Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Che Guevara - A motoros naplójaÍrd ide hozzászólásod:

21647 levél
05.04.09. 08:14
padavan
3 hétig nem néztem be ebbe a topicba. Hát ami itt folyik az valami szégyenletes és félelmetes egyben.
Emberek, Petőfit degradáljátok és mocskoljátok az emlékét? Egy Che-vel szemben? Megáll az eszem, komolyan mondom. Ez már tényleg a primitívség és szánalom és gyökérség non plus ultrája...
Petőfi, aki egy kimagasló költő volt nem pusztán egy szabadságharcos volt a sok közül! Miről beszéltek? Ő testesíti meg a magyar szabadság eszméjét, a függetlenségi törekvéseket, a mára sajnos elcsépelt és szélsőjobbra tolt nemzeti öntudatot! Még hogy nem volt elismert a maga korában... Aki ezt leírta, az ismeri az adott korszakot és annak tudatában komolyan gondolja, amit leírt? Petőfi már akkor is afféle bálvány volt, mi az, hogy nem volt elismert... Igaz, nemszerepelt a Barátok Közt-ben és a Story magazin sem ír róla sokat. Emberek, baj van a mércével, nem gondoljátok?
Istenem, nihilism, azt hittem, ennél azért értelmesebb vagy. Most sem gondolom másképp, de szerintem most belefutottál egy olyan témába, amit azért nem ismersz teljesen és ezt nem elismerve inkább ragaszkodsz az ideáljaidhoz.
Brutális, hogy olyan emberek, mint "forradalmár lepke" - hogy égetné meg a revulució tüze... - büntetés nélkül írhat a fórumba. Esze is annyi, mint egy marék lepkének, ez tény.
Che egy utolsó mocsok gyilkos volt, aki pontosan azon elvek szerint működött, mint Castro, Mao, vagy Sztálon, esetleg Pol Pot.
Aki nem osztotta a nézeteit, annak máris jegyet váltott a menyországba.
Lehet, hogy hitt egy eszmében, de tudomásul kellene már venni, urak, hogy ezek az eszmék az emberi természetből fakadóan megvalósíthatatlanok!!! A kommunizmus nagyon szép elképzelés, csakhogy nem több, mint utópia! Ráadásul amikor Che személyesen lőtt fejbe egy nem elvtársat, éppen a saját eszméjét - szabadság - tiporta a sárba... Ezt is figyelembe kellene venni. Mint ahogyan azt is, hogy a XX. Század forradalmai nem a népnek, nem a népről szóltak. Ezek csak palotapuccsok, a hatalmi elit leváltásainak története, amelyekben szó sincs a nép érdekérvényesítéséről, az igazságosságról.
A forradalom felfalja saját gyermekeit...
Tökéletesen igaz.
Che is csak egy palotaforradalmár volt. A politkia úgy működik, mint a maffia. Ha vezető akarsz lenni, a mostaniakat likvidálnod kell. Che is ennek szellemében járt el.
És ti istenítítek? Hát szégyen gyalázat. Főleg, amit Petőfivel műveltek.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

Vissza