Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Civilization V

Sid Meier legendás sorozata megújult grafikával és újragondolt harcrendszerrel tér vissza.

2010.02.18. 19:34 | szerző: Retee | kategória: Játék

1991-ben jelent meg a Sid Meier nevével fémjelzett stratégia, a Civilization első része, azóta pedig több epizód és rengeteg kiegészítést öregbítette a széria hírnevét. A körökre osztott stratégiában egy nép feletti uralmat átvéve kell évszázadokon, sőt ezredeken át a nemzet útját egyengetnünk, miközben a technikai fejlesztések mellett a területszerzésre, a diplomáciára és a szomszédokra sem árt odafigyelnünk.
Az utolsó rész viszont meglehetősen régen, még 2005-ben jelent meg, így remek hír, hogy a 2K Games ma bejelentette a folytatást. A Firaxis fejlesztésében készülő Civilization V-ben céljaink természetesen változatlanok maradnak, ám a csapat új grafikai motorral dolgozik, melyet már az első képeken meg is tekinthetünk. De ennél is jobb hír, hogy harcrendszer is jelentősen átalakul, ami azért fontos, mert az előző epizódnak gyakorlatilag ez volt az egyetlen igazi negatívuma - gondoljunk csak arra, mikor a baltások leverték a tankos egységünket... De minden más - amitől a Civ Civ - marad, illetve a Firaxis igyekszik még több lehetőséget adni kezünkbe a diplomácia és a fejlődés terén.
Most pedig jöjjenek az első képek az ősszel megjelenő ötödik részről. ■

előző
következő
Civilization V
Civilization VCivilization VCivilization VCivilization V
Sid Meier's Civilization V
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sid Meier's Civilization V

hozzászólások (10)

richy25
richy25 2010.02.19. 01:18
Nekem az első 2 képről a Catan jutott eszembe :P Am várjuk szépen.
Lacko
Lacko 2010.02.19. 08:40
A Civ örök! Nehéz elrontani. Reméljük ez nem sikerül nekik.
Én amúgy kötelezővé tenném az iskolákban, mint egy kötelező olvasmányt. Az egész világot (történelmet, politikát) sokkal jobban megérti az az ember, aki végignyom egyszer egy civet.
Shadowguard
Shadowguard 2010.02.19. 08:50
Na azért ezt ilyen bátran ne jelentsük ki;-) Anno a C&C-sorozatról is ezt gondoltam (igen, nekem tetszett a három is, mert egy klasszikus RTS volt, nem akarták megváltani a stílust), de mióta egyre több info jön a négyről felülbíráltam az álláspontomat:-/
Egyébként viszont várom, hogy mit hoznak ki belőle, az előző részt a mai napig előveszem néhanapján (csak az első kiegészítőt próbáltam hozzá, de az is jókat újított)
powerhouse
powerhouse 2010.02.19. 11:53
Nekem azért néha elborult az agyam, amikor a tankomat egy íjász visszaverte, de tényleg nagyszerű játékokról van szó.
VodevilX
VodevilX 2010.02.19. 20:36
Készül valami facebookra is.

"In addition to Civilization V, Firaxis Games is also currently developing Sid Meier's Civilization Network, a Civ game for Facebook. With Sid Meier leading design, Civilization Network will offer yet another option for world domination to both the casual gamer and the biggest fans of the series. It's another way to access the famously addictive world of Civilization."
ajánlott olvasnivaló