Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hétvégi programajánló: XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Negyven országból érkeznek a kiállítók és alkotók.

2011.04.14. 20:00 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Idén immár 18. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek április 14-17. között a Millenáris ad otthont. Az eddigi években hagyománnyá vált, hogy mindig egy-egy országot hívnak meg díszvendégnek. Ez évben hazánk uniós elnökségének tiszteletére a szervezők úgy döntöttek, hogy az Európai Unió 27 tagországát hívják meg, akik a kortárs irodalmi könyvkiadásból válogatnak a közös standon. A program rendkívül sokszínű lesz: kulturális és irodalmi programok, író-olvasó találkozók, beszélgetések, felolvasások, dedikálások várnak a látogatókra. Emellett külön gyerekrészleg is lesz Gyermek(b)irodalom néven, játszóházzal, meseprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal.
A sok neves alkotó közül idén a világhírű svéd író, Per Olov Enquist veszi majd át a díszvendég-írónak járó Budapest Nagydíjat, Esterházy Péter laudációja után Tarlós István főpolgármester úrtól. Enquistet is új kiadással köszöntik Budapesten, Kúnos László fordításában az Európa Könyvkiadó a fesztiválra időzítve adja ki Egy másik élet c. önéletrajzi regényét.
A vasárnapig tartó Könyvfesztivál részletes programja a www.bookfestival.hu weboldalon tekinthető meg. A belépődíj 500 Ft, mely a helyszínen levásárolható. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló