Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nokia - bemutatták az N82-t

Bemutatták a hálózatra kapcsolódó kamerát, navigációs készüléket és multimédiás számítógépet egyesítő modellt.

2007.11.14. 16:39 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Nokia bemutatta a Nokia N82-t, a fényképezéshez, navigációhoz és internetcsatlakozáshoz készült legújabb multimédiás számítógépét. Az N82 az A-GPS, az 5 megapixeles kamera, a xenon vaku, a Carl Zeiss objektív és az internetkapcsolat mellett, a Nokia Nseries multimédiás számítógépeken megszokott összes szolgáltatást tartalmazza. Elődjéhez, a Nokia N95-höz hasonlóan az N82 sem csupán egy alkalmazásra használható, hanem egy egyszerre több eszközt tömörítő, igazi konvergencia-készülék. A nagy teljesítményű A-GPS és a gyárilag telepített Nokia Maps segítségével új helyeket fedezhetünk fel és találhatunk meg akár egy másik országban, akár csak a következő utcasarkon. A készülék alap értékesítési csomagja kipróbálásra ingyenes, hangalapú navigációs szolgáltatást tartalmaz, amelyhez további funkciókat, például városkalauzokat és hosszabb távú előfizetést is vásárolhatunk. A több mint 15 millió látnivalót tartalmazó program segítségével bárhol rátalálhatunk a legérdekesebb nevezetességekre, bárokra vagy éttermekre. A térképrészleteket vagy útvonalterveket MMS-ben elküldhetjük barátainknak, vagy a galériába menthetjük a kijelzőn látható képet. A Nokia N82-vel könnyedén megoszthatjuk másokkal élményeinket és felfedezéseinket is, hiszen nagy sebességű wifi kapcsolat áll rendelkezésünkre, illetve tartalmainkat egy gombnyomással feltölthetjük az internetes közösségekbe. A Nokia N82-n az új, háromdimenziós multimédia menü található, és a készülék praktikus elforgatás-érzékelője automatikusan vált a felhasználói felület függőleges és vízszintes állása között. A szórakoztató tartalmak gyors és egyszerű eléréséhez a készülék az internetkészülékek Ovi családját, többek között a Nokia zeneboltot, az N-Gage játékokat és a Nokia Maps-et is támogatja. A Nokia N82 a legfontosabb piacokon már kapható, becsült fogyasztói ára pedig a kedvezmények nélkül körülbelül 450 euró. ■

előző
következő
Nokia - bemutatták az N82-t
Nokia - bemutatták az N82-tNokia - bemutatták az N82-t

hozzászólások (8)

padavan
padavan 2007.11.14. 22:43
Hát nem holnapra tervezem megvenni, inkább olyan tavasz környékén.
Hofi
Hofi 2007.11.14. 22:50
Nekem jó a Nokia 3310-es első telefonom amit 2000. decemberében vettem, amikor megjelent. Telefonálni tökéletesen tudok vele, amire kitalálták a telefont. Egyesek úgy cserélgetik a telefonjukat mint az alsógatyájukat (naponta) ;-) Sznobság!
Én az a sok pénzt inkább gépre költöm :-P
Hofi
Hofi 2007.11.14. 22:54
Lassan már azt mondod a havernak, hogy GPS, mp3 lejátszó, PDA, kártyaolvasó, bluetooth, infra. Ja és mellesleg azért telefonálni is lehet vele. Telefonálni? Jéé azt nem gondoltam volna. De jó :-D
Tamás82Bp
Tamás82Bp 2007.11.14. 23:33
Én sem vagyok az a telefonbuzi típus,kb 4 éve használom a színes,kamerás,kopott telómat.Venni éppen tudnék új telefont,de minek?Az akkuja elég jó még mindig,kb annyit bír egy töltéssel mint mikor megvettem:-)
Hofi
Hofi 2007.11.14. 23:51
Azért én is vágyok már egy jó kis mindenttudó Sony-Ericsson telefonra. Ha megveszem az nekem megint jó lesz vagy 7 évig ;-)
A kamerát meg tök fölöslegesnek tartom. Arra ott van a 8MP-es Panasonic FZ-30-asom. Kár, hogy már minden telefonban benne van és nem lehet kapni ugyanazt a Sony-t kamera nélkül.
ajánlott olvasnivaló