Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Ki emlékszik, mi volt 10 000 éve?

Ezúttal az őskorba visz Roland Emmerich filmje.

2008.02.27. 17:14 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A mamutok visszatérnek, a nyomukban pedig kardfogú tigrisek, emberevő madarak és rabszolgavadász istenkirályok jönnek. Roland Emmerich nem szereti a kis filmeket: a gigászi méretekhez vonzódik, és legújabb rendezésében az I. e. 10 000-ben (10,000 B. C., hazai bemutató: március 13.) sem tagadja meg önmagát. Igaz, ezúttal az őskorba vezeti nézőit.
– A Függetlenség Napja hatalmas siker volt, de csomó levelet kaptam utána mindenféle katonai szakértőtől, hogy mi volt pontatlan benne, a Holnaputánt követően pedig a világ összes meteorológia szakos egyetemistája megírta a saját álláspontját – magyarázza témaválasztását a rendező. – Nem értették, hogy nekem a mese, a kaland, az izgalom a legfontosabb. Akartam végre egy olyan filmet rendezni, amiben a tények nem zavarják a nézőt. Nagyon keveset sejtünk arról, hogyan zajlott igazán egy mamutvadászat, mit csináltak igazán a törzsi sámánok, vagy milyen volt az egyes törzsek harci dísze. Én meg a kollégáim végre igazán elengedhettük magunkat. De az a legviccesebb, hogy a valóság így is, úgy is visszalopakodik. Már megvolt minden lénytervünk, amikor megjelent a National Geographicban, hogy gyilkos madár-maradványokat találtak Patagóniában, épp úgy nézhetett ki, ahogy mi kitaláltuk: 3 méter magas, méteres csőrrel, és nem tud repülni. Igaz, kicsit korábban élt, mint a mi történetünk játszódik… ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.