Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

BlizzCon 2010: Blizzard DotA, Left 2 Die, Starjeweled és Aiur Chef

Ingyenes tribute játékok a Blizzardtól.

2010.10.23. 16:01 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Aki még nem értesült volna róla, javában zajlik a BlizzCon 2010, a Blizzard éves kápráztató és nyáltermelő rendezvénye. A játékbemutatók, versenyek és koncertek mellett az idén is kaptunk néhány különlegességet. A Blizzard ugyanis, a StarCraft II map editorát felhasználva előhozott 4 modot, melyek mindegyike tisztelgés egy-egy híresebb játék felé. A DotA All-Stars egy StarCraft II-be átültetett Defense of the Ancients, a népszerű Warcraft 3 mod feldolgozása. Itt is van két bázis, három út, őrtornyok, automatikusan induló creepek és persze hősök. Igaz, egyelőre csak néhány hős van, de a lista folyamatosan bővül, a játékosoknak pedig nagyon tetszett a visszajelzések alapján.
A Left 2 Die címről valószínűleg mindenkinek a sikeres co-op FPS Left 4 Dead ugrik be, ami nem is jár messzire az igazságtól. Az L2D nem FPS, hanem a StarCraft II kampányának egyik legsikeresebb és legjobbnak tartott pályáján, az "Outbreak" nevű mapon alapul (amit legtöbben úgy ismernek, mint "a zombis pálya"). Az eredeti pályán a hullámokban tömegesen támadó mutánsok ellen kellett megvédenünk kicsiny bázisunkat, viszont a L2D visz néhány csavart is bele. Többet között, ahogy a L4D-ben is, speciális mutánsok fogják még jobban megkeseríteni az életünket, mint a Hunterling (ugrik!) és a Boomer saját verziója, ami savat köp és halálakor felrobban. A speciális mutánsok és épületeik megsemmisítésével biomasszát kapunk, amit aztán új egységek és épületek fejlesztésére fordíthatunk. Az Outbreak sikerét nézve ugyanaz extrákkal és kompetitív játékkal felturbózba csak jobb lehet.
A Starjeweled a PopCap népszerű Bejeweled játékán alapul, és kombinálja a puzzleszerű játékmenetet az RTS-el. Egyrészt ugyanúgy kell a három egyforma gyöngyöket párosítgatni, amiért egységeket és nyersanyagot kapunk. A kapott egységek automatikusan elindulnak az ellenfelünk bázisa felé, ahogy az övé is felénk, így a térkép közepén folyamatos csaták lesznek. A nyersanyagokból mi magunk is építhetünk egységeket, így ha az ellenfelünk egy rakás zerglinget küld ellenünk, érdemes lehet beruházni egy siege tankra vagy akár egy légi egységre. A gyöngypárosítós játékmenetben így már taktikáznunk is kell, ha sikerrel akarunk járni.
A furcsa nevű Aiur Chef a kakukktojás a sorban, ugyan ez az egyetlen ami nem játékon alapul, hanem egy TV műsoron. A Japánból indult, majd később az USA-ba is betört Iron Chef sorozat gyakorlatilag szakácsok csatája. Minden részben híres mesterszakácsok főznek versenyt egymással egy hatalmas arénában a zsűri kegyeiért. Az Aiur Chef-ben egy protoss szakácsot alakítunk, aki ugyancsak a többi szakáccsal mérkőzik meg az Executor Chef címért. A receptek elkészítésén kívül a pályán elszórt hozzávalókat is nekünk kell beszerezni/levadászni, és mivel karakterünkre van rögzítve a kamera, ezért a hatékony felderítés is fontos lesz. Érdemes a receptekkel is zsonglőrködni, hogy mit akarunk elkészíteni, ugyanis a kész kajákért járnak a pontok (inkább sok egyszerűt csinálunk vagy egy nagyot).
A Blizzard szerint az összes mod ingyenesen elérhető lesz hamarosan. Ki jön versenyt főzni? :) ■

StarCraft II: Wings of Liberty
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
StarCraft II: Wings of Liberty

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló