Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Wifi csatlakozás a Nokia N80 Internet Editionben

2006.09.08. 15:48 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Nokia legújabb telefonja, az N80 Internet Edition minden népszerű internet-szolgáltatáshoz elérési lehetőséget biztosít, ráadásul akár WLAN hálózaton keresztül is hozzáférhetünk az internethez. A telefon négysávos GSM WCDMA lefedettséget biztosít és 3 megapixeles kamerát szereltek bele. A Mobile Search alkalmazással használt Yahoo! Search segítségével kényelmesen bármit megtalálhatunk az interneten, a találatokat pedig a böngésző Mini Map szolgáltatásának köszönhetően tekinthetjük meg. Többezer árucikket nézhetünk végig az Amazon.com oldalon, ahol az Amazon MobiPocket Readerrel akár egy könyvön is végigfuthatunk. Élményeinket a világhálón is megmutathatjuk – készítsünk egy képet, és a készülékről küldjük el közvetlenül a Flickr weboldalra, ahol barátaink és családunk is megnézheti a felvételt! A Yahoo! közösséghez a Yahoo! Go for Mobile alkalmazása segítségével csatlakozhatunk. Akár az Amazonon vásárlunk, akár fotókat osztunk meg másokkal a Flickr-en, akár csupán egy éttermet keresünk a Mobile Search programmal, a Nokia N80 Internet Edition mindig kényelmes internet-hozzáférést biztosít, ha nincs a közelünkben személyi számítógép.
A Nokia N80 Internet Edition készüléken a Nokia új Download! kliense található meg. A Download! mappára kattintva azonnal látható, mely új alkalmazások tölthetők le a multimédiás számítógépre, emellett a már letöltött alkalmazások is frissíthetők. A teljes körű szolgáltatáskínálatot biztosító, Mini Mappel ellátott Nokia internetböngészővel könnyedén szörfözhetünk a neten, és a weboldalak pont olyan formában nyílnak meg, mint a személyi számítógépen.
Az internetes telefonálás a Nokia N80 Internet Edition készüléken pont olyan egyszerű, mintha szokásos módon telefonálnák, csak itt WLAN hálózaton zajlik a kommunikáció. A (SIP protokollon alapuló) VoIP háttér a Nokia felhasználói interfész szerves része, és a Nokia N80 Internet Edition támogatja a kompatibilis, harmadik féltől származó internethívás-alkalmazások letöltését. Ha otthon vagy egy nyilvános hotspotban WLAN hálózat működik, a vezeték nélküli WLAN varázsló segítségével megtalálhatjuk és létrehozhatjuk a WLAN kapcsolatot.
A Nokia N80 Internet Edition két stílusos színben: patinás bronzban és gyöngyházfényű feketében jelenik meg, és a készülék várhatóan 2006 szeptemberében kerül az üzletekbe. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló