Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Egy anya megölte gyermekét a FarmVille miatt

Újabb fiatal életet követelt egy játék.

2010.11.04. 13:55 | szerző: Playbahnosh | kategória: Bulvár

Nem sokszor történik, de sajnos néha még a videojátékokkal kapcsolatban is születnek igazán tragikus hírek. Egy 22 éves jacksonville-i anya a múlt héten bűnösnek vallotta magát a saját gyermeke ellen elkövetett gyilkosságban, miután halálra rázta kisfiát amiért megzavarta FarmiVillezés közben. Egy helyi lap szerint az anya, Alexandra V. Tobias (jobbra) a nyomozóknak azt mondta, hogy nagyon ideges lett amikor a 3 hónapos kisfia sírni kezdett miközben ő a FarmVille játékkal játszott a Facebookon. Tobias elmondása szerint, miután egyszer megrázta gyermekét "elszívott egy cigarettát, hogy megnyugtassa magát, majd még egyszer megrázta". Azt is mondta, hogy a baba beüthette a fejét rázás közben.
Tobias-t várhatóan életfogytiglanig tartó börtönre ítélik majd, bár az állami jogszabályok szerint 25-től 50 évig terjedő szabadságvesztést kaphatna tettéért. Az ítélethozatalra decemberben kerül majd sor.
Ez a hír körvonalakban hasonló egy korábbi tragikus, játékokhoz kapcsolódó esethez is. Ez év márciusában Dél-Koreában elítéltek egy házaspárt, amiért addig hanyagolták saját csöppségüket amíg éhen halt, miközben ők mániákusan gondozták virtuális gyermeküket egy online játékban. ■

hozzászólások (35)

BenderŽ
BenderŽ 2010.11.07. 09:22
Figyelj _Sun_!:)
A burok megjegyzésemmel kapcsolatban :

"Az a baj, hogy sokan elfelejtik, hogy hol élnek, milyen körülmények között; gondolok itt arra, hogy egy országban, egy államban élsz, egy európai társadalmon belül. És a társadalom lényege, hogy a benne élők segítenek egymásnak, ez az emberiség lényege is tulajdonképpen: segíteni egymáson, kisegíteni egymást a bajból"

Aki így vélekedik a világról
1.Vagy soha nem látott még erőszakot csak a világítódobozban
2.Vagy foggggggggggggalma nincsen hogy mi folyik a világban
3.Vagy Krishna völgyben lakik szent remeteként (minden tisztelet!)

"Igen, akkor is, ha az a valaki megölte egy hozzátartozódat, és főleg akkor, hogyha egyszerű mentális okokból kifolyólag történt a baleset, nem pedig gonosz megfontoltságból."

Maradjunk annyiban hogyha valaki az esetben említett módon öl meg egy három hónapos csecsemőt az minden csak nem BALESET!!

És ha ennyire segíteni akar valaki az gyilkos elméken illetve az emberiségen akkor
1. Menjen el járja körbe a földet a világon rengetegen ÉHEZNEK annak ellenére hogy mi "segítjük egymást"
2. Menjen be egy börtönbe 1 nap látogatásra
3. Ha a látogatás nem szegte a kedvét menjen és foglalkozzon ezekkel az elmékkel

De ugye otthon ülni a kényelmes székben kávéval a kezünkbe az internet előtt az más mint tényleg kiállni a kis naív nézetünk mellet és tenni is ez ellen(minden respekt azoknak akik így tesznek)

Milyen burokban élni ahol nem sok szart kap az ember és milyen burok nélkül ahol könnyen megőrülhet...?
Feel the difference.
_Sun_
_Sun_ 2010.11.07. 11:01
Egyik idézet sem az én hozzászólásaimból van, míg előzőleg nekem úgy tűnt, az általam felvetett szűrésre reagáltál (ugyan nem nekem címezted). Így már értem a "burok" dolgot.
Én sem tartom balesetnek az esetet, ez gyilkosság, de rengeteg körülmény van amit egy gyilkosság megítélésekor figyelembe kell venni.

Én azt gondolom erről, hogy egyrészt büntetni kell, másrészt megelőzni a megismétlődést. Aki vele született betegsége miatt gyilkol, azt sokkal inkább tartom a jelenlegi berendezkedés hibájának, mint az elkövetőének. Szélsőséges/bizonyos minősített esetekben (többszörös/sorozat gyilkosság, előre eltervezett, különös kegyetlenséggel elkövetett...) szerintem sincs mentség, aki ilyet tesz a legnagyobb szigorral kell büntetni, de nem szabad hagyni, hogy betegen visszatérjen a társadalomba.

Régebben láttam riportot egy fiatal gyilkossal (30 se lehetett), különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt kapott pár tíz évet (pontosan már nem emlékszem mennyit).
Riporter kérdezte: "És mihez kezd, ha kiszabadul?"
Válasz: "Olyan ocsmány förtelmet fogok csinálni, amilyet még nem látott a világ"

Büntetését megkapta, "becsülettel" leülte. Mikor kiszabadul és már nem lesz mellette felügyelet, majd ígéretét valóra váltva felkoncol pár embert.

Akkor ez a jó gyakorlat?
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2010.11.09. 13:25
nálad radikálisabban nem lehetne erre a hírre reagálni...
Germinator
Germinator 2010.11.09. 13:49
Én láttam erőszakot, van fogalmam arról, hogy mi folyik a világban, és nem vagyok remete. De attól, hogy létezik erőszak, még nem hamis az állításom, miszerint az emberiség feladata, hogy segítsünk egymáson, és a társadalmak feladata meg aztán főleg ez. Attól, hogy van egy ilyen sztereotípia, hogy "az ember gonosz és gyilkolja egymás", attól még igenis nagyon-nagyon sok területen segítik egymást az emberek. Most ebbe tök felesleges belekeverni az éhező Afrikaiakat, mert én a hírre reagáltam, ami tudomásom szerint az USÁ-ban történt.

Az efféle komment-befejező sablonok, mint "de persze könnyű a gép előtt ülve beszélgetni erről", pedig kifejezetten irritálnak. Ember, nekem is van egy életem, ide születtem, most mit csináljak ezzel? Most nem az volt a kérdés, hogy ki az itt közülünk aki bármit letett már az asztalra a világ megsegítése érdekében, hanem egy fórumon vagyunk, ahol kifejtjük a véleményeinket, az érveinket egy témában. Egy INTERNETES FÓRUMON VAGYUNK, mégis mit gondoltál, hogy egy afrikai dzsungelből írunk?? Nem, hát NANÁ hogy a gépem előtt ülve írok, de mostantól csak akkor fejthetem ki a véleményem akármivel kapcsolatban, ha 100%-ig a részese vagyok és éppen azzal kapcsolatban járok el a világ egy távoli pontján?
neumark
neumark 2010.11.09. 14:33
Nem veled szemben szeretnék megszólalni, de ezúttal olyan szempontból igazat adok neki, hogy szerintem is hiteltelen ilyen emberek védelméről beszélni, amíg tényleg csak beszél róla az ember. Az oké, hogy az interneten vagyunk meg ez egy fórum, de ha ezen nem lép túl valaki, akkor tényleg tök felesleges bármiről is beszélni és véleményt mondani, mert addig a vélemény csak vélemény marad, a beszéd pedig csak üres szavak, ezek pedig semmit sem segítenek egy állítólag beteg emberen.
ajánlott olvasnivaló