Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Újdonságok a Samsung CES-en bemutatott új televízióiban

3D, Smart TV, webböngészés és számos egyéb érdekesség a kínálatban.

2011.01.17. 13:55 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Az idei CES során új TV készülékeit is bemutatta a Samsung Las Vegasban. Több mint negyven LED LCD modell, 6 termékcsaládban 16 termékből álló plazma TV sorozat került kiállításra, amelyek rengeteg érdekes és új funkciót vonultattak fel. A 3D televíziózásba tavaly úttöröként belépett koreai gyártó céljai között szerepel többek közt a 3D-s szórakoztatási rendszerek árának csökkentése (tévék, Blu-ray lejátszók, 3D tartalmak és szemüvegek), hogy minél szélesebb körben elterjedhessen az új technológia.
A tévékbe beépítésre kerülő Search All funkció a TV-n vagy más DLNA-képes készülékekben tárolt tartalmakban (médiaszerver, PC stb.) biztosít egyszerű keresési lehetőséget. A Your Video a Video on Demand szolgáltatást biztosító országokban fog működni, és filmnézési szokásaink alapján fog ajánlást adni programokra. A Web Browser segítségével tévénken internetezhetünk, míg a Samsung Apps alkalmazásboltban televíziónkra tölthetünk le különböző ingyenes és fizetett szoftvereket.
A Samsung folyamatosan növelte 3D-képes tévéinek méretét, bemutatták a CES-en a 75 hüvelykes képátlójú Full HD LED tévét is. Emellett a káva méretét is igyekszenek csökkenteni, a D8000-es LED készülékeknél például már csak mindössze 0,5 centis szálcsiszolt fém keret veszi körül a kijelzőt. Egyes modellek távirányítója 3 collos érintőképernyőt tartalmaz, amelyen akár a tévéadást is nézhetjük például Blu-ray lejátszás közben, wifi kapcsolaton keresztül azonban szinte bármi más megjeleníthető a kijelzőn. (Aki pedig nem ilyen távirányítóval vásárolja tévéjét, de Samsung Galaxy telefonja van, az egy letölthető alkalmazással a telefonját használhatja távirányítónak.)
Újdonság még az új 3D audiotechnológia, amely elemzi a filmek hangját, hogy mely hangok tartoznak az előtérhez illetve a háttérhez, és ennek megfelelően ad mélységet a hangzásnak.
A Samsung CES-en bemutatott újdonságairól egy külön weboldalon találhatók további információk: www.samsungces2011.com. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló