Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hegyalja - a délutáni program

A fesztivál melletti színházban a Metallica egyik gitárja is megtekinthető lesz.

2010.06.03. 12:29 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

Idén is igyekeznek Hegyalja rendezői, hogy az esti koncertekig senki se unatkozzon, így most is több délutáni programot szerveznek a fesztiválra. Így a programok sora egész a tokaji Paulay Ede Színházig ér, amit Szalóki Ági választott esti fellépése helyszínének. Délután pedig: víz (akár kenuval), bor, Badár és társai, és beszélgetések Tokaj határában, a fesztiválon.
De idén amúgy is érdemes ellátogatni a színházba, hiszen rock-relikviák - többek között a Metallica gitárja tekinthető meg itt - és 11 db, 2 méter magas, festett gitárszobor várja a borospincék felfedezésében elfáradtakat. A szobrokat - többek között - Kőhalmi Zoltán, Geszti Péter és a szentendrei A fesztivál területén pedig a koncertek között Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán, Aranyosi Péter és Beliczai Balázs stand-up komédiások lépnek fel a Jager-sátorban.
A Zöld Sátorban további beszélgetések várják a fesztiválozókat: mindenképpen ajánljuk Szabó Gergelyt (akit az internetről sokan Hírbehozóként ismernek), a Webisztán blog szerkesztőjét: vele a web 2.0-ról, közösségi szájtokról, közös alkotásról lehet majd társalogni.
Tíz éve vonult le a Tiszán az a ciánszennyeződés, amit Magyarország egyik legnagyobb környezeti katasztrófájaként tartunk számon - erről szól majd az idei installáció is a Zöld Sátorban, és téma is lesz, aminek kapcsán az Országgyűlés Fenntarthatósági Bizottságának tagjai is igyekeznek válaszolni a környezetvédő fesztiválozók kínos kérdéseire is. Török Gábor a Hegyalján elemez: a nemrégiben webre települt politikai elemző azokat várja majd a Hegyalján, akik nem csak a zöld politikába, hanem általában a politikában mélyülnének el. Lesz még szó a zöld sátorban a génmanipulációról, a biomassza-dilemmáról, képregény-kultúráról és - feltörekvő zenészek figyelem! - a Nemzeti Kulturális Alapról és PANKK programról is. Hírességekből sem lesz hiány: ne csodálkozzunk, ha Bakáts Tiborba, Árokszállási Rolandba, Péterfy Boriba, Lovasiba, vagy Kiss Tibibe és más muzsikusokba botlunk - ők nyaranta hagyományosan, a Zöld Sátorban találkoznak a zenerajongókkal. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló