Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A hangyák arcai

2006.08.11. 10:17 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Nincs jó film jó forgatókönyv nélkül. Ezért van az, hogy John A. Davis rendező mindig saját forgatókönyvét filmesíti meg: minden könyvet legalább egy évig ír, csak utána lát neki a film előkészítésével járó összes többi feladatnak.
- Az első és legfontosabb lecke, amit a forgatókönyvírásról tanultam – nyilatkozta a rendező -, hogy csak úgy lehet jó dialógusokat írni, ha közben kész van a fejemben egy ideiglenes szereposztás. Nem baj, ha végül más játssza el az adott figurát, de a szöveg mégis attól lesz élő, ha egy embert képzeltem mögé, míg írtam.
A baj csak az, hogy Davis legújabb filmjének főszereplői hangyák.
- Amikor írni kezdtem a Hangya Boyt (The Ant Bully, hazai bemutató: szeptember 21.), akkor is szerepet osztottam először – mondta a rendező. – De mert hangyát nem ismerek, mindenféle politikust, rockzenészt és más híres embereket képzeltem a hangyák és darazsak helyére. A főszereplőt pedig a szomszéd kisfiúról mintáztam. Majd el is viszem egyszer moziba, kíváncsi volnék, felismeri-e saját magát. A legjobb szövegeit mind beleírtam a forgatókönyvbe. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló