Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2006

Új Logitech kormány

2006.05.11. 11:50 | szerző: Madrac | kategória: E3 2006

A Logitech ma az E3 kiállításon bemutatta eddigi legfejlettebb, PC játékosoknak szánt kormánykerekét, a Logitech G25-öt. Az új termékkel a lehető legéletszerűbb autóversenyzésben lesz részünk otthon. Amatőrök vigyázzatok: a korlátozott példányszámban készülő G25 hátborzongató valószerűsége különösen derült és rémisztő pillanatokat is okozhat!
A vállalat extrém teljesítményű, számítógépes játékhoz készült, G-sorozatú termékcsaládjának új tagja, a Logitech G25 kormánykerék olyan kiemelt szolgáltatásokat nyújt, amikkel eddig csak speciális, egyedi gyártású, több ezer dolláros autóverseny-szimulátorokban találkozhattunk. Ilyen például a hat sebességes váltó és a kuplungpedál; a két darab, nagy nyomatékú force feedback motor; a 28 centiméteres kormányátmérő vagy a teljes 900 fokos elfordulás. A kormánykerék, a pedálok és a váltó is olyan különleges minőségű nyersanyagokból készül, mint a rozsdamentes acél és a bőr, így az eszköz egy igazi versenyautó pilótafülkéjének belsejét idézi.
A Logitech G25 kormánykerék a vállalat első olyan terméke, ami hatsebességes váltókart kapott. A váltót lenyomva még hátramenetbe is lehet tenni. A versenyzők gyorsan átkapcsolhatnak bármelyik sebességfokozatba, ha egy kanyarhoz érve lassítaniuk kell, vagy abból kiérve újra gyorsítani. Nem kell többé a fokozatok között egyesével lépkedni, sem azon izgulni, hogy az automata váltó eltalálja-e az adott helyzetnek legmegfelelőbb fokozatot. A tartozék kuplungpedállal az eddiginél sokkal összetettebb vezetési technikákat is gyakorolhatunk.
A Logitech – aki eddig bármely más vállalatnál több force feedback kormánykereket adott el – most a G25 játékvezérlő kormánnyal bemutatja a szakma első dupla motoros meghajtású force feedback mechanizmusát, ami a korábbiaknál erősebb és pontosabb erővisszahatást reprodukál. A második motornak köszönhetően az egyes irányokba ható erők sokkal valóságosabbak és egyenletesebb eloszlásúak. A játékos így az út egyenetlenségeitől kezdve az ütközésekig mindent érzékelni fog. A kétmotoros rendszer további előnye, hogy más megoldásoknál sokkal halkabban működik.
A G25 kormánykerék két végpontja között a valódi versenyautókhoz hasonlóan 900 fokos elfordulást enged, így a hajtűkanyarokat is nagyobb pontossággal vehetjük be vele. A holtjáték nélküli meghajtásnak köszönhetően egyáltalán nincs fáziskésés a kormányzásban: a versenyzés csendes és valószerű. A periférián 12 darab programozható nyomógomb – négy a kormányon, plusz nyolc gomb és egy d-pad a váltón – segít kezünk ügyébe helyezni a legfontosabb funkciókat.
A korlátozott példányszámban megjelenő Logitech G25 Racing Wheel októbertől kezdve lesz megvásárolható a www.logitech.com internetes áruházban, valamint egyes viszonteladóknál az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára Európában €299,99. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló