Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkezett a Norton 360 4.0

Ebben a szoftverben is megjelent a hírnéven alapuló ellenőrzési megoldás.

2010.03.08. 15:21 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Norton 2010-es sorozatú termékek tavaly őszi bejelentése után ismét hazánkba látogatott Con Mallon, a Symantec fogyasztói termékekért felelős európai vezetője, hogy bemutassa a 2007-ben új védelmi szoftverként indult Norton 360 legújabb, immár 4.0 számmal ellátott verzióját.
A Symantecnél folytatott folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően hol a NIS/NAV, hol pedig a Norton 360 termékekben debütál évről évre több újdonság, amelyek aztán a soron következő frissítésnél a másik termékcsoportba is belekerülnek. A legfontosabb újítást ezúttal az ősszel megjelent, hírnéven alapuló vírusellenőrzési megoldás jelenti. Ennek lényege, hogy az ellenőrzéskor a program megnézi, hogy az adott file-t hányan használják világszerte, és mennyi problémát észleltek velük kapcsolatosan. Ha egyedi a file, akkor nagyobb a gyanú, hogy egy vírus módosította azt, így figyelmeztet a program, vagy akár karanténba is teheti azt, ha nem rendelkezünk róla másként. A letöltött file-ok azonnali vizsgálata is bekerült a Norton 360-ba. A rezidensen a memóriába kerülő szoftverrész kevés helyet foglal, és nem lassítja jelentősen gépünket se. Gépünk elindulását gyorsító funkcióként választhatunk szelektív indítást, megadva, hogy mely programok elég, ha csak később startolnak, gépünk bekapcsolását percekkel követően.
Vadonatúj újítást is kapunk azonban a Norton 360-nal, ez pedig ezúttal a biztonsági mentés funkció jelentős továbbfejlesztését jelenti. Az eddigi online tárterületet most már nemcsak arra használhatjuk, hogy oda töltse fel a Norton 360 adatainkat mentési célra, hanem egy bárhonnan elérhető külső tárterületként is funkcionál. Jelszóvédett webes felületen keresztül gyakorlatilag a világon bárhonnan hozzáférhetünk így a felhőbe feltöltött adatainkhoz, és még egyes mobileszközökhöz is létezik kliens szoftver, mint például iPhone-hoz vagy Android operációs rendszert használó telefonokhoz. De akár file-okat is megoszthatunk másokkal az Online Backup szolgáltatáson keresztül, megfelelő biztonsági beállítások mellett, így feleslegessé téve nagy file-ok e-mailben küldését.
A három számítógépre telepíthető Norton 360 szoftver javasolt végfelhasználói ára 24990 forint (webáruházunkban jelenleg 18490 forintért kapható), míg a korábbi verzióról való frissítéshez szükséges változat 16-18 ezer forint körüli összegbe kerül. Az alapváltozathoz 2 GB online tárterület jár, amelyet külön díjért tovább bővíthetünk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló