Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Ébredő sötétség, repülő csirkék

Néha jobb a zöld vászon Smith szerint.

2007.11.12. 12:00 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A modern filmkészítés egyre több komputeranimációt vesz igénybe: a néző sosem tudhatja, hogy amit a vásznon lát, valóban megtörtént-e; a színészek sokszor csak a zöld vászon előtt pantomimeznek, minden mást később, a technikusok varázsolnak köréjük. David L. Cunningham, az Ébredő sötétség (Seeker: The Dark is Rising, bemutató: november 8.) rendezője, azonban úgy véli, hogy a színész akkor játszik igazán, ha valóságos környezetben teheti: ezért varázslatos fantasy filmjében igyekezett a legtöbb helyszínt, várkastélyt, ősi templomot, kriptát, viking falut felépíteni, és az időutazó, a sötétség katonái ellen harcoló főszereplőit valóban keresztülvezetni minden lehetséges kalandon. Többségük hálás volt a lehetőségért. De azért akadtak kivételek. Az Everwood című tévésorozatban népszerűvé vált Gregory Smith, aki a főszereplő bohém bátyját alakítja, alaposan meglepődött, amikor megérkezett annak a résznek a felvételére, amit a forgatókönyv mindössze két rövid mondattal írt le: „Középkori piactér. Verekedés a zöldségeskordén.” Az egyszerre hat kamerával rögzített jelenetben ugyanis vagy harminc statiszta is közreműködött, akik folyamatosan rohadt zöldséggel dobálták a verekedőket, míg a kamerán kívülről két asszisztens élő csirkéket vágott hozzá a színészekhez.
– Korábban én is a teljes átélésben hittem – mondta később a 24 éves színész. – De három napig forgattuk ezt a részt, azalatt körülbelül negyven csirke talált képen: azt hiszem, értem már, mi a jó a zöld vászonban. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.