Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Egy anya megölte gyermekét a FarmVille miatt (Hírek)

2609 levél
Válasz 10.11.09. 14:33 #35
neumark
Nem veled szemben szeretnék megszólalni, de ezúttal olyan szempontból igazat adok neki, hogy szerintem is hiteltelen ilyen emberek védelméről beszélni, amíg tényleg csak beszél róla az ember. Az oké, hogy az interneten vagyunk meg ez egy fórum, de ha ezen nem lép túl valaki, akkor tényleg tök felesleges bármiről is beszélni és véleményt mondani, mert addig a vélemény csak vélemény marad, a beszéd pedig csak üres szavak, ezek pedig semmit sem segítenek egy állítólag beteg emberen.
-
29274 levél
Válasz 10.11.09. 13:49 #34
Germinator
Én láttam erőszakot, van fogalmam arról, hogy mi folyik a világban, és nem vagyok remete. De attól, hogy létezik erőszak, még nem hamis az állításom, miszerint az emberiség feladata, hogy segítsünk egymáson, és a társadalmak feladata meg aztán főleg ez. Attól, hogy van egy ilyen sztereotípia, hogy "az ember gonosz és gyilkolja egymás", attól még igenis nagyon-nagyon sok területen segítik egymást az emberek. Most ebbe tök felesleges belekeverni az éhező Afrikaiakat, mert én a hírre reagáltam, ami tudomásom szerint az USÁ-ban történt.

Az efféle komment-befejező sablonok, mint "de persze könnyű a gép előtt ülve beszélgetni erről", pedig kifejezetten irritálnak. Ember, nekem is van egy életem, ide születtem, most mit csináljak ezzel? Most nem az volt a kérdés, hogy ki az itt közülünk aki bármit letett már az asztalra a világ megsegítése érdekében, hanem egy fórumon vagyunk, ahol kifejtjük a véleményeinket, az érveinket egy témában. Egy INTERNETES FÓRUMON VAGYUNK, mégis mit gondoltál, hogy egy afrikai dzsungelből írunk?? Nem, hát NANÁ hogy a gépem előtt ülve írok, de mostantól csak akkor fejthetem ki a véleményem akármivel kapcsolatban, ha 100%-ig a részese vagyok és éppen azzal kapcsolatban járok el a világ egy távoli pontján?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
7800 levél
Válasz 10.11.09. 13:25 #33
Lovi Tommy
nálad radikálisabban nem lehetne erre a hírre reagálni...
827 levél
Válasz 10.11.07. 11:01 #32
_Sun_
Egyik idézet sem az én hozzászólásaimból van, míg előzőleg nekem úgy tűnt, az általam felvetett szűrésre reagáltál (ugyan nem nekem címezted). Így már értem a "burok" dolgot.
Én sem tartom balesetnek az esetet, ez gyilkosság, de rengeteg körülmény van amit egy gyilkosság megítélésekor figyelembe kell venni.

Én azt gondolom erről, hogy egyrészt büntetni kell, másrészt megelőzni a megismétlődést. Aki vele született betegsége miatt gyilkol, azt sokkal inkább tartom a jelenlegi berendezkedés hibájának, mint az elkövetőének. Szélsőséges/bizonyos minősített esetekben (többszörös/sorozat gyilkosság, előre eltervezett, különös kegyetlenséggel elkövetett...) szerintem sincs mentség, aki ilyet tesz a legnagyobb szigorral kell büntetni, de nem szabad hagyni, hogy betegen visszatérjen a társadalomba.

Régebben láttam riportot egy fiatal gyilkossal (30 se lehetett), különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt kapott pár tíz évet (pontosan már nem emlékszem mennyit).
Riporter kérdezte: "És mihez kezd, ha kiszabadul?"
Válasz: "Olyan ocsmány förtelmet fogok csinálni, amilyet még nem látott a világ"

Büntetését megkapta, "becsülettel" leülte. Mikor kiszabadul és már nem lesz mellette felügyelet, majd ígéretét valóra váltva felkoncol pár embert.

