Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Fasizmus

73 levél
04.12.07. 20:44 #30
Kalvva
Nincs igazad
SIEG HEIL!
73 levél
04.12.07. 20:40 #29
Kalvva
Atomot izraelnek!
SIEG HEIL!
191 levél
04.12.07. 17:26 #28
Falcon[HUN]
3009 levél
04.12.07. 16:15 #27
Herr Hauptmann
no comment
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
3009 levél
04.12.07. 16:07 #26
Herr Hauptmann
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
228 levél
04.12.07. 16:05 #25
Canopy
UND DA DAJCSLAND FAJL ZIEG HEJL! ZIEG HEJL! ZIEG HEJL!
Szövetség - Egység! Együtt egy jobb, élhetőbb, emberibb világért!
3009 levél
04.12.07. 16:03 #24
Herr Hauptmann
Csak, hogy jól érezzem magam.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
3973 levél
03.11.12. 19:44 #23
Petyo
Ja én meg azt hallottam, hogy Törökországban lett volna a 4. Birodalom. Embereket is küldtek szaglászni és előkészíteni a terepet.
Most nekünk, erőseknek kell elviselnünk a gyengék gyengeségét, és nem a magunk kedvére kell tenni.
335 levél
03.11.04. 14:06 #22
mityku
Hali!!
A németek egyébként mindent megtettek, hogy létrehozzák a "tökéletes" embert. Ennek bizonyítéka, hogy találtak olyan emberi maradványokat (gerincoszlop, koponya), amiket elég rendesen csonkítottak. Értsd ezalatt, kettéfűrészelt gerinc hosszában, fúróval megfúrt koponya és ezek amúgy német katonáké voltak. Szóval nem voltak restek a saját embereket is felhasználni a kutatásokhoz.
A "Guar" által említett könyv, valószínűleg szigorúan titkos amerikai levéltárakba kerülhetett a háború után. Sőt valószínű az ezzel foglalkozó orvosok, kutatók is kerülhettek a háború után az államokba, mint oly sok mérnök, katona a Paperclip program keretében.
1224 levél
03.10.30. 21:10 #21
Guar
A mai orvostudomány is sokkal előrébb tartana, ha a könyvet, amit az emberi kísérletekről vezettek a nácik lehetne használni. Csak ugye ez igen etikátlan dolog az orvostudományban és ezért nem alkalmazzák, tanulmányozzák azokat.

Hiszen sokkal többet tudhatnak azok, akik mondjuk egy terhes anyát élve boncoltak föl és nem ultrahanggal vizsgálgatnak. Mert ugye ezeknek a kísérleteknek elsősorban nem a zsidókínzás volt a célja, hanem a tudomány fejlesztése. Az már más kérdés, hogy a nácik azt a tudományt mire használták (volna).
335 levél
03.10.30. 15:37 #20
mityku
Hy!!

