Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Májusi levélszemét-jelentés

Adatok a Symantec összefoglalójából.

2009.07.05. 18:24 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Júniusban adta ki a Symantec a májusi levélszemét-jelentést, összefoglalva méréseiket és tapasztalataikat. A tavasz utolsó hónapjában az interneten küldött levelek 90%-a volt spam, azaz mindössze minden tizedik e-mail volt tényleges üzenet. Ismét erőre kapott a kép formátumban küldött spam, az összes levélszemét 6,5 százaléka volt ilyen, a szűrők által valamivel nehezebben megfogható formátumú. Ezzel együtt a spam levelek átlagmérete is megnőtt, míg januárban még kevesebb mint 3 százalékuk volt 10 kbyte felett, májusban már 14%. Májusban a spamek 91,7 százaléka tartalmazott URL-t, ezek 52 százaléka .com, 32 százaléka pedig .cn végződésű volt. Áprilisban 64 ill. 20 százalék volt ezen domainvégződések részesedése, így megfigyelhető egy erőteljes váltás – talán épp a spamszűrők kikerülését megpróbálva.
Témájukat tekintve májusban az egyik legnépszerűbb spam-topicot a válságban lévő autógyártó cégek jelentették. De a Twitter felhasználókat is próbálták támadni, azonosítójukat és akár bankkártyaszámukat kérve, gyors meggazdagodást ígérve, vagy Twitteres randisite-nak kiadva magát a Twitter azonosító és jelszó megszerzését megkísérelve.
A zombi számítógépek továbbra is Brazíliában vannak a legtöbben, 16%-uk található a dél-amerikai országban, 8%-uk török, 7%-uk pedig orosz. A levélszemét közel negyede (24%) Amerikából kerül feladásra, míg második helyen Brazília áll 10%-kal.
A teljes jelentés a Symantec oldaláról tölthető le. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.