Akkor ez a jó gyakorlat?
Gaming is about killing time, not killing people
164 levél
Válasz 10.11.07. 09:22 #31
BenderŽ
Figyelj _Sun_!
A burok megjegyzésemmel kapcsolatban :

"Az a baj, hogy sokan elfelejtik, hogy hol élnek, milyen körülmények között; gondolok itt arra, hogy egy országban, egy államban élsz, egy európai társadalmon belül. És a társadalom lényege, hogy a benne élők segítenek egymásnak, ez az emberiség lényege is tulajdonképpen: segíteni egymáson, kisegíteni egymást a bajból"

Aki így vélekedik a világról
1.Vagy soha nem látott még erőszakot csak a világítódobozban
2.Vagy foggggggggggggalma nincsen hogy mi folyik a világban
3.Vagy Krishna völgyben lakik szent remeteként (minden tisztelet!)

"Igen, akkor is, ha az a valaki megölte egy hozzátartozódat, és főleg akkor, hogyha egyszerű mentális okokból kifolyólag történt a baleset, nem pedig gonosz megfontoltságból."

Maradjunk annyiban hogyha valaki az esetben említett módon öl meg egy három hónapos csecsemőt az minden csak nem BALESET!!

És ha ennyire segíteni akar valaki az gyilkos elméken illetve az emberiségen akkor
1. Menjen el járja körbe a földet a világon rengetegen ÉHEZNEK annak ellenére hogy mi "segítjük egymást"
2. Menjen be egy börtönbe 1 nap látogatásra
3. Ha a látogatás nem szegte a kedvét menjen és foglalkozzon ezekkel az elmékkel

De ugye otthon ülni a kényelmes székben kávéval a kezünkbe az internet előtt az más mint tényleg kiállni a kis naív nézetünk mellet és tenni is ez ellen(minden respekt azoknak akik így tesznek)

Milyen burokban élni ahol nem sok szart kap az ember és milyen burok nélkül ahol könnyen megőrülhet...?
Feel the difference.

16274 levél
Válasz 10.11.06. 13:52 #30
david139
Tegyük hozzá, hogy a pszichológus nem orvos.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
29274 levél
Válasz 10.11.06. 13:13 #29
Germinator
Az a baj, hogy sokan elfelejtik, hogy hol élnek, milyen körülmények között; gondolok itt arra, hogy egy országban, egy államban élsz, egy európai társadalmon belül. És a társadalom lényege, hogy a benne élők segítenek egymásnak, ez az emberiség lényege is tulajdonképpen: segíteni egymáson, kisegíteni egymást a bajból. Igen, akkor is, ha az a valaki megölte egy hozzátartozódat, és főleg akkor, hogyha egyszerű mentális okokból kifolyólag történt a baleset, nem pedig gonosz megfontoltságból. Feel the difference.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
764 levél
Válasz 10.11.06. 12:34 #28
pb69
Érdekes ki mennyire másképp látja ugyanazt az esetet, de ez az élet.
A témához annyit, hogy szerintem is a mentális és pszichológiai dolgokra való hivatkozás nagyon is kézenfekvő megoldás minden bűn megmagyarázására és manapság már az ügyvédeknek is ez a fő fegyvere. Hamarabb kezdték el ezt az egészet az emberek szájába rágni, mint ahogy meg lettek volna a jó módszerek alátámasztani a "tényeiket" és kivizsgálni az embereket. Érthetőbben fogalmazva az elmeorvosoknak az esetek döntő többségében fogalmuk sincs arról, hogy kinek milyen betegsége van, mennyire kiegyensúlyozott, intelligens, agresszív, stb., stb.. Leginkább csak találgatnak és más emberekről alkotott véleményekből kiindulva vonnak le rossz következtetéseket. Ezt tapasztalatból mondom, mert van pár ismerősöm, aki ilyen-olyan okból kifolyólag többé-kevésbé önként jár ilyen orvosokhoz és megdöbbentő mennyi kamu hülyeséget mondanak róluk. Mégis a tipikus pszichológusi mentalitás, ami abból áll, hogy ne ítélkezzünk senki felett, hanem keressünk a viselkedésére magyarázatot már részben uralja a világot. Emiatt van az, hogy most már mindenkire aki lusta vagy idióta volt megtanulni olvasni rámondják, hogy diszlexiás.
Ez pedig tényleg nagy probléma, mert kétféle megoldás van a súlyos bűnözők "kezelésére". Ha az illető orvosilag egészséges és mégis gyilkolt vagy hasonló akkor én se szó se beszéd megölném, mert nincs értelme az adófizetők pénzéből eltartani x évig vhol börtönben. Sajnos ez esetben ez lenne az egyetlen ésszerű megoldás. Viszont ha az illető bizonyíthatóan beteg akkor az a normális hozzáállás ha tényleg elzárva a társadalomtól megpróbálják meggyógyítani, mert lényegében ártatlan. Ehhez hozzá tartozik, hogy nem lehetne megmondani előre, hogy meddig zárják el, hanem addig amíg nem full egészséges szellemileg.
Ezekhez a dolgokhoz azonban olyan szintű orvosi fejlettségre lenne szükség, amely jelenleg sehol sem áll rendelkezésre. Így addig marad ez a sajnálatos tendencia, hogy a hülyét és a bűnözőt tisztelni és pénzelni kell, míg a becsületes emberek csak azért vannak, hogy az adójukból nyalhassák az ilyenek valagát.
(bocs h ilyen hosszú vtam de sokrétű a topic)
16274 levél
Válasz 10.11.06. 11:59 #27
david139
Így már jobban hangzik, és ezzel egyet is értek, hogy sok embert elkönyvel a magyar egészségügy annak, amihez köze sincs.
(Erre jó példa, hogy az osztályunk 60%-a föl volt mentve testnevelés alól, gerincferdülés miatt. Köztük én is, a felmentést pedig még ott és akkor dobtam a "doktornő" saját kukájába De a többi okos leragadt ott, hogy "jajj nem kell tesiznem dejó".)