Erről az antarktiszi bázisról én is olvastam. Mikor a cikk végére értem egy csöppet ledöbbentem. Mert az tény, hogy a németek feltérképezték az Antarktisz nagy részét. Sőt ezeket az expedíciókat egy amerikai fazon vezette(Richard E. Byrd). Találtak olyan területeket, amit folyók és tavak szegélyeztek, a hőm. pedig 17-23 fok körül volt. Sőt: állítólag találtak egy több km hosszúságú barlangot, meleg forrással. Na most ha vesszük, hogy milyen földalatti gyárakat építettek Európa szerte a háború alatt, akkor ezt az antarktiszon is lazán megtehették. Rendelkezésükre állt korlátlan emberanyag, egy teljesen érintetlen kontinens ásványai, kisérleteztek hidegtűrő növények termesztésével is. Ja, és Himmler teljesen hitt az egészbe(vakon), hogy az antarktiszon fogja létrehozni az új 3. Birodalmat. A háború végén több német tengeralattjáró egyébként eltünt, ezek a legmodernebbek közé tartoztak(több hétig folyamatos viz alatti haladásra voltak képesek, megkaptak egy bizonyos kezdetleges lopakodó bevonatot a periszkop és antennák). Ezekkel a tengeralattjárokkal nyugodtan elszállíthatták a különböző projektek prototípúsait.
Van egy könyvem, címe: Hitler csészealjai, nem semmi. A képek amik vannak benne megdöbbentőek, a német rep.ipar fényévekkel előbbre járt mint más nemzet ipara.
Olyat is olvastam, hogy a 36-os berlini olipiai játékokat már tudták valamilyen szinten tévében közvetíteni, ezután nem sookal egy német cég ,olyan bombát akart létrahozni, aminek az irányítását televíziós megoldással akarták megoldani.
Akit érdekel a téma, az próbálja meg beszerezni a fent említett könyvet.
2705 levél
03.10.02. 13:57 #19
hadzsi
Olyan nagy különbség azért nincs az olasz fasizmus a német nácizmus meg az internacionalista bolsevizmus között. Két dologban nem különböznek és ez a két dolog az, mely megkülönbözteti őket más uralkodó eszméktől-gyengébbek kedvéért liberalizmus, konzervativizmus, republikanizmus, és szocializmus illetve inkább ezen belül a szociáldemokrácia-. Ez a két dolog:1 Tagadják a mérsékelt állam létjogosultságát és mindegyik irányzat a totalitárius állam megteremtésére tesz kísérletet, ebből ered a 2. közös nevezőjük melyet leginkább a "paranoia" szó jellemezne. Mindegyik irányzatnak megvolt a maga ellenségképe és akik beskatulyázhatóak voltak ebbe a "képbe" azokat eliminálták. Egy a lényeg, hogy közös magból indultak ki, és ez a közös mag a mérsékelt állam megdöntése. Ezért elfogadhatatlan mindhárom eszmerendszer egy épeszű ember számára.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
17 levél
03.09.26. 19:32 #18
Augustus Gigo
volt augusztusban az ufo magazinban egy cikk egy német antraktiszi ufo-bázisról, amiben eléggé hihető történet volt, adatokkal együtt
Százezrével hevernek a világon a kolumbusztojások, csak az a baj, hogy kevés a Kolumbusz.
3167 levél
03.09.26. 19:32 #17
'Tacker Takk'
Ez persze nem sokban megy am ostani témához, csak olvastam az Ufo-Hitler gondolatot...gondoltam akkor már leírom...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
3167 levél
03.09.26. 19:30 #16
'Tacker Takk'
Egyébként voltakk UFO-k a II. Világháború alatt...sok legenda terjedt el ez ügyben... Mind a Németországban, mind pedig Anglia bombázása alatt. Egyesek szerint az Angliai csat idején, és az atombombák robbanásakor volt a legerősebb az idegen jelenlét.
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
17 levél
03.09.26. 19:25 #15
Augustus Gigo
ide is beírom, érdekes írományt lehetne megvitatni a kitalált holocaust topicban
Százezrével hevernek a világon a kolumbusztojások, csak az a baj, hogy kevés a Kolumbusz.
1719 levél
03.09.26. 19:16 #14
TheHolyOne
Annyiban javítanálak ki, hogy az a Német Nemzetiszocialista Munkás Párt (NSDAP) és nem az, amit te írtál, mert az szoc.dem. bal oldali párt. Ez meg ugye nem.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
724 levél
03.09.26. 16:13 #13
molzo
A fasizmus és nácizmus egymástól külön jött létre mindkettöt a nagy gazdasági világválság hozta felszínre. Sok országban az összeomló gazdaságot és politikát egy magát nagy vezetőnek valló ember próbálja meglovagolni igértekkel, hogy majd ő kiutat talál a válságból. Ehhez karizmatikus személyiségre, a "romlott" előző rendszerrel való látványos szembeszállásra van szükség. Igy a nem túl tanult - és akkoriban ez volt túlsúlyban - emberek elfogadják vezetőnek, mondhatni népi hőst látnak benne. Így lehet egy senkiből diktátor aki mellet, a propaganda és az értelmiségi réteg ellehetetlenítése jóvoltábol kiáll a nép és támogatja.

