Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zene

Megjelent Ákos új albuma: A katona imája

A CD mellé ajándék DVD is jár; bemutatták A fénybe nézz videoklipet is.

2010.10.20. 16:50 | szerző: Dino | kategória: Zene

Délelőtti sajtótájékoztatója keretében beszélt Ákos új, A katona imája címmel ma boltokba kerülő albumáról. A népszerű előadó 16. magyar nyelvű nagylemezén 13 dal található, köztük a Mahasz kislemezlistáját 27 hete vezető Szindbád dalával. Mint megtudhattuk, Ákos egymaga játszotta fel a hangszerek nagy részét, a dobok és a vonósok kivételével minden sávot ő rögzített saját stúdiójában. Rockosabb és balladai számok egyaránt találhatók az új albumon. A CD mellé ráadásul ajándék DVD is jár, amelyen egyrészt az egész album megtalálható Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1 és DTS hangformátumban, másrészt kb. két órányi extrát is meg lehet tekinteni: a Szindbád dala klipje mellett két szám koncertfelvételét (Csak a szerelmen át, Szindbád dala), valamint az album készítéséről felvett, 25 epizódból álló werkfilmet.
Szintén ma volt a premierje az albumhoz kapcsolódó új videoklipnek is: A fénybe nézz számhoz Ákos saját forgatókönyv alapján rendezte meg a klipet, amelyet egy budapesti hangárban és a horvát tengerparton forgattak.
Ákos rajongóknak pedig további jó hír lehet, hogy novemberben DVD-n jelenik meg a Szindbád Turné 2010 koncertfilm. ■

előző
következő
Megjelent Ákos új albuma: A katona imája
Megjelent Ákos új albuma: A katona imájaMegjelent Ákos új albuma: A katona imájaMegjelent Ákos új albuma: A katona imájaMegjelent Ákos új albuma: A katona imájaMegjelent Ákos új albuma: A katona imájaMegjelent Ákos új albuma: A katona imájaMegjelent Ákos új albuma: A katona imája

hozzászólások (8)

mancitoo
mancitoo 2010.10.22. 10:02
Mégis kifejtem bővebben, leszek 'oly kedves, de csak Gobiakos kedvéért.
Szóval miért is ellenszenves ez az úriember? A választ alant találhatod.
Szóval, annó domini, a '80-as évek végéhez közeledve sorra alakultak azok a zenekarok, akik példaképnek tekintettek egy bizonyos, angolszász zenekart. A példakép a depeche mode volt, a hazai követői kötött találjuk például a Bonanza Banzai-t, vagy egy kicsivel később (átruccanva a '90-es évekbe) a Popular-t.

Abban az időben a dm a pályafutásuk csúcsán volt (majd egy évtizedet tanyázott az alternatív zenekarok képzeletbeli toplistájának élén. 1987-1994). Ezt a divathullámot lovagolta meg pl. a bb is. Nekem nem is ezzel volt a gondom, hanem azzal, hogy a címben szereplő úr, többször kijelentette, hogy rájuk nem volt hatással a dm zenéje és igazából gyerekesnek!!!!!!!! tartja azt, amit a dm művel (viva tv (akkor még bravo tv intejú), holott, elég durván koppintották őket, mint a külcsín, mind a zene szempontjából ('90-es Word Violation Tour alkalmával Martin Gore (a dm zeneszerzője, szövegírója) minden koncert alkalmával egy szál gitárral eljátszott egy pár számot. Ákosunk ugyancsak ihletet vett tőle, mert egy szál gitárral nyomult ő is egy szám erejéig - erről tv-s felvétel is van). A hasonlóság pedig nyilvánvaló és ennek bármiféle tagadása szerintem hazugság.

Ákosunk az önelégült nyilatkozataival sem lopta be magát a szívembe. Ahová Ő megérkezett a kinyilatkoztatásaival, onnan indultak olyan tehetséges, felhajtást kerülő, de egészen más szintet képviselő előadók, zenekarok, mint pl. Yonderboi vagy éppen a Zagar.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.10.22. 10:11
Hmmmm......

Dehogynem van mit kifejteni, egyetértek Gobiakos fórumtárssal. :)

Hogy miért? Az "idióta" jelző pusztán egy szavas trollkodás -már bocsánat-, ez pedig érdemi kritika, vagyis megfelelő indoklás nélküli "szidalom", ami minősítésnek sem nevezhető.

