Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Véget ért a Sziget

Rekordokat döntött az idei fesztivál.

2008.08.18. 11:22 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

Minden idők legjobb Szigete egy zúzós nulladik napi Iron Maiden koncerttel és öt további „teljes értékű” nappal várta idén látogatóit. Ezalatt a hat nap alatt a látogatók száma elérte a 2005-ös és 2006-os, akkor még hét napos fesztivál 385 ezres rekordját. Három napon is megdöntötte a Fesztivál az eddigi napi látogatórekordot, azaz több mint 65 ezer látogatót tudhatott magáénak. A legtöbben az R.E.M. napján voltak, összesen 70 ezer fesztiválozót szórakoztatott a Sziget – így szombaton ki kellett tenni a „megtelt” táblát. Jó idő + nagy sztárok + változatos programok = hat nap alatt tizennégyezer látogatóval több, mint tavaly, az akkor még egy hetes rendezvényen. Az idei Sziget nem szűkölködött nagy nemzetközi sztárokban bár sajnos Carl Coxnak családi problémákra hivatkozva le kellett mondania koncertjét és a Pendulum sem tudott fellépni. Ennek oka, hogy a technikát és hangszereiket szállító kamion karambolozott és bár a zenekar tagjai megérkeztek, nem volt mivel koncertezniük. Kevesebb volt idén az elveszett tárgy mint tavaly és arányosan több került vissza gazdájához. Tehát egyértelműen jó és hasznos ez a szolgáltatás, ami már beépült a látogatók tudatába, és gyakran használják is. A szigetlakók becsületességét jelzi, hogy adtak le olyan tömött pénztárcát, amiben közel 200 euró volt de volt olyan pénz is, ami csak a pénzváltó bizonylatba volt betekerve. Külföldi gazdája emellett még útlevelét is elhagyta és miután a talált tárgyak osztályán nemcsak a passzportot, de a pénzt is visszakapta, nem jutott az örömtől szóhoz. És találtak egy fehér kiscicát is, egy MALÉV-es szatyorban. A macska a Malév nevet kapta a keresztségben és az újsütetű gazdája a Sziget végén haza is viszi. A házasságkötő sátorban naponta 300 frigy született. Legaktívabbak a francia szigetlakók voltak, akik külön ceremóniát is kerekítettek a házasságkötéshez. Egy egóbajnok saját magát vette el és egy édesszájú a nutellájával kötött házasságot.
A politikusok is inkább a szabadságukat töltötték idén a Szigeten, így sokuk magánemberként volt kint a Fesztiválon. A Fesztivál egyre növekvő nemzetközi ismertségét mutatja, hogy nem csak a magyar közélet képviselői látogattak ki a rendezvényre: itt volt francia közélet egyik legmeghatározóbb és legnépszerűbb alakja, Jack Lang, egykori francia kultuszminiszter.
Sziget zárónapján, a The Killers koncert után már megkezdték a Nagyszínpad bontását. A Sziget bontása és takarítása 2 hetet vesz igénybe, és utána indulnak meg a kertészeti helyreállítási munkálatok. ■

hozzászólások (2)

Hofi
Hofi 2008.08.19. 14:29
"Véget ért a Sziget" Hála istennek!!! :-D
McAnt
McAnt 2008.08.19. 17:27
És ugyan miért is..?
ajánlott olvasnivaló