A fasizmus mint előttem kEnAcE is kifejtette a történelembe nyűlik vissza az olasz kultúrához kapcsolódik, a római kori eszmék feltámasztása. Nevét a Fascio szóbol eredeztetjük melynek jelentése rőzsére utal, ez volt a párt jelvényében és az ábrázolásokon Mussolini kezében is.

A nacizmus is a múltban gyökerezik és a német kúltúrábóból eredeztethető, a teuton eszmék újraélesztése. Nevét a Német Szociáldemokrata Párt rövidítése adja, jelvénye ösi jelkép a vaskerszttel együtt.

A két eszme az őt felépítő, a két nép multjára utaló kultúrális különbségek miatt tér el egymástól. Mindkettő területszerzésre összpontosít mivel nem rendelkeztek gyarmatokkal, de ennek ideológiai alapja is különböző. Mussolini és Hitler kapcsolata ebből kifolyólag kizárólag stratégiai fontosságú volt és nem eszmei. A szomorú a nácizmus élettér elmélete ami a legnagyobb szenvedést okozta Európában és ettől lett a II.világháború több egy területszerző háborúnál.

Remélem elég rövid voltam.
X
9563 levél
03.09.26. 13:12 #12
kEnAcE
VALAMIT TISZTÁZZUNK MÉG A LEGELEJÉN! NÉMETORSZÁGBAN NEM FASIZMUS, HANEM NÁCIZMUS VOLT.
Elég nagy különbség van a kettő között. A fasizmus olasz találmány. Eredete még az ókorra vezethető vissza. Az olasz fasiszta párt: Fascio di Combattimento. A legfőbb különbség a kettő között, hogy míg a fasiszta regimek nem rendelkeznek fajelmélettel, a nácik igen. Olaszországban is csak német nyomásra kezdődött meg a zsidók üldözése.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
1247 levél
03.09.26. 07:09 #11
erdos
Lehet hogy rosszul látom a dolgokat, de ez akármilyen szörnyű is, a zsidóellenesség Hitler hatalomrakerülésének egyik kampányeszköze volt. Talált egy olyan pontot ami a német nép nagy százaléka magáévá tudott tenni, és ez többek között a jól élő zsidó közösség elleni gyűlölet volt. A másik dolog pedig hogy gazdasági háttér nélkül kevés olyan fegyver van (pl atombomba) ami befolyásolhatta volna a háború kimenetelét. A királytigris meg ha jól tudom igen sok gyermekbetegséggel küszködött a hajtásláncon keresztül a motorja gyengeségéig.
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
7036 levél
03.09.25. 23:08 #10
Aruns
Nietzsche a XIX. században élt, nem a XVIII.-ban és nem ő sem a fajelmélet attya, sem pedig az atyja (ugyanis magyarul így írják, ember...) De hát nem vitázom egy ekkora szakértővel...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
5400 levél
03.09.25. 22:58 #9
Morello
Nietsche azért kicsit más tészta... Ő valóban írt felsőbbrendű emberről (nem fajról!), de más vonatkozásban, mint ahogy azt Hitler és a nácik értelmezték. De akárcsak a Korán, alkalmas volt arra, hogy (akár szándékosan) félreértelmezve, félremagyarázva az ideológia szolgálatába állítsák
419 levél
03.09.25. 20:33 #8
ElitE
az az UFO újság amibe Hitler és egy kis földönkívüli sétál egymás mellett nekem is megvolt régen, sőt ha nagyon kutakodnék talán még meg is találnám valahol... abban azt fejtegették, hogy Hitler a földönkívüli lényektől akart segítséget és technológiát kérni, hogy uralma alá hajhassa a Földet...

