Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Dokumentumfilmek és ál-dokumentumfilmekÍrd ide hozzászólásod:

4695 levél
04.06.29. 13:14
szedrencs
Megint egy kategória, amely reneszánszát éli, Michael Moore-nak "hála" A tálalásával, és a kicsit "csakazértisrávezetlek a véleményemre" módszerével nem értek egyet, de a stílusa, és a filmjei bár szar témákkal foglalkoznak, mégis lekötik az embert, talán néha el is szórakoztatják. Sajna az objektivitás csorbát szenved, de annyi baj legyen, de kiváló időzítéssel visszahozta a műfajt a mozikba.

Persze nem csak ő van, létezik rengeteg jobb, mindazonáltal kevésbé ismert dokumentumfilm, amely méltatlanul van száműzve pl. az Arte vagy az ARD késő esti blokkjába. (Itt senki se a Spektrumos dokfilmekre gondoljon - bár ott is vannak néha jók - hanem a másfél-két órás filmekre.

Javaslok hirtelen egyet, bár nem tudom, honnan lehet beszerezni:

Andy Anderson : Drive-by Shooting (1994)

http://www.cmp.ucr.edu/gun_show/anderson/default.html

Egyfelől ezt a filmet tekinthetnénk a világ legunalmasabb filmjének. Egy rögzített kamerával van felvéve, egy mozgó kocsiból, "suburbiában". Emberek szinte alig-alig láthatóakk benne. A rendező a narrátor is egyben. Autóval járja egy amerikai város külső, erősen lepusztult, egyszintes házas részét, és 15 másodpercenként beolvas egy rendőrségi hírt (mivel 15 másodpercenként történtak akkoriban a bűncselekmények). A legtöbb fegyveres rablás, de vannak teljesen elborult dolgok benne. Eléggé erős kis filmecske, a fent említett szerény eszközök ellenére.


Dokfilmesek ide! Véleményt, javaslatokat, recenziókat!

Vissza