Szóval igen, vannak sík hülyék is, meg vannak diszlexiások is. A szomszéd diszlexiás srác például csak simán hülye. A volt osztálytársam viszont okos volt, de csak tagolva tudott olvasni, hiába erőlködött. És általános 8.-ban még/már iszonyat égőnek számított, nem hiszem el, hogy nem tett meg mindent ellene, amit tudott.

Viszont ép ember nem öli meg a gyerekét, nem ép ember meg nem önakaratából olyan.

csak a támadó fegyverzetével azonos mérvű fegyverrel védekezhetek
Ez komoly?
Vannak bajok a törvényeinkkel, de ennek tényleg nem sok köze van már a témához.

OFF 1: valahogy mindig magyarokat látok kiszállni a BMWkből... A magyar boltosok nem adnak számlát illetve kis számológéppel számolják a fizetendőt, hogy ne kelljen adózni.
OFF 2: (film) akkor láthattad, hogy egy elmebeteg mennyire máshogy láthatja a valóságot.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
827 levél
Válasz 10.11.06. 11:13 #26
_Sun_
Pont erre vannak a pszichológiai tesztek, amiket bizonyos foglalkozáskörökben kötelezően meg is kell csinálni. Ez lehet akár egy egész napos tesztsorozat, amiben nagyon sok mindent vizsgálnak.
Nyilván nem a hirtelen felindulást kellene szűrni, de nem mindegy, hogy valaki hirtelen felindulásból anyázik egy nagyot, vagy agyonveri a gyerekét.
Azt a burkos baromság meg szerintem kár volt a végére.
Gaming is about killing time, not killing people
2011 levél
Válasz 10.11.06. 09:49 #25
Corvus5
"irodalomból jó vagyok"

Bocs, de ezután a komment után, ezt erősen kétlem. Ennél szelektívebben már nem is lehetne szöveget értelmezni.
7800 levél
Válasz 10.11.06. 09:34 #24
Lovi Tommy
Szerintem meg hagyjuk a kisebbségi kérdéseket, mert ingoványos talaj, ahol egyik sem tudja meggyőzni a másikat. (Engem soha nem fognak meggyőzni pl, h a nacionalizmus olyan jó dolog, mint ahogy egyesek gondolják). S Davidnek igaza van, a hozzáállásod elég maradi. Nem hinném h az a két pofon amit kap segítene a diszlexián, sőt az 1.-2.-s gyerek nem is fogja megérteni miért kap verést, ha egyszer teljes erővel próbálja megtanulni az olvasást s így se megy. Engem hiába pofoznának, képtelen lennék például megérteni a proton-neutron-stb-s kémiai dolgokat, pedig 3x tanították már meg, de nekem nem fér a fejembe hogy kis mozgó cuccokból van az asztalom. Viszont történelemből és irodalomból jó vagyok, akkor ettől függetlenül sík hülye vagyok?
2011 levél
Válasz 10.11.06. 01:05 #23
Corvus5
Szerintem is hagyjuk a romákat, mert nem róluk van most szó, úh helyettesítsd őket a bűnözők szóval mindenhol, ahol írtam.