Tény és való, hogy a német mérnökök a II. világháború alatt sok a kort fejlettségi szintjét meghaladó találmánnyal rukkoltak elő. Gondoljunk csak itt a V1 és V2-es ballisztikus rakétákra vagy a mérnöki remekműnek számító Király Tigrisre, a sugárhajtású repülőgépre az új U-Boatokra, amit 1944-be kezdtek el gyártani szóval már túl későn, hogy bármit is befolyásolni tudott volna és még szerintem lehetne sorolni több kisebb - nagyobb dologgal
419 levél
03.09.25. 20:26 #7
ElitE
Igen a nácizmus és a fasizmus nem összekeverendő, de ha alaposabban áttanulmányozzuk rá lehet jönni, mint ahogy már itt írták is, hogy a nácizmus alapvetően a fasizmus egy úgymondd "továbbfejlesztett" változata. Hitler belekeverte az ő nézeteit a gyűlöletét a zsidókkal és az általa más, alsóbbrendű népekkel szemben. Így született meg egy hatalmas gyilkológép, ami több 10 milliók halálát okozta. A fajelmélet attya pedig egy úgynevezett Friedrich Nietzsche, német filozófus/író volt a 18. században. Ő írta le először az elképzelését az úgynevezett felsőbbrendű fajról, továbbá, hogy az ember tömegekben mennyire befolyásolható, nincs saját véleménye és vakon követi azt, amit hall. Az ő könyveit olvasta amúgy Hitler is, lehet vonatkoztatni, szerintem sokat tanult belőle... Azt még érdemes megjegyezni, hogy Nietzsche előre megjósolta, hogy az emberiség tovább viszi azt az értelmetlen a világtól és az érzelmektől egyre jobban eltávolodó életstílust, magyarul elállatiosadik, akkor rövid időn belül hatalmas tüzek, forradalmak és háborúk fogják rombadönteni a Földet. És lám az I. Világháború hamarosan el is jött...
877 levél
03.09.25. 20:26 #6
NF
ó hát az UFO magazin abszólút megbízható hírforrás abban már arról is voltak képek hogy egy elhagyott gyártelepen a magyar kormány és a földönkívűliek egy elhagyott gyártelepeken UFOkat építenek (a képeken egy drótkas volt és némi számítógépes retus)
7036 levél
03.09.25. 19:55 #5
Aruns
A németeknél nácizmus volt, nem fasizmus. A kettő nem összekeverendő.

Az olasz fasisztáknál a fajelmélet egy más kérdés, mint a náciknál. Az olasz fasizmusban eredetileg egy kis, elméleti csoport foglalkozott fajelméleti kérdésekkel és nem antiszemitizmus volt náluk, hanem arabellenesség. A végén átvették az antiszemitizmust a náciktól, de ez már nem az a "klasszikus", nem rosszul működő önálló fasiszta olasz állam idején volt, hanem amikor már náci szatelliteknek voltak tekinthetők.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
3275 levél
03.09.25. 19:53 #4
FOxygene
Annakidején Hitlert húztam.....szerintem a mai fiatalok az Internet és a számítógépes játékok miatt sokkal jobban vannak motiválva a történelem a téma iránt sokkal többet tanulnak a játékokból.Én úgy untam a történelmet hogy csoda...bezzeg ha "Rise of Nation"-zhettem volna valszeg fogékonyabb vagyok rá és sokkal könnyebben veszem.De akkortályt még a "North&south" jelentette a stratégiát....

Egyébként a valami angol úriemberre emlékszem mint a fajelmélet attyára és az Indiana Jones-ban vázolt "misztikus nácizmus"
szintúgy ott volt a háttérben(Olvastam egy könyvet arról hogy hajtott Hitler pl a Krisztus oldalát átszúró lándzsára ami Bécsben volt egy múzeumban asszem) .Az egész felső vezetés kollektív szeánszokra járt ,Hitler is valami főpap izé volt.

