For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Közösen fejleszt a Nokia a Microsofttal

Windows Phone-os telefonok várhatóak a finn gyártótól.

2011.04.24. 16:54 | szerző: Dino | kategória: Mobil

Még februárban jelentette be a Nokia és a Microsoft, hogy együttműködésbe kezdenek mobiltelefonok terén. Április 21-én aláírták a végleges megállapodást is, melynek eredményeként többek között a finn mobilgyártó egyes új készülékein meg fog jelenni a Windows Phone operációs rendszer. A kölcsönös együttműködés (amelynek eredményét a két cég "globális mobil ökoszisztéma" néven illeti) elsősorban az alábbiakat takarja:

    • Egyesítik a kiegészítő szolgáltatásokat. Például a Nokia biztosítja a Windows Phone-hoz a térképszolgáltatást, a navigációt és bizonyos helyspecifikus szolgáltatásokat. A Microsoft biztosítja a Bing keresőszolgáltatást a Nokia készülékeihez, valamint egyesítik erőiket például a játékok és a közösségi média területén. Egy új, Nokia márkanevű alkalmazás-áruház indul a Windows Marketplace inftrastruktúráján. A két cég közösen igyekszik megnyerni a fejlesztőket új helyi és globális alkalmazások létrehozására, ennek érdekében minden Nokia fejlesztő számára ingyenes Windows Phone fejlesztői regisztrációt biztosítanak.
    • A Microsoft folyamatos jogdíjban részesül a Nokiától a Windows Phone platformért, az első Windows Phone-t tartalmazó Nokia termékek szállításától kezdve.
    • A Nokia több milliárd dollárnyi kifizetésben részesül majd, "a megállapodás, valamint a Nokia hozzájárulásainak egyedülálló természetét elismerve".

    Az első Windows Phone alapú Nokia termékek megjelenése 2012-re várható. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.