(Annyit megjegyeznék, h a romák éppenhogy nem a kukából esznek, hanem a becsületes, dolgos emberek adóforintjaiból BMW-t vezetnek és UPC-t néznek.
És személy szerint egyátalán nem vagyok rá büszke, h magyar vagyok.)

A zárójeles részt PM-ben vitassuk meg, ha akarod, ne offoljuk szét a topikot.
16274 levél
Válasz 10.11.06. 00:47 #22
david139
Pont aludni megyek, majd holnap válaszolok, előlegnek annyit, hogy hagyjuk már a romákat, a dicső magyar népnek 1092 milliárd adóhátraléka van saját állama felé, amiből amúgy az összes romát kihúzhatnánk simán a szarból, és megfelelő életkörülménye mellett ők sem a kukádból ennének.

Baj van az emberek mentalitásával, jobban szeretnek bűnbakot keresni, mint megoldást.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
2011 levél
Válasz 10.11.06. 00:42 #21
Corvus5
Nézd én nem akarom, h úgy látsd a dolgokat, mint én. Ergo nem akarlak meggyőzni, csupán "beszélgetünk". Nem kell túlragozni, de végső következtetés sem szükséges. A vitának viszont csak addig van értelme, amíg nem személyeskedésről szól. Úgy látom nem értetted meg, amit írtam.
BenderŽ hasonlóan látja a dolgot, mint én, lehet ő érthetőbben fogalmaz.

Én nem tagadom, h vannak pszichikai betegségek, amik egyéntől függetlenek és kezelésre szorulnak. A diszlexia jó példa volt, rossz megfogalmazásban. Ugyanis ott épp az zajlik, mint ebben a témában és sok másban is. Lehet, h vannak ténylegesen diszlexiások, de a 90%-át csak annak mondják. És ez háborít fel engem, de nagyon, ettől szorul ökölbe a kezem....

A gyilkos ma már nem büntethető, mert beteg szegényke, a gyerek nem hülye és lusta, hanem diszlexiás, a romák többsége nem bűnöző parazita népség, hanem társadalmilag meg nem értett, elnyomott etnikum. Magyarul ma már mindent védeni kell, ami mocsok, ami élősködő, ami aljadék. Ha betörnek hozzám és nekem esnek fejszével, én meg önvédelemből lelövöm az engedéllyel tartott fegyveremmel, akkor lecsuknak gyilkosságért, mert csak a támadó fegyverzetével azonos mérvű fegyverrel védekezhetek. Hát mégis legyen már esélye kinyírnia a saját házamban nem?

Vagy élő példa az idős bácsi esete, akit csak azért nem csuktak le, mert elegendő kopogtató cédulát gyűjtött össze a képviselő választáson, így mentelmi jogot kapott. Ugyebár ő volt az, aki otthon gondozta a kis kertjét és termesztett magának ezt-azt saját pénzből és verejtékből, erre a tetves cigányok rendre jöttek ellopni a termést. A bácsi megunta és villanypásztort helyezett el a saját birtokán(!) a veteményes körül, ami megcsapta az egyik tolvajt, aki belehalt. Gondolom emlékszel erre. Na itt is kit hurcoltak meg? ...
Egy a lényeg: ha becsületes, épeszű és jólelkű ember vagy, akkor meg is dögölhetsz, de ha bűnöző, vagy vmi aljadék, akkor biztos megvéd a jog, vagy vmelyik emberjogi szervezet.