Az UFO magazint mint "információforrást" meg sem merem említeni
abban láttam egy "eredeti" (tényleg annak tűnt) fotót amin Hitler
Tibeti szerzetesek és alacsony termetű földönkívüliek társaságában
megy egy folyosón............no comment...........

Ezekután abszolúte beindúl az ember fantáziája, mit akart Hitler?Ki volt Hitler? és milyen erők segíthették?

Jelzem erősen tartózkodó állásponton vagyok a fotóval kapcsolatban.Rá kellene keresni a NET-en.


"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
1000 levél
03.09.25. 19:40 #3
FS
Helló!
Na végre egy jó kis téma.
A fasizmus alapvető hibája az volt, amit a németek tettek bele vagyis a fajelmélet. Az olaszok Mussolini-je hírdette ezt az ideológiát először, de neki nem volt a fajelmélet benne az ideológiába. Ahogy egyre közeledett Hitlerhez egyre jobban kötődött ő is e elmélethez. Mussolini-nek egy zsidó barátnője volt akitől meg is szabadult.
Egyébként nem lett volna olyan nagy hülyeség a fasizmus, mondjuk jobb, mint a kommunizmus. Sok jó elmélet volt benne csak a diktatúra, a személyi kultusz, ezek azok a motívumok amitől valami nem válhat túl népszerűvé, még akkor sem ha annak látszik.
The world is yours
419 levél
03.09.25. 19:31 #2
ElitE
A Fasizmusról készített történelem B tételéből egy rész:


Adolf Hitler és a német fasizmus:

