Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Final FantasyÍrd ide hozzászólásod:2064 levél
04.04.26. 20:02
Norad2
Hmm, az az 1% kicsit több ám.
Vegyük amerikát, és a fekete-fehér jó viszonyt. Évente több tízezer embert ölnek meg csak ott.
Megasztán ott van Palesztína környéke.
Asztán kínában és oroszországban sem mászkálnék jópár helyen. A közel és távolkeletről nem is beszélve
Valóban az össznépesséhez képest nem halnak meg sokan. Csak pártízmilióan halnak meg évente gyilkosság által. És ebben nincsenek benne a katonák.
De ehhez képest én minden iskolámból elvesztettem egy-egy osztájtársam. Egyiket elütötték, másik túladagolta magát, harmadik beteg volt.
Nem tudom merre laksz, de jó környék lehet. Odakötözök
A silány általánosítás nem is annyira az, ha nem csak a felszínt nézzük, és jobban belenézünk egy-egy kultúrába. Az ember már a középkor óta öli egymást, csak a kultúrája miatt.
Úgy Hitler is nagyon szerette a zsidókat. Ingyen zuhanyt adott mindenkinek.


Hogy meg tudom-e vígasztalni a barátom akinek meghalt az édesanyja? Igen. Talán, mivel sikerült megvígasztalni egy anyát akinek meghallt a fia. Egyik barátom meghalt úgy 8-adikas koromba. Egy részeg leszúrta párszáz forintjáért, falun!!... A gyászbeszéd egy részét én mondtam. Arról beszéltem,hogy Lenié (így hívtuk magunk közt. Ez egy Babylon5-ös Mimbari név) mimindent elért az életében. Elérte azt, hogy tisztességesen leélje azt a kevés időt amit kapott. Elmondtam, hogy mennyire tiszteltük munkáságáért, amit tett a kis közösségünkért. És mikor ránéztem édesanyja fájdalomtól eltorzúlt arcára, láttam benne a büszkeséget, hogy a fiát mennyire becsülték. Egész eddig ellenezte hogy fia, nem úgy viselkedik mint a többi gyerek. Nem futkározik, biciklizik, hanem néha összeül olyan emberekkel mint én és trécsel, majd hazamegy és nézi a filmjeit... És akkor értette meg, hogy számára, számunkra mennyit jelentett a Babylon5. Ekkor nagy büszkeséget éreztem magamban, és talán joggal is. Igaz azt a tervet elvetettük, hogy Babylon5-ös búcsút vegyünk tőle. De a temetés után egy héttel visszamentünk, és elbúcsúztattuk ahogy Ő is akarta volna, ha én vagy másik társam halna meg. Persze itt most nem egy sátánista szekta búcsújára kell gondolni. Körbeáltuk a sírt, és rövid beszédekkel megemlékeztünk, tisztelegtünk, ahogy kell, fejethajtottunk, és otthagytuk a zászlót amit mi csináltunk saját kezünkel. És mikor visszamentünk egy év után ott volt az anyja, kezében a zászlónkal. Csak annyit mondott: "Köszönöm" majd elment.
Persze a társaság azóta felbomlott. Nem találtunk egy olyan embert, aki felvállalta volna az ő munkáját. És az egyensúly felbomlása után megmutatkoztak az ellentétek, és mindenki ment a dolgára. De van az évnek egy napja, mikor mindannyian összegyülünk, hogy megemlékezzünk a régi szövetségről, és elvesztett tárunkról.
Amúgy az nem igaz,hogy csak azzal ismerkedek akinek van 3 diplomája. minimum 4 kell De vitcet félretéve, nekem sincs még diplomám. És nem a diploma határozza megy egy ember műveltségét és inteligenciáját.
Szerintem nektek sincsen diplomátok És nem vagyok gazdag. Anyám egyedül nevel engem és az öcsém. Mikor fősulira megyek fel kel vennem diákhitelt, és a tanulás mellett dolgoznom kell. És nincs az, hogy egész nap mulatozok,és szórom a pénzt. Azt sem engedhetem meg magamnak, hogy a sulibüféből étkezzek mint mindenki más. Nekem ne mnd, hogy gazdag vagyok, mert ez egyáltalán nem igaz!

