Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a 2009-es szériájú Norton termékek

Már kapható a Norton AntiVirus 2009 és a Norton Internet Security 2009.

2008.10.14. 20:02 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Con Mallon, a Symantec regionális marketing-igazgatója lassan akár magyar állampolgárságért is folyamodhatna, annyira rendszeresen látogat hazánkba egy-egy új Norton termék bejelentése kapcsán. Az elmúlt heti Symantec sajtótájékoztató helyszíne a Közlekedési Múzeum volt, mégpedig azért, mert a 2009-es sorozatú Norton biztonsági programok kapcsán a középpontba a sebességet helyezték. Mind a Norton AntiVirus 2009, mind a Norton Internet Security 2009 gyorsabb és hatékonyabb lett elődjénél – ezt mutatják a független szakértők tesztjei is.
Mint megtudtuk, a Norton Internet Security 2009 programcsomag telepítése egy percnél kevesebbet vesz igénybe, a memóriából pedig mindössze 7 megabyte-ot foglal. A Symantec nagy figyelmet szentelt a frissítésekre is, céljuk, hogy azonnal reagáljanak egy-egy kártékony kód felfedezése után. Ennek érdekében akár 5-15 percenként is érkezhet egy-egy frissítőcsomag számítógépünkre, ha az a netre van kapcsolva. A vírusellenőrzés gyorsítása érdekében egy újfajta, a felhasználói közösséget is kihasználó eljárást vezettek be, Insight néven. Ennek lényege, hogy ha egy program adott verziója ellenőrzésre került valakinél, az erre vonatkozó információ bekerül a központi adatbázisba, és ha bárki másnál ezt követően ugyanezzel a verzióval találkozik a szoftver, és a file megegyezik a korábban tesztelttel, akkor nem fut rajta végig a vírusellenőrzés. Mint később Con Mallontól megtudtam, amellett, hogy a file nevét, méretét és verziószámát ellenőrzi a szoftver, természetesen megfelelő ellenőrző-összegek segítségével is összeveti az egyezést, tehát ha a gépünkön lévő file akár egy bitben eltér a már ellenőrzöttől, akkor nálunk is lefut az ellenőrző rutin. Emellett az egyes felhasználók gépeit "rangsorolja" is a rendszer: akiknél gyakran talál vírust, azoknak kevésbé veszi figyelembe a file-jait, mint akiknél nem szokott fertőzés előfordulni. A NIS 2009 igyekszik intelligensen időzíteni a feladatokat, figyelve, hogy mikor nem használjuk a gépet, és akkor futtatva a különböző ellenőrzéseket. Sőt, például az is beállítható, hogy ha egy játékot vagy filmet indítunk el, akkor közben ne kezdjen bele véletlenül se ellenőrzésbe vagy frissítésbe. A kezelőfelület jól átlátható, egy kis kijelzőn például azonnal láthatjuk, hogy a processzorból és a memóriából mennyit fogyaszt a Symantec programja.
A sajtótájékoztatón elhangzott egy független cég, az AV-Test felmérésének eredménye is. Az aktuális verziójú vírusirtó szoftverek – szám szerint 33 darab – vizsgálata során a lista élmezőnyében végzett a Norton Internet Security 2009 bétaváltozata, a kártékony szoftverek 98 százalékának és a kémszoftverek 95 százalékának felismerésével, mindezt téves riasztás nélkül. Végül pedig azt is megtudhattuk, hogy hamarosan a nap négy órájában hívható, magyar nyelvű ügyfélszolgálat is indul a Norton termékekkel kapcsolatos problémák megoldására. (Addig is e-mailben lehet kérdezni, ha gondja adódik a felhasználóknak a szoftverrel.)
A Norton 2009 szoftverek már megvásárolhatóak, 1 illetve 3 gépre telepíthető változatban, normál és upgrade dobozos formában. A Norton AntiVirus 2009 1 gépre szóló licenccel bruttó 10500 forint körüli áron kapható, míg a Norton Internet Security 2009 egy gépes verziója 12500 forintba kerül. A szoftverekhez minden esetben 12 hónapig jár frissítés. ■

hozzászólások (1)

Playbahnosh
Playbahnosh 2008.10.15. 15:24
Hmm, eddig az egyetlen probléma a Norton cuccokkal a MÉRHETETLEN LASSÚSÁG volt. Annyi erőforrást zabál a rendszerből, hogy fél Paks elmenne vele, és kőkorszaki szintre lassítja a gépet. Az igaz, hogy biztonságos. Spártai módszerekkel dolgozik, de hatékony!

THIS. IS. NORTON!!!!

"Vírusos volt. Letöröltem. Baj? Nem/Dehogy" Csak próbálj neki ellentmondani
:-D
Mióta NIS van a gépemen, egy darab vírussal vagy spyware-el sem találkoztam. Ha sikerült megoldaniuk az erőforrászabálást, akkor ez lehet minden idők legjobb védelmi csomagja.
ajánlott olvasnivaló