A német szélsőjobboldal megjelenése szintén az első világháború utáni gazdasági válságnak „köszönhető”, ám komoly politikai szerephez a weimari köztársaság alatt nem jut. Az 1929-32-es világgazdasági válság Németországot érinti a legsúlyosabban, amiért a szélsőséges pártok (bal- és jobboldal egyaránt) a középpártokat és a liberális politikát teszik felelőssé. Szerintük hiba volt a versailles-i békeszerződés elfogadása (1923), és ilyen nagymennyiségű, főleg amerikai tőkét az országba engedni (Dawes-terv 1924-29), ami Németországot az Egyesült Államoktól való gazdasági függésbe sodorta. A három szélsőséges párt, az NSDAP (náci párt), a Német Kommunista Párt és a Német Szociáldemokrata Párt befolyása nő a legnagyobb mértékben.
1919-ben megalakul az NSDAP (Nazionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), amelynek Hitler is tagja, 1921-től pedig elnöke. További vezető személyiségei: Rudolf Hess (Hitler személyi titkára, majd helyettese és tárcanélküli miniszter), Ernst Röhm (a Sturmabteilung vezetője, majd tárcanélküli miniszter),
Hermann Göring (SA vezetője, birodalmi gyűlés elnöke, porosz miniszterelnök és belügyminiszter, légimarshall, a Gestapo megszervezője), Joseph Göebbels (propagandaminiszter), továbbá Alfred Rosenberg (a fajelmélet megalkotója) és Robert Ley. 1920-ban véglegesítik a náci párt jelvényét és zászlaját.
Mivel Hitler az egész társadalom támogatását maga mögött szeretné tudni, ezért 1921-ben kiadnak egy 25 pontból álló programot, ami minden réteg megnyerésére törekszik (szociális demagógia). Ebben a nagytőkéseknek megígérik az expanziót, amivel új piacok jönnek létre és a kommunista mozgalom teljes felszámolását; a középrétegeknek állami támogatást, érdekképviseleteket, biztosabb egzisztenciát, hivatalokat, a spekulatív tőke korlátozását, valamint a középtulajdonosok védelmét; az alsóbb rétegeknek szintén a nagytőke korlátozását, rögzített árakat és béreket, a munkanélküliség felszámolását, az adósságok kamatainak csökkentését, jobb hitelfelvételi és új birtokszerzési lehetőségeket ígérnek. Ebben a programban kerül kifejtésre a fajelmélet (Herrenfolk) és az élettérelmélet (Lebensraum). A fajelmélet szerint az uralkodó nép a német, másodrendű a többi germán nép, szolganépek a szlávok és más kelet-európai népek, kiirtandóak a zsidók, a cigányok és a kommunisták. Az élettérelmélet szerint Németország túlnépesedik, új területek kellenek (Kelet-Európa). Először Európa németjeit kell egyesíteni, majd egy egész Európára kiterjedő nagynémet birodalmat (Drittes Reich), s végül egy német világbirodalmat kell létrehozni.
1923. november 8-9-én Hitler végrehajtja a müncheni sörpuccsot, ami azonban nem sikerül, Hitlert letartóztatják, ötévi börtönbüntetésre ítélik, de ebből csak 9 hónapot tölt le. Ez alatt az idő alatt megírja a Mein Kampf első kötetét, amely tartalmazza az NSDAP részletes programját. 1924-ben olasz mintára rendszeresítik a barna inget, a rohamosztagosok egyenruhájaként. 1925-ben átszervezik az NSDAP-t, továbbá létrejön a Schutzstaffel (SS), Hitler testőrsége. 1929-től kormányválság van, évente választásokat tartanak. Az NSDAP-nek 1928-ban csak 12 parlamenti képviselője van, 1930-ban 107 és 1932-ben már 230 körül. 1931-ben a nagytőkések megállapodnak Hitlerrel: hogyha sikerül felszámolnia a baloldalt, akkor pártját bevonják a kormányzásba. 1932-ben, a válság mélypontján háromszor is tartanak választásokat. A tavaszi-nyári választásokon a 3 említett párt (NSDAP, NKP, NSZP) szavazati aránya nő, de az NSDAP-é a legnagyobb részarány. Ezen felbuzdulva Hitler augusztusban a düsseldorfi nagygyűlésen nyíltan meghirdeti a baloldal elleni harcot. 1933. január 30-án Paul von Beneckendorff und von Hindenburg köztársasági elnök kinevezi Hitlert miniszterelnökké, aki koalíciós kormányt alakít, amibe rajta kívül még három fasiszta politikus kerül be. Közel egy év alatt kiépül a totális fasiszta diktatúra.
1933. február 27-én felgyújtják a Reichstagot. A tettel egy bolgár kommunistát, Dimitrovot vádolnak, aki azonban be tudja bizonyítani ártatlanságát (lipcsei per). A Reichstag felgyújtásának ürügyén Hitler törvényenkívül helyezi a kommunista pártot, majd új választásokat ír ki, hogy ne koalíciós kormányzást kelljen folytatnia. Eme választás azonban csak 43%-ot hoz az NSDAP számára, alkotmányosan tehát nem tud egypárti uralmat kialakítani. Ezért június-július folyamán felszámolja a szociáldemokrata pártot, majd a szakszervezeteket, ezt követi az összes ellenzéki párt betiltása és a polgári szabadságjogok korlátozása. A szakszervezetek helyett Robert Ley nevéhez kapcsolódóan a Nemzeti Munkafront jön létre. 1934. június 29.-rôl 30.-ra virradó éjjel az SS-szel lemészároltatja az SA elégedetlenkedő tagjait (hosszú kések éjszakája), miután ezek alsóbb rétegekből származók követelték a biztosabb egzisztenciát és a nagytőke korlátozását (Hitler ígéretei). Ezután az SA szerepét az SS veszi át. 1934. augusztus 2-án meghal Hindenburg, Hitler egy személyben köztársasági és miniszterelnök (Führer), létrejön a totális fasiszta diktatúra.
419 levél
03.09.25. 18:47 #1
ElitE
Téma adott. Vélemények, hozzászólások.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.