Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2010

GDC Europe 1. nap összefoglaló

Rövid beszámoló és fotók.

2010.08.17. 10:48 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2010

A kölni GDC Europe hétfői, első napján vegyesen sikerült kifognom érdekes és kevésbé érdekes előadásokat. Don Daglow ismét hozta a formáját, két prezentációját is sikerült meglátogatnom, melyekben pár dia ugyan megegyezett, de a téma szerencsére eltérő volt. Reggel arról beszélt, hogyan válasszuk ki játékfejlesztési projektünkhöz a mefelelő platformot (konzolok, telefonok stb. ill. terjesztési metódus), délután pedig arról hallhattuk véleményét, hogy mire érdemes figyelni egy filmlicencen alapuló játék fejlesztésénél. Warren Spector tartotta a nap fő, vitaindító előadását, de sajnos nem igazán a várakozásnak megfelelően: túl sok érdekeset nem hallhattunk tőle, amikor arról beszélt, hogy mit érdemes átvenni a rádió és mozifilmek világából játékfejlesztés során. A legendás fejlesztő jelenleg a Wii-re készülő Epic Mickey-n dolgozik a Disney számára, ami az eddig hallottak alapján igen jónak ígérkezik – az intróját láthattuk az előadás során. Említést érdemel még David Cage, a Quantic Dreams főnökének előadása, aki a 1,5 millió eladott példánynál tartó Heavy Rain fejlesztése során szerzett tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. Megtudhattuk például, hogy igyekezett nem a játék címét kihangsúlyozni a promóció során, hanem hogy ő áll a játék mögött, hiszen így nincs „rákényszerítve”, hogy egy folytatást készítsen, hanem ehelyett egy újabb Cage játékot várnak majd a rajongók. (Kicsit egoistának tűnhet a kijelentés, de igyekezett ezt megcáfolni.)
A mai napba csak pár GDC-s előadás fér bele, délután az EA és a Sony sajtótájékoztatója vár rám, amelyekről szintén igyekszem majd hírt adni.
(Elnézést kérek a fotók minőségéért, sajnos a retusáláshoz használt grafikus program meghülyült, és nincs nálam a telepítőlemeze...)

előző
következő
GDC Europe 1. nap összefoglaló
GDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglalóGDC Europe 1. nap összefoglaló

hozzászólások (1)

eMJé
eMJé 2010.08.17. 11:12
Ezek szerint azt nem mondta, hogy mindjárt jön a Heavy Rain PC-s verziója :(
ajánlott olvasnivaló