És hogy miköze ezeknek ehhez a témához? Semmi. Csupán egyre gyűlnek az ilyen hírek, bennem meg a feszültség, h már megint megússza egy tetvedék. És itt is mi a reakciótok a hír olvasása után?
"Jajj szegény nő biztos vmilyen trauma érte, biztos az apja molesztálta kiskorában... milyen szomorú!" Egyedül BenderŽ az akinek szegény ártatlan kisbaba is eszébe jutott, mert ti azzal vagytok elfoglalva, h sajnáljátok szegény gyilkost, és h látatlanba alibit gyártsatok neki. Ahogy BenderŽ írta ez teljességgel elfogadhatatlan cselekedet, erre nincs mentség. Ha mégis, akkor annak marha stabil lábakon kell állnia és majd ha tényszerűen alátámasztják, akkor elhszem, h beteg, de addig a szememben csak egy rohadt gyilkos marad. Annyiban elismerem, h maradi vagyok, h ilyen cselekedetre a szememben nincs mentség. Én nem kezeltetném az ilyet, hanem lelőném. Majd akkor legyen ilyen lelki torzszülöttek megmentése a fő gondunk, ha a normálisakat már emberszámba lesznek véve.

Bocs, ha hosszú volt. (A filmet már láttam.)
16274 levél
Válasz 10.11.05. 23:41 #20
david139
Erre nem tudok mit mondani, a maradi hozzáállásoddal úgy sincs mit kezdeni, ahogy a jehováknak sem fogja senki elmagyarázni az evolúciót.

Sajnos léteznek pszichés betegségek is, és ha nem neurológusok "kezelnék" a pszichiátriai eseteket, annyival, hogy fölírnak egy csomó gyógyszert, aztán el vannak intézve, akkor talán nagyobb mértékű gyógyulási ráta is elérhető lenne.

A nő megölte a gyerekét. Ő a felelős azért, hogy nem volt tisztában saját "elmebajával", vagy a férj, a nagyszülők, stb. akiknek minden bizonnyal ezt időben érzékelniük kellett, csak nem tettek a nőért semmit?(Nézd meg a Viharszigetet.)

I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
164 levél
Válasz 10.11.05. 21:46 #19
BenderŽ
Hozzá kell szóljak
Na most tényleg van olyan betegség hogy diszlexia. Régen pár pofonnal el is intézték így van és a kölök ment egy gyárba dolgozni mert nem tudott normálisan olvasni holott valami másban tehetséges lett volna de már az elején elásták. Az ilyen gyerekekkel már csak ezért érdemes foglalkozni csak a tisztán látás kedvéért.
Egy csecsemő elleni agresszió ami ráadásul a gyermek életébe kerül a legsúlyosabban büntetendő dolog mindenhol még a legutolsó dzsungel közepén lévő törzsben is valószínűleg.
Kezeltetni kéne? Igen lehet kezelni csak a társadalomtól elzárva. Erre vannak a gyógyi intézetek ugye. Csak hogy ez a nő az egyik legsúlyosabb vétket követte el és ha nem sikerül bebizonyítani hogy abszolúte gyogyi akkor csak a börtön a megfelelő hely hogy tőlem tőletek a gyermekeinktől távol tartsuk.Neki ugyan nem lesz jobb valóban de egy ilyen tettért a társadalom jogosan taszítja ki magából és nem csak a buta amcsik háborodnának fel ha nem így lenne.
Szűrni kéne iskolába? hmmmm? mi van? hogy szűröd ezt?
mi van ha tök normális csaj volt aztán valami trauma megtörte az elméjét? szűrni...a hirtelen felindulásból elkövetett dolgokat nem lehet szűrni maradjunk ennyiben.Ha meg mégis akkor kiket szűrnétek meg??? Mert ezzel a rendszerrel nem lett volna Michalangelo Vincent van Gogh Mozart(2 pac XD ) mert egyik sem volt éppen normálisnak mondható...Megszűrni....nézzetek már ki néha a kis burkotokból...
2011 levél
Válasz 10.11.05. 21:13 #18
Corvus5
"Oltári nagy baromságokat írtál le."

