Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Comedy Central videóinterjú Litkai Gergellyel

A humorcsatorna főszerkesztőjét kaptuk kamera- és mikrofonvégre.

2008.10.24. 15:45 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

A nemrég hazánkban is elindult Comedy Central humorcsatorna indulásáról, műsoráról és terveiről a főszerkesztőt, Litkai Gergelyt kérdeztük. ■

hozzászólások (8)

nyomi
nyomi 2008.10.25. 14:56
lehet, hogy frankón velem van a baj, de én csak a south parkot tartom nézhetőnek, már amikor nem csúszik a szinkron és nem sötétül el a kép 20 mp-enként... az összes többi műsor egy rakás hulladék, kezdve az amerikai szarokkal a colbert gyerekkel az élen... mi a vicces abban a majomban??? ordit bele a kamerába, ettől szórakoztató? köszönöm de én megint csak a vh1-t nézném inkább, mint egyetlen normális zenecsatornát, de abba is sikerült beletenyerelni... ez a paraszt litkai meg elintézi annyival, hogy hát igy jártunk, de majd csak feldolgozzuk... [törölve]
Germinator
Germinator 2008.10.25. 21:20
Oké, tegyük fel hogy az amerikai híradóparódiák nem jönnek be. Na de az angol sorozatok? A Family Guy? A Beugró? A Shortcutok két műsor között?

Miért van az, hogy ölbe tett kézzel nézzük, ahogy a magyar humor, illetve a magyar humorkultúra mélypontját éli? Sőt, egyenesen katasztrofális helyzetben van. Nem: nincs jelenleg magyar humor; ma már a magyarok körülbelül annyira viccesek, mint egy tömegbaleset az M7-esen. Miért van az, hogy Bagi-Nacsát és új Gálvölgyi Showt nyomatnak mindenhol? Miért van az, hogy az XXL-műsor létrejöhetett? Miért volt létjogosultsága az új Szeszélyesnek? Hova lettek a Hofik, régi Gálvölgyik? Hova lett a L'art Pour L'art társulat? Utóbbi egyébként száműzve lett, pedig jó volt.

A mai magyar humorral két baj van: az egyik, hogy néhol egyáltalán nem létezik (új Szeszélyes, XXL). A másik, hogy szarul vezetik elő - új L'art Pour L'art. Ugyanis néztem a Comedy Centralon új lárpullárt, és esküszöm, tetszett; volt olyan jó, mint a régi, csak kurva szarul volt megrendezve! Nagyon béna kamerabeállítások, béna díszletek, béna jelmezek. De ezentúl megvolt a humor magja!

Aztán itt a Beugró, ami elképesztő eredetiséggel tört be - miért van az, hogy száműzték a nagy csatornákról ezt is? Mert a szar műsorok készítői beijedtek, hogy "ajaj, itt egy konkurencia, gyorsan tűntessük el", vagy mi?

Miért van az, hogy ha már saját humorunk végleg elveszett, akkor a más népek humorát is távol tartjuk? Miért van az, hogy a zseniális angol sorozatokat (Fekete Vipera, Monty Python, Waczak Szálló, Mr. Bean és Benny Hill) vagy sehol sem játsszák, vagy csak a peremvidéknek szállító csatornákon (Cool, Filmmúzeum)?

Nem tudom, de az egész úgy tűnik, hogy szándékos távoltartása a humornak, és ez nagyon gáz. Erre itt a Comedy Central, ami mindezeket összegyűjti és egy csokorban elénk tárja olyan zseniális újdonságokkal is, mint a Family Guy, az angol Office, illetve Dan Clark rövid bejátszásai, vagy a szintén nagyon népszerű, ám amerikai (hú, az biztos ultraszar) Nevem, Earl, illetve Colbert és Jon Stewart. Itt van ez a csatorna, ami lehetőséget teremt a humor újbóli felfedezésére, és ha nem is tetszik minden, legalább tudsz válogatni a sok műsor közül. De ezt is le kell szólni olyan hülyeségekkel, minthogy "miért a VH1 helyén van", vagy hogy alapból gáz az egész és csak a Szószpark jó. Nyissunk már egy kicsit! Legyünk már újra humorosak és humorszeretők! Ezek a szerencsétlen külföldiek ránksózták a humorcsatornájukat, hogy megnevettessenek minket, magyarokat, mi meg azt mondjuk: "Bocs nem, de ha a VH1 helyére teszitek, akkor takarodjatok, és egyébként is elég jó nekünk az Irigy Hónaljmirigy meg a többi balfaszság"? Mit árul el ez rólunk?
nyomi
nyomi 2008.10.25. 22:54
szép iromány de egy szóval sem mondtam, hogy a magyar humor jó... ihm, baginacsa, gálvölgyi, xxl (na ez pláne), stb. hát hogy is mondjam, szar... esküszöm próbáltam barátkozni ezekkel a sorozatokkal, de nem igazán jön be... egyedül a nevem earl, ami icipicit megnevettetett, meg azok a 10pontos okosságok... nézem colbertet, és nem látok benne semmi vicceset, inkább irritáló, mint szórakoztató... family guy-on sem tudok vigadni... pár sorozat már a viasaton is ment, nemhiába nem néztem akkor sem...

igen, könnyen lehet, hogy közrejátszik ebben az is, hogy a vh1 helyére tették... mert egyszerűen nem értem miért oda kellett tenni, hogy ki gondolta azt, hogy ennek a helyén pont jó lesz, mikor van még egy rakat üres frekvencia... majom litkai nyilatkozata után csak azért nem törlöm a frekvenciát a programok közül mert sokszor előfordul, hogy hajnali 2kor is ébren vagyok még és akkor visszakapom a vh1-t... de hogy du2 és hajnal 2 között nem kapcsolok még egyszer oda az fix, én nem növelem a nézettséget...
Germinator
Germinator 2008.10.25. 23:06
Czehh... na mindegy.
nyomi
nyomi 2008.10.26. 01:06
hát igen, szar is amikor valaki más véleményen van :)
további hírek

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.