600 GT Point of View; 1 Gb @ 400 MHz RAM; ASRock 775Dual-VSTA; Chieftec GPS series 450 W
2401 levél
Válasz 03.07.19. 11:37 #4
Diszkósajt
DR!
Valami csajt rakjatok bele megint feleség gyanánt, de igazi színésszel.
"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"
3764 levél
Válasz 03.07.18. 19:18 #3
cINC2
Hát, szerintem jó az ha van legalább 2-3 5 km hosszú hordozóhajó modell. És ezekben tömegesen lehetne állomásoztatni vadászegységeket(cirkálók, vadászok, korvettek, csatahajók).
A katonai állomásokban is lehetne csak vadászokat tároni(csak vadászokat).
Az viszont nem tetszik, hogy lehetne pl. bárokban FPS nézetben mozogni és beszélgetni, ezt az ötletet lehetne teljesen törölni.
Pentium D 915; GeForce 7600 GT Point of View; 1 Gb @ 400 MHz RAM; ASRock 775Dual-VSTA; Chieftec GPS series 450 W
2401 levél
Válasz 03.07.18. 18:42 #2
Diszkósajt
Dr!
Azért tarthattátok volna a lelket a Haeg1-ben. Mondjuk a képvesenyről jöhettek volna infók és lehetett volna Haeg bajnokságokat rendezni. Így foglalkoztak volna a játékkal addig amíg nem adtak volna ki infókat a második részről. Látszik, hogy nem nagy most az érdeklődés, mert kihalt a fórum. Úgy látom 4 rendszeres látogatója van.
"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"
2401 levél
Válasz 03.07.18. 18:39 #1
Diszkósajt
Ennek a topicnak az a lényege, hogy mi játékosok leírjuk elvárásainkat, javaslatainkat az új Haegemoniával kapcsolatba. Bár a Digital Reality nem kérdezett minket én mégis leírom ötleteimet (és szeretném ha mások is ezt tennék) hátha figyelembe veszi a fejlesztőcsapat.

Hajók:
A Haegemonia első részében a hajók mérete kicsit zavart. Tudom, hogy a játék megjelenése előtt sok kritika érte a játékot azzal kapcsolatban, hogy a hajók akkorák, mint egy bolygó, de akkor is zavart. Szerintem Pl. a korvettek nem keltették egy olyan objektumnak a hatását amiben több száz ember dolgozik. A korvettek lehettek volna akkorák, mint a csatahajók. Nekem is jobban tetszettek a hosszúkás hajók. Az új részben szerintem dolgozhatnának nagyobb IG1 típusú hajókkal. És az is sokkal látványosabb amikor valami nagy robban fel.
Azon kívül az új részben szerintem hanyagolni lehetne a csoportokat. Nem kéne a korvetteket, cirkálókat és vadászgépeket 4-es, 2-es, 7-es csoportokba rendezni. Mellékfunkcióként persze benne maradhatna. Alá IG1. Az IG2-ből át lehetne venni a tervezést. Így a játékos egyedi felszereltségü hajókat állíthatna össze. Nem kéne az, hogy egy hajón csak egyfajta fegyver legyen. Így a játékos akármilyen arzenált össze tudna hozni. Flottáit fölszerelhetné kedve szerint. Mondjuk ez a menedzsment bonyolodását okozza és a Haegemonia nagy újítása az Imperium sorozattal szemben a menedzsment egszerűsítése volt, de nekem ez mégis hiányzott. A bolygók felszerelése maradhatna a régi és a földi harc is kimaradhatna.
Jó lenne az is ha a csatahajókból jönnének ki a vadászgépek. Az pedig mindenképpen kéne, hogy a vadászgépek ha ráfordulnak a célpontra akkor ne csak egy lövést adjanak le hanem sorozzák meg az ellenséget. Az IG2-ben is ez volt. A vadászgépek lőttek egyet fordultak, lőttek egyet, fordultak…
Nyugodtan megsorozhatnák őket. Az hogy, a csatahajók szállítsák a vadászgépeket az azért kéne, mert a valóságban is a vadászgépek repülőgép szállító anyahajókon landolnak. A kamikazét is vissza lehetne hozni.

Filmek:
Nekem hiányoztak az IG1-IG2 típusú kisfilmek Nekem tetszene ha az új részben is ilyen remek mozikat láthatnánk nem csak ilyen rövidebb bejátszásokat. Azonkívül nem kéne a játék grafikai motorjával csinálni őket. Volt pár mozi ami nem volt eléggé éles. A Haeg 1 ben az outro volt a legszebben megcsinálva.

Zene:
Nekem tetszettek a Haeg 1 zenéi, de azért teszek pár javaslatot. Amikor nincs harci helyzet és nyugisan felszereljük a bolygóinkat akkor mehetnének IG1 típusú zenék. IG1 alatt amikor játszottam nem tűnt fel, hogy hú de jó zene szól, de tökéletesen beleillett a környezetbe. Ki tudta kapcsolni az ember agyát és szinte a 3427-es esztendőbe repített. Amikor harckészültség van akkor pedig mehetne a mai zene és a klasszikus keresztezése. Pl. az Armageddon című filmben nagyon jól eltalálták akkor amikor a két hajó megkerüli a holdat . Halottam egy ilyen zenét a DR-től is. A www.digitalreality.hu -ról lehet letölteni egy Walker nevű zenei mintát. Az nekem nagyon bejött. Amikor pedig szétrobban egy űrállomás vagy egy hajó akkor ne a csata zenéje menjen tovább hanem átfolyhatna egy drámaibb muzsikába. Végül is százak halnak meg. Ha éppen győzésre állunk akkor egyre hősiesebb, ha vesztésre akkor elkeseredettebb mehetne.

+ Javaslatok:
Javaslom a DR-nek, hogy ne feledkezzen meg régi nagy művéről az IG1-ről sem. Sok elemet át lehetne venni onnan. Nagyon jól sikerült játék az. Jó lenne ha lehetne mászkálni a hajón vagy beszélgetni emberekkel a fedélzeten és így is haladna előrébb a történet. Nem akarom kioktatni a DR-t végül is ők csináltak már pár játékot. Számomra még mindig istencsászárok a DR-sek ezek csak tanácsok. Vagy meghallgatják őket vagy nem. A döntés az ő kezükben van.

u.i DR! Ha csak párat csináltok meg az is jó!
"Ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.