Amúgy volt barátnőm. Nem is egy. Pontosan 13 volt. 6-odikos koromtól fogva. Kisebb nagyobb időtartammal volt 3 héttől egészen a 2 évig tartó kapcsolatig. A 2 éves kapcsolat után értettem meg igazán pszichológus tanárom szavait "Egy férfi és egy nő olyan mint a mágnes. Amíg dúl a szerelem elválaszthatatlanok. De ha elmúlik a varázs előjönnek a nemek sajátosságai, amik szöges ellentétei egymásnak. Az hagyján, hogy a szerelem nem tart örökké, de a párkapcsolatok is szétmorzsolódnak igen rövid időalatt. Ahogy tanárom mondaná: "Csoda, hogy vannak házasságok"
És ezt női pszichológus tanár mondá, aki már túl van az 50-en.

Na, mikre kell még reagálnom. Ja igen. Nem igazán szarnak rám, mivel kultúrális központ vagyok a suliban. 70%-ban manga és game tudásomnak köszönhetően. És 30%-ban lexikai tudásom miatt, mivel a sok okos hozzám fordúl, ha szüksége van valamire, pl tételkidolgozás, szakdoga. Persze én készségel segítek a megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében Úgyhogy kénytelenek kedvesnek lenni velem. De amúgy is rendesek főleg velem. De érdekes. Ahhoz képest, hogy ennyire radikális vagyok én vagyok az egyetlen akit nem utál senki az osztályban. vannak csoportok pl rockerek, repperek, meg tudjátok, a szokásos. Azok anyázzák egymást egyfojtába. De mivel én egyetlen csoporthoz sem tartozom, egyrészt nem anyáznak másrészt szívesen látnak, ha szükségem lenne rájuk. Vagy csak dumálni valamiről.

Amúgy még mindíg azon vagy, hogy meggyőzz milyen szar nekem. Pedig jobb mint gondolnád Mikor végigjátszom az életem mit látok?
Látom, ahogy felnőttem mint gyerek. Látom, amint túlléptem a gyermekkoromon. Hogy becsületesen éltem, mindenkivel őszintén. Ahogy elbúcsúztattam azokat akik meghalltak. Ahogy segítettem rengeteg embernek. Hogy sikereket értem el tanulás terén. Többször voltam osztályelső, mint mikor nem voltam Elmondhatom magamról, hogy elveimet mindíg magam előtt tartottam bármi történjék is. Látom, hogy sok embernek bearanyoztam az életét azzal, hogy megismertettem új dolgokkal, azokkal amiket eddig nem látott, és nem tudott. Látom, hogy sokkal többet adtam mint amennyit kaptam. ENgem ez elégedetséggel tölt el.

Az hogy ember vagyok-e? Igen, embernek születtem mint minden ember. Viszont nem váltam tipikus emberré, mint alul látszik. Van egy mondás: "Fiad belőled született, de nem tartozik hozzád..."

+Ez a Mangaellenes mániád Nem csak ebből szerzek tapasztalatot. Elég nehéz lenne.
Meg még mindíg az a kép lebeg előtted, hog egész nap otthon ülök azt mangát nézek. Ez nem így van, mivel a kötelezettségeimet teljesítenem kell Csak a szabadidőmben jobban szeretek mangát nézni és gammelni mint elmászni bárhova is. Eleget mászkálok a suli meg az otthonom közt.

Neo: Mert akkor még nekem nem volt netem, így nem is lehettem ott
+Nézd meg mailod!!


Én a nap menüje helyett a nap okoskodását írom le bármilyen idegesítő és szánílmas legyen is
Lehet, hogy ezt már írtam, de akkor is ez a kedvencem

"Az igazság Önmagára mutat"
Kosh nagykövet
Babylon5
OTAKU

Vissza