Ez aztán a komoly érvelés! Amíg nem tanulsz meg kultúráltan reagálni, addig ne várd, h egyátalán elolvassam, amit ez után a mondat után írtál. Nem létező dolgokat állítani baromság, azonban elméleti kérdésekben vélemények vannak, amik lehetnek eltérőek, de egyik sem "oltári nagy baromság". Lehet te nem fogod fel, mit akart mondani a másik.
2129 levél
Válasz 10.11.05. 19:34 #17
Balanses
Oltári nagy baromságokat írtál le. Kezdjük ott, hogy olyan mint betegség a diszlexia létezik. Nekem volt általánosban olyan osztálytársam aki diszlexiás volt és nem csak simán nemtudott olvasni. A gond az, hogy ha a gyerek nem tanult meg normálisan olvasni akkor rögtön ráfogják, hogy diszlexiás. De ettől még ez egy létező betegség.
Nyílván a nő nem szándékosan akarta megölni a gyereket, csak egy idegbeteg pszichopata álat , aminek biztos megvannak az okai, akár a normális nevelés hiánya, vagy egy baleset, vagy akármi, de akára fejszerkezetéből ítélve szerintem aktív drog fogyasztó lehet, vagy lehetett valaha. És ezt kezeltetni kéne, intézetben, elzárva más emberektől, hogy amíg nem gyógyul meg addig mégegy ilyen eset ne fordulhasson elő. Nem az a módja, hogy rögtön le kell lőni, ettől még nem történne kevesebb gyilkosság. Azzal lehetne megelőzni, amit már előttem leírtak, hogy az ilyen embereket még gyerek korukban kéne kezeltetni, vagy normálisan megnevelni.
2011 levél
Válasz 10.11.05. 12:39 #16
Corvus5
Dark Archon, _Sun_:

"Ez a nő is miért lenne pszichopata? Nem értem."

Nem is tudom. Mondjuk mert megölte a saját gyerekét?
Amit írsz, h otthon hagyták és kizuhant, az gondatlanság, de ha fizikailag bántalmaznak vkit és az abba belehal, az emberölés. Abba ugyanis senki sem hal bele, ha megrázzák, még egy kis baba sem. El tudod képzelni milyen erővel kellett ráznia és meddig, h szerencsétlen meghaljon? Én nem is akarom.

"Azt is mondta, hogy a baba beüthette a fejét rázás közben."

Aha, persze teljesen véletlenül. Szerintem kb jól odacsapta néhányszor, h biztos elhallgasson. Én továbbra is azt mondom, h az ilyen emberek és a betegek között óriási különbség van. Az utóbbit kezeltetni kell, az előbbit pedig kiikatatni a társadalomból.

Ez ugyanúgy egy kitaláció, mint a diszlexia. Hiszen mennyivel szebb azt mondani a gyerekre, h diszlexiás, mint h síkhülye. Régen érdekes módon nem voltak diszlexiások, ma meg olyan ütemben szaporodnak, mint a melegek. Ez is egy "szép", új divat lett. Régen a gyereket lehordták a sárga földig, beégették a társai előtt, kapott pár atyai pofont, ha nem tudott olvasni, és érdekes módon megtanult. Lehet, h az volt a diszlexia gyógymódja?

Szerintem ezt a betegséget is lehetne hasonló módon kezelni. 1-2 gyilkost kapásból fejbe kéne lőni... gyanítom nagyon megcsapanna az elkövetések száma (látsd Szent László). Lehet szabadalmaztatnom kellene minél hamarabb, az össznépi társadalom érdekében.
2175 levél
Válasz 10.11.05. 08:41 #15
Shadowguard
Igen, szűrni kellene és ha tényleg elmebajos akkor megakadályozni, hogy gyereket vállaljon. Aki ilyenre képes az ugyanis minimum 90%, hogy nem azért vállal gyereket, mert teljesebb életet akar, hanem "jajj, már mindenkinek van/adnak érte pénzt/kell egy gyerek és elvesz a balek/becsúszott, hoppá" (nem kívánt törlendő). Igen, ez csúnya diktatórikus dolog, meg emberi jogok, meg egyéb blabla... Viszont logikusan végiggondolva ha kiviteleznék talán kevesebb ilyen jellegű hírt lehetne hallani, mert az arra alkalmatlan embereknek nem lenne gyereke, akivel ezt megtehetné...
Csak ugye kell valami bűnbak, nehogy valaki elkezdje feszegetni a társadalom esetleges felelősségét. A nő pont FV-zett, de ennyi erővel nézhetett volna szappanoperát a tévében (tiltsuk be a Vad angyalt!), olvashatott volna női magazint (Le a Kiskegyeddel!) vagy telefonálhatott volna (Máglyára a mobilokkal!).
Ezt ugyan pont nem próbáltam, de más játékokat igen, mégsem lettem sorozatgyilkos (munkatársam játszik vele, de még ő sem ölt meg senkit). Ahogy a filmektől sem, pedig megnéztem egy-két beteg alkotást. Sőt, anno láttam pár részt a Dragon Ball nevű izéből is, mégsem vertem össze akkor sem az osztálytársaimat (akit mégis azt meg nem a rajzfilm miatt).
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
827 levél
Válasz 10.11.05. 08:10 #14
_Sun_
Mindenki okosnak, szépnek szeretne születni. Aki betegen születik nem tehet róla. Te sem tettél semmit azért, hogy egészségesnek szüless.
Amennyiben valóban beteg, akkor nem az ő felelőssége, hogy ez idáig fajult. Már kisiskolás korban szűrni kéne a segítségre/kezelésre szorulókat, hogy ne történhessenek meg ilyen esetek.
Helyette az a van, megnézik a statisztikákat és arra jutnak, nem érdemes erre költeni. Kevés ember hal meg ilyen miatt.
Gaming is about killing time, not killing people
10589 levél
Válasz 10.11.05. 08:04 #13
Dark Archon
Ez szvsz gondatlanságból elkövetett emberölés (baleset). Mint, ami most volt a hírekben, hogy kiesett egy baba a hetedikről, mert a szülők egyedül hagyták a gyerekeket. Csak annak a gyereknek szerencséje volt, mert egy ponyvára esett, de a szülőket letartóztatták. Szó nem volt elmebajról. Ez a nő is miért lenne pszichopata? Nem értem.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2011 levél
Válasz 10.11.04. 22:23 #12
Corvus5
Na ezt a szemléletet nem fogom soha megérteni, sem elfogadni, pedig sajnos egyre többen állnak hozzá a dolgokhoz ilyen megközelítésben.