Amennyiben a személyét, és ezen belül is a világnézetét találod irritálónak, nem követhetőnek, és ennek türkében nyilatkozol az alkotói munkásságáról, az nem fogadható el, mivel magát a személyt és nem az alkotást "értékeled" (nálad erről szó sincs). Természetesen ama jog vitatható el tőled, hogy egy adott személyt valamilyen oknál fogva ne kedvelj, de akkor a személy vonatkozásában is fel kell tudnod sorolni olyan indokokat, érveket, melyekkel alátámasztod a jelzőt.

Megjegyzem nem épp elegáns egy szavaz jelzőkkel kommentelni, majd a véleménycserére kérőt "ezt nem kell kifejteni"-vel elintézni.

Amennyiben a zenéjét, a dalait nem kedveled (közvetített üzenetükben sem!), azon zenei stílusok, amelyekkel eddig lemezekre vitt, nem "fogtak meg", "nem jöttek át" (hogy egy sablonos "klasszikust" idézzünk), akkor ezeket meg kell tudnod indokolni.

Még egy fontos dolog. Nem vagyok Ákos fan, viszont rengeteg dalát szeretem, főleg az üzenetében. Látszólag ez most egy fanatikus védőbeszédének tűnhet, de ha pl. a hír mondjuk egy lány együttesről -pl. Pussy Cat Dolls- szólna, amit nem hallgatok, de a kommnetelő csak annyit írna, hogy "kurvák", ugyanúgy megejteném ezt a gondolatsort.

Ákos már a nyolcvanas évek óta megkerülhetetlen személye a magyar zenei életnek, és most közhelyesen azt mondom: lehet szeretni vagy utálni, de szavak és indoklás nélkül elmenni mellette, nem hiszem.

Az elmúlt huszonakárhány év igazolja, hogy szó sincs hájpságról, indokolatlan felkapottságról, nem készítette őt senki, mint manapság a sztárcsinálók a két kereskedelmi tévén (és ez még nem jelenti azt, hogy ott nincsenek és nem lehetnek majd hasonló, avyg akár nagyobb kaliberű tehetségek), ő javarészt önmagát építette fel, és ez még akkor is tisztelendő, ha te ellenséges vagy vele. Tudod, az ókori maxima több helyütt:: becsüld és tiszteld az ellenfeled is.

Hogy ismét közhelyes legyek, ráadásul zárszóként, hogy ki mit tekint művészetnek...
_________________________

Szerkesztés: Megkövetlek, köszönöm, hogy kifejtetetted a véleményed, de ettől még áll fent a véleményem az első reakciók okán.

Szerkesztés 2: Hmmmmm.....

Azért a Bonanza Banzai óta eltelt majd másfél/két évtized, úgy hiszem azóta rengeteg mindent le tett az asztalra - függetlenül attól, hogy te személyesen egy korábbi nyilatkozata alapján minősíted a munkásságát.

Ákos az elmúlt sok-sok évben jó pár zenei stílust kipróbált, és megjegyzem, rengeteg előadó játszik csak egy szál gitárral, olyan hatalmasságok, mint Cseh Tamás vagy Johnny Cash...
mancitoo
mancitoo 2010.10.22. 10:33
A Bravo Tv-s interúja idején nem volt már BB. Azóta pedig hallottam - olvastam két-három másikat is, amiben nem éppen hízelgő módon nyilatkozik sem a dm-ről, sem a korábbi társairól.
Ettől függetlenül kedvelem egy-két számát (Indiántánc, Ilyenek voltunk).

Ha meg már ókori idézetek, akkor: "A múltat még Isten sem tudja megváltoztatni. "

És azért ezt meg magamnak:"Ne legyen gyorsabb a nyelved, mint az eszed. "
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.10.22. 10:36
Elfogadom, hogy ez az álláspontod -anélkül, hogy többségében egyetértenék vele-, annyi kiigazítással, hogy a volt társakról való "nem hízelgő" nyilatkozatokat én sem tartom pozitívnak, és ezt -és a te idézeted tükrében- valóban nem lehet eltörölni.

Látod, hogy jól el lehet beszélgetni, sőt, véleményezni. ;) :)
mancitoo
mancitoo 2010.10.22. 10:48
Az "Idióta"-ért elnézést kérek mindenkitől, akit csak sértett.
ajánlott olvasnivaló