Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rage- a multiplayer, trailer

Nem kap klasszikus multiplayer részt az id új FPS-e.

2011.04.18. 18:14 | szerző: Retee | kategória: Játék

Ősszel érkezik a boltokba az id Soft új játéka, a Rage, amely sok tekintetben erősen eltér a tipikus id játékoktól - főleg a multiplayer részében. A fejlesztők ugyanis végre beszéltek a többjátékos módról is, melyben - kissé meglepő módon - úgy tűnik, hogy nem kap helyett a szokásos lövölde, pontosabban nem a "Doomos" formában. Az online Rage Combat Rally ugyanis csak járműben enged ki a dühöngőbe, igaz ott már az ismert módok közül választhatunk, azonban ez a beszámolók szerint - mégis teljesen más élményt nyújt, mint az FPS-s rész. Ráadásul a nem hivatalos infók szerint az online rész egyszerre maximum hat játékost kezel, viszont lesz lehetőség szintlépésre és tápolásra is. Szerencsére a fejlesztők nem feledkeztek meg a kooperatív módról, amiben egyszerre ketten gyürkőzhetünk neki a misszióknak, akár helyi hálózaton, akár az interneten.
Az idt tehát meglepőt húzott, igaz a háttérbe betekintést kapott újságírók szerint a Combat Rally rettenetesen szórakoztató. Meglátjuk, de addig is jöjjön az új trailer! ■

Rage
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rage

hozzászólások (8)

lemon1975
lemon1975 2011.04.19. 10:01
Csak csatlakozni tudok. Amióta lehet tudni a játékról ez az első eset, hogy tényleg sikerült felkeltenie az érdeklődésemet. Viszont csak én gondolom, hogy ha ezt valami vicces egyén Borderlands2 néven (persze feliratok nélkül) posztolta volna akkor szó nélkül bevenném?!
Ez alapján a videó után elég komoly hasonlóságok látszanak a Gearbox játékával. Az autóval a küldetés helyszínére furikázás szinte egy az egyben ugyanaz, aztán a letehető gépágyú. Aztán ez ugyan nem derül ki egyértelműen, de mintha fegyverből is elég sokféle lenne variálható kiegészítőkkel.
Amúgy mindegy a Borederlands -ot imádtam. Azért az ID mekkora király játékot tudna csinálni hasonló játékelemekből... :)
rootshaper
rootshaper 2011.04.19. 13:12
ennyi erővel a Borderlands meg tiszta Redline, csak erre a gémre már senki nem emlékszik. az ID ott szívta meg, hogy míg ők már rég a Rage-n dolgoztak, egyszercsak jött a Borderlands, aztán a Borderlands készítői rájöttek, hogy ez így nem lesz oké és gyorsan átálltak (nagyon sportszerűen!) ilyen képregényes stílusra. innentől fogva összehasonlíthatatlan a két játék, főleg addig, amíg a Rage játékmenetéről vajmi keveset tudunk és csak a videók alapján lehet tájékozódni róla. nem hiszem, hogy itt ilyen RPG elemekkel csapnák nyakon a játékmenetet, ez nem az ID-re vall, sokkal inkább lesz lövölde, mint szerepjáték-szerű fejlődős, pepecselős móka. alig várom már :)
lemon1975
lemon1975 2011.04.19. 14:51
Azért az nem csoda, hogy a 99' -es Redline -ra már nem nagyon emlékszik senki... :) Egyébként sem számít a dolog túl sokat persze, hogy nincs új a nap alatt. Az pedig tuti, hogy a Borderlands -nál a Rage miatt váltottak grafikai stílust?! Érdekes ha így van.
A videót elnézve elég sok olyan elem látható amit eddig nem gondoltam volna egy ID játékról úgyhogy néhány alap RPG elemen sem lepődnék már meg.
Azonban az tuti, hogy "gyanúsan" sok fegyvert mutattak már ebben a rövid videóban is. Ott a pisztoly, a géppisztoly optikai irányzékkal, az AK szerűség nyílt irányzékkal, mesterlövészpuska, egy fura nyílpuska, rakétavető, shotgun. Ráadásul a pisztolynak a videó vége felé egy átalakított változata is látható ami egyenlőre arra utal, hogy a fegyvereinket kiegészítőkkel variálhatjuk majd. Aztán ott az a tény is, hogy a fegyvereket valami alap szintű inventory -ból veszi elő ami szintén utalhat arra, hogy a felszerelési tárgyaink viszonylag több darabból fognak állni.
Amit a videóban látni engem is meggyőzött. Még pár ilyen videó és tuti vétel! :)
rootshaper
rootshaper 2011.04.19. 16:00
nem vagyok benne 100%-ig biztos, de bejelentették a Rage-t, kijött hozzá pár kép, majd hirtelen úgy döntöttek a Gearboxnál, hogy most akkor ők valami képregényes látványvilágot alkotnak meg hozzá. az a legfurább az egészben, hogy ilyenre egyáltalán nem sok példa volt eddig a játékvilágban, hogy egy kiforrott, kész dizájnt (aminek a megtervezése a fejlesztést is megelőzi) a kukába dobnak és egy tökmás világot terveznek hozzá. a Borderlands eredetileg sokkal inkább horrorisztikus FPS-nek indult, mint ilyen mókás, poénokkal is teletűzdelt lövöldének.
lemon1975
lemon1975 2011.04.19. 18:24
Itt egy elég hosszú videó a 2010 -es E3 -ról ahol folyamatos kommentár mellett lehet tisztán gameplay részleteket megnézni a játékból.

Ami azt illeti nagyon úgy néz ki most, hogy jobban utánanéztem lesz benne alapvető RPG elem és a fegyverek is fejleszthetőek lesznek illetve mindegyik fegyverhez különböző lőszerfajták állnak majd rendelkezésre.

http://www.youtube.com/watch?v=qd0RtabEah4
ajánlott olvasnivaló