Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Robosapiens

1175 levél
Válasz 03.08.16. 16:57 #4
Mr. Ranger
Bezony!
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
2284 levél
Válasz 03.08.16. 15:26 #3
Daedalus
Naná! (jó cuccokat mutatnak benne)
"?"
1175 levél
Válasz 03.08.16. 15:16 #2
Mr. Ranger
Engem is érdekelnek azek a bigyók. Egész igéretesnek tűnik. Igen, a mozgatás tényleg elég béna, szinte az összes eddigi nagyon lassan mozgatja a dolgait.

A címet a Discovery-ből lested?
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
2284 levél
Válasz 03.08.16. 14:21 #1
Daedalus
Egyre jobban fejlődünk és ezzel jár a robot technológia (legyen az akár nanotech, vagy T-85O szerű gépek) amelyeket úgy fest a közeljővőben (kb. 2O év) a mindennapi világunkba tartoznak majd.

Láttátok a jelenlegi robot tech fejletségét amelyen az emberek dolgoznak (főleg japánban)? Most nem az AIBO kutyára gondolok hanem az "emberszabású" robot kisérletekre. Naon faszán néznek ki.

Jelenleg olyan állapotban vagyunk hogy a legnagyobb gond a robotikában a gép mozgása és interakcoja a környezettel. Ahogy sétáltatják a gépet és azoknak a lábaknak a bizonytalan mozgása! Teljesen ugy néznek ki mint a kisgyerekek amikor járni tanulnak.

Láttam egypár dokumentumfilmet és tényleg nagyon igéretesnek néz ki. Pl. nagyon érdekes a kéz megszerkesztése, vagy az egyensuly koordinácio, meg ilyenek. Az ember el sem hiszi milyen tökéletes lény, csak akkor látja amikor megprobál egy magához hasonló gépet szerkeszteni.

A japcsik mondták hogy ha sikerul megszerkezteni egy olyan robotot amely tökéletesen mozog, tehát kikerüli - átmássza az akadályokat, vagy ha elesik - gond nélkül felkel és tökéletes a mozgása (megfog tárgyakat anélkül hogy megsértené öket stb) akkor maga az hogy olyan dolgokat tudjon mint pl. a fiktiv Terminátor 85O-es a filmben már gyerekjáték... (vagyis egyszerübb feladat mint a mozgás)

Aztán itt vannak még a neuron alapú processzorok, egészségügy terén meg a nanotech.

Úgy látszik nemsokára tényleg találkozni fogunk ilyen gépekkel. A kérdé s az hogy mennyire lesznek hasznosak - esteleg veszélyesek, (skynet ) vagy mennyire lesznek inteligensebbek mint mi?

Vagy lehet beszélni arrol is hogy milyen alkalmazásuk lesz (pl. megalapozzák a Marsra valo jövetelünket azzal hogy a kezdetleges bázisokat kiépitik stb.)

- Egy érdekes teoriát halottam még. Az egyik faszi azt mondta hogy HA jönne hozzánk egy másik kultura, akkor valszeg ök is először robotot küldenének le mert ők is be lennének sz@rva (u. mint mi) hogy körbenézzen hogy a feltételek nekik meg e felelnek. Ugyhogy a megszokott zöld manó ami kipattan az űrhajóból nem valósulna meg. És szerintem igaza is lehet...

Várom a véleményeket!

Dae("Állj féllábra! Jé!! Ez működik!! Van egy saját te...)

"?"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.