Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kinect - jön a PC-s támogatás?

A Microsoft néhány hónapon belül hivatalosan is bejelentheti a Kinect PC-s támogatását.

2011.01.17. 16:38 | szerző: Retee | kategória: Játék

A Microsoft egy ideje már nem tagadja, hogy a PC is Kinect támogatást kaphat, most pedig úgy tűnik, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik az újdonságot. Mindez azért érdekes, mert a Kinect megjelenésekor még szó sem volt ilyen tervről, ám miután a mozgásérzékelőt a fél internet megbabrálta, s több Youtube videó is megjelent a PC-s használatáról, már Steve Ballmer is azt nyilatkozta, hogy nem vetik el a hivatalos támogatás ötletét. A Microsoft vezér most pedig egy CES 11-es interjúban ígérte meg a támogatást, s azt is, hogy néhány hónapon belül - a megfelelő időben - bejelentik a részleteket. A WinRumours értesülése szerint ráadásul MS-ék már jó ideje foglalkoznak az üggyel és jelenleg is a PC-s SDK-n (software development kit), illetve a Windows kompatibilitáshoz szükséges drivereken dolgoznak. ■

hozzászólások (4)

balays82
balays82 2011.01.17. 16:53
Azért arra kíváncsi leszek, PC-n mekkora sikert fog aratni a Kinect. Azt gondolom, hogy a normális kihasználáshoz nem árt egy méretes LCD tv, ami bár megoldható PC-vel is, de szerintem a többség még mindig monitort használ. A másik dolog, hogy a helyigény is jóval nagyobb az ilyen mozgásérzékelős játékok esetében, monitor előtt görnyedve megint csak nem az igazi.
Persze lehet, hogy ügyes programozók egészen más irányban viszik majd tovább a Kinectben rejlő lehetőségeket (ahogyan erre már most is van példa), és elsősorban nem is a konzolon megszokott sport és családi/party játékok jelennek majd meg PC-re.
Corvus5
Corvus5 2011.01.17. 17:10
+1
Kalwa
Kalwa 2011.01.19. 18:37
Mivel én soha nem voltam nagy konzolos, ezért nem igazán hajlottam afelé, hogy beruházzak egy XBOX-ba csak a Kinect miatt, tehát ezt a kezdeményezést kifejezetten jó ötletnek tartom. A számítógépem, ami hozzáteszem, hogy megvan már pár éves, nálam például össze van kötve a 82cm-es LCD televízióval. Tehát, ha kijön a Kinecthez a PC támogatás, és tényleg játszható játékok jelennek meg hozzá, akkor én szinte biztos, hogy befogok ruházni egybe.
rootshaper
rootshaper 2011.01.19. 20:02
úgy ám, nekem is ez a tervem. de megvárom amég az ASUS cucca is megjelenik meg a Kinect is pécére, aztán összevetve meglátjuk majd melyiket éri meg jobban megvenni. :)

amúgy nagyon remélem, hogy a lagon javítani fognak mert ha azt úgy hagyják nem lesz hosszú életű a PC-sek körében.
ajánlott olvasnivaló