A végén még sajnáljam is már a rohadt gyilkost nem? Egyre nagyobb divat az elmebeli állapotra hivatkozni. De mi ebben a felmentő ok? Igen, a gyilkosok elmebeteg állatok, akik az átlag embertől merőben eltérően látják a világot. Pont azért kell lecsukni, vagy felakasztani őket, mert ártatlan életet oltottak ki és meg kell akadályozni, h újra megtegyék. Ha egy pszichopata megöli egy hozzátartozóm, még majd kezeltessem is saját pénzből, mert szegényke beteg nem?

Egyeseknek az agyára ment már a tolerancia.
330 levél
Válasz 10.11.04. 21:34 #11
RUSSIANBOY
McLane:


Ez sajnos manapság nem csak máshol van igy hanem itthon is.Pl a fölöttem lako szülő is elég indulatos sokszor kiabál a kölykökkel én nekem meg az agyam megy szét mikor dübörögnek a lakásban még ha szép idő is van amikor levihetné a játszótérre.Manapság lekötik őket a mindennapi dolgok és ugymond csak megcsinálják a kölyköket az élet neveli fel inkább mint a szülők.

Én még mondhatom szerencsés vagyok mivel gyerekkoromban nem voltam hiperaktiv és mindig leültem - amig a gépem nem volt - pl az autoimmal játszani ugyhogy én nyugis gyerek voltam és jo nevelést kaptam de sajnos manapság már a mai gyerekekkel nem nagyon foglalkoznak.

Ha mégis akadnak olyan szülők az igazi kincs és kivétel.

Sajnos az a baj hogy mig a játékok azért készülnek hogy szórakoztassanak vagy épp a napi feszültséget vezessük le vele - pl valami agresszios játék - addig ez másoknál forditva jön elő mint pl a GTA-nál hogy ki akarja probálni a valoságban is.Az ilyeneknek valami baj van az agyával.

Én és szerintem mindenki más is különbséget tud tenni egy játékban lelőtt kitalált vagy épp létező személyről mintázott - pl rendőr - karakter kiikatásánál mint a valoságban egy valódi életet kioltani.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
4211 levél
Válasz 10.11.04. 15:24 #10
Madrac
Gyorsan javítottam azt az eszak-koreat helyette.
Quoth the raven, `Nevermore.'
32233 levél
Válasz 10.11.04. 15:13 #9
szbszig
Én is rögtön azt emeltem ki, hogy túlzás lenne egy életfogytig tartó ítélet. Mondjuk én egy rövidebb időszakot a körülményektől függően még el tudok képzelni neki a börtönben, de hosszabb időre lecsukni tényleg biztosan értelmetlen lenne. Maximum ha bebizonyosodik, hogy az anyaságra alkalmatlan, akkor meg kell akadályozni, hogy további gyerekeket szülhessen.

McCl@ne: Én a hírekben erről nem olvastam, hogy ilyen célból szülte volna a gyereket. De igen, ilyeneket értettem fent a körülmények vizsgálatán.

Playbahnosh: Hát, látszik, hogy nem lehet sok időd, mert ebben a cikkben is Észak-Koreát írtál Dél-Korea helyett a második esetnél.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
12932 levél
Válasz 10.11.04. 15:08 #8
McCl@ne
Igazad van, hozzá kellett volna fűznöm, hogy az egészhez kb. semmi köze annak, amit írtam, meg valószínűleg a facebookhoz sincs. Gondolom mondtak egy jó indokot, aztán szevasz, vagy csak simán visszanézték a nyomozás során az előzményeket, ennyi erővel pasziánszozhatott is volna...
Arra vonatkozott, amit írtam, hogy az ilyen "anyáknál" valahol nem meglepő, hogy halálra verik a gyereket, hiszen le sem szarják, hogy mi van velük, mivel nem a család kiteljesedése volt a megszülésük oka, hanem néhány extra forint/dollár.

Az ilyen hírek amúgy mind manipulált szarok, talán a híradóban is benne lesz, aztán gyorsan elkábítanak valami pandabébivel, vagy valami állatkerti faszsággal.
Respect is not given. It's taken.
16274 levél
Válasz 10.11.04. 15:03 #7
david139
asas01 írta mikor szbszig linkelte a cikket:
Ha nem találnak előre eltervezettségre mutató nyomot, semmi értelme börtönbe zárni, nemhogy élete végéig. Pszichiátriai kezelésre van szüksége, mert szinte biztos, hogy szülés utáni depressziója/pszichózisa van vagy valami egyéb elmezavara, amitől lobbanékony kedélyű és erőszakos lett a gyerekkel. Ha börtönbe kerül, az egyetlen hasonló esetet sem fog megakadályozni, a nőn nem segít, a gyereken meg főleg. Persze nincs az a bíró, aki meg merne kegyelmezni, az amerikai tudatlanság és moralizálási kényszer pedig az igazságszolgáltatásukban csúcsosodik ki egyébként is, szóval eleve veszett ügy.

Szerintem teljes mértékben igaza van.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
4211 levél
Válasz 10.11.04. 15:00 #6
Madrac
Azert had jegyezzem meg, hogy semmit se tudunk az ugyrol, azon kivul amit eleg szenzaciohajhasz modon kozolt a sajto. Nem felmenteni akarom, mert azt nem lehet, de pl McClane reakcioja teljesen feltetelezeseken alapszik mar.
Quoth the raven, `Nevermore.'
12932 levél
Válasz 10.11.04. 14:57 #5
McCl@ne
Nem ezért kéne életfogytiglanra ítélni, hanem azért, mert képes volt megszülni a családi pótlékért...
Respect is not given. It's taken.
482 levél
Válasz 10.11.04. 14:54 #4
Playbahnosh
Sorry, nem sűrűn van időm fórumot olvasni, én csak most találkoztam a hírrel. Attól még szomorú.
32233 levél
Válasz 10.11.04. 14:41 #3
szbszig
Egy hete linkeltem már a fórumra, és ki is tárgyaltuk ott.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1717 levél
Válasz 10.11.04. 14:23 #2
-Jozef-
Mi köze a Farmville-nek az egészhez? Ez az elmebeteg ígyis-úgyis megöli a gyermekét, az teljesen mindegy, hogy TV-t néz közben, vagy FV-zik. "Alig várom", hogy valaki az American Idol miatt süsse ki és egye meg a szomszéd kutyáját.
“Going outside is highly overrated.” - Ready Player One, Ernest Cline
574 levél
Válasz 10.11.04. 13:58 #1
munszu
Ezt a hírt már úgy 1 hónappal ezelőtt olvastam másik lapon.
Hát mit mondjak, és még a lövöldözős játékoktól lesz agresszív a gyerek XD, hagyjuk már. Sajnálom a babát, nem érdemelte meg, a nő meg ahogy kinéz no comment.
766 levél
Válasz 10.11.04. 13:58
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Egy anya megölte gyermekét a FarmVille miatt (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.