Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Sziget 2010 - további fellépők, percdíjas jegyvásárlás

Mobiltelefon segítségével akár percdíjjal is vehetünk majd jegyet.

2010.05.19. 19:10 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Korábbi Sziget hírünk óta újabb fellépőkkel bővült az idei fesztiválra várható együttesek listája. A Muse, Iron Maiden, Faithless, 30 Seconds to Mars és Kasabian mellé olyan előadók társultak a Óbudai-szigeten augusztus 11-16. közötti rendezvényre, mint a Madness, vagy Johnny Rotten Sex Pistols utáni formációja, a Public Image Limited. A világzenei Nagyszínpadon köszönhetjük az Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo fellépését, az Oi-Va-Voi-t, Tony Allent vagy a Shantel & Bucovina Club Orkestart, és itt lesz Amparo Sanchez, a 08001 és a belga Jaune Toujours is.
Metalzene tekintetében várható az Ill Niño, a The 69 Eyes, a Paradise Lost és a Children of Bodom, de láthatjuk majd a Monster Magnetet, az Enter Shikarit, a Skindredet és a Fear Factoryt is.
A Party Aréna sátrában többek között DJ Shadow, a Simian Mobile Disco, a Gotan Project, Calvin Harris valamint Breakestra feat. Cali2na live-actjeire lehet számítani a kora esti órákban, az éjszakai előadók között pedig az alábbiak szerepelnek: Boys Noize, Erol Alkan, Sander van Doorn, Andy Moor, a Drumcode Night: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick és Joel Mull, az Infected Mushroom, valamint a Deadmau5.
Új lesz az A38-Wan2 sátor, amelyben fellép a Gorillaz Sound System, Nina Hagen, Charlie Winston, az Ez3kiel, a Bad Religion, a Vive la Féte, a Major Lazer és a Yeasayer.
Idén is lesz "mínusz 1." és "nulladik" nap, az előbbin (augusztus 9-én) többek között a Kispál és a Borz ad búcsúkoncertet, közel három órában. A zenekar vendégei között lesz többek között Kiss Tibi, Líviusz és a Csík zenekar. A nulladik napon a Reggae és Ska Nagy Ünnepe eseményre kerül sor a Nagyszínpadon, olyan fellépőkkel, mint a Skatalites, a Wailers és a UB40. Ezzel párhuzamosan a Világzenei Nagyszínpadon Cseh Tamás emlékére lépnek fel a hazai világ- és rockzene előadói, egy kb. 5 órás koncert keretében. Szintén a 0. nap ad helyet a Magyar Jazz Napjának, a magyar fellépők mellett nemzetközi vendégekkel is.
Újdonság lesz még, hogy idén akár percdíjas jegyet is lehet venni, a mobilparkoláshoz hasonló megoldással: belépéskor mobiltelefonunkról SMS-ben kell aktiválni az idő számlálását, majd távozáskor leállítani. Várhatóan este 11-ig 70 forintos percdíjra, utána pedig 35 forintra lehet számítani, a felszámított díj felső korlátja egy napra vonatkozóan pedig 13500 forint lesz (ami több, mint a 12 ezer forintba kerülő napijegy, de ha valakit csak egyetlen rövid koncert érdekel, jó esetben megúszhatja olcsóbban).
Fotó: sziget.hu - Éberling András

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló