Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Hacktivity 2011 - szeptemberben a Millenárison

Két hónap múlva rendezik Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciáját.

2011.07.21. 13:45 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Két hónap múlva, szeptember 17-18-án rendezik meg az idei Hacktivityt, Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciáját. Az immár nyolcadik alkalommal sorra kerülő eseménynek ezúttal a Millenáris ad helyet. A két nap folyamán előadások, workshopok, játékok, a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője, hardver hacking és esti buli vár a várhatóan ezer feletti látogatóra.
Idén 15 országból összesen 60 pályázat érkezett a programbizottsághoz, közülük válogatták ki a legjobb 28-at a konferencia programjába. A szombati napot fő előadóként a magyar származású, Amerikában élő Szőr Péter (fotónkon) nyitja meg, akit akár a vírusvédelem atyjának is nevezhetünk. Az 1990-es években írta meg Pasteur vírusirtóját, majd a mai F-Secure elődjénél dolgozott Finnországban, ahonnan a Symantechez és nemrég a McAfee-hoz igazolt. Nemrég jelent meg magyarul A vírusvédelem művészete című, 650 oldalas könyve, mely az eddigi legátfogóbb mű a számítógépes vírusokról. Vasárnapra Raoul "Nobody" Chielsa érkezik Olaszországból keynote speakernek, aki Európa legismertebb kiberhadviselési és bűnügyi szakértője. A nyolcvanas-kilencvenes években egyike volt az első olasz hackereknek, majd 1997-ben megalapította gyártófüggetlen biztonsági tanácsadó cégét, a @Mediaservice.net Srl-t. 2003 óta működik együtt az ENSZ "UNICRI" Interregionális és Bűn- és Igazságügyi Kutató Intézetével és 2010-ban beválasztották a 30 legjobb európai biztonsági szakértő közé, akik az ENISA (Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség) igazgatóját segítik 2012-ig a PSG Érdekeltek Állandó Csoportjában. Rajtuk kívül további külföldi elóadók is lesznek: Vivek Ramachandran, a securitytube.net alapítója Indiából, Joseph McCray Air Force veterán, az USA-ból, Ertunga Arsal, SAP szakértő és Alexander Kornbrust Oracle szakértő Németországból, Pavol Luptak a szlovákiai OWASP szervezet vezetője, Michele Orru a Royal Bank of Scotland betörési teszteket végző szakembere Olaszországból. Természetesen a rangos külföldi megszólalók mellett sok neves magyar előadónk is lesz, mint például a Deloitte Zrt. biztonsági tanácsadója, Barta Csaba, aki Computer Forensics témában fog előadást tartani, vagy a szintén deloitte-os, nemzetközileg elismert adatbázis-biztonsági szakértő, Tóth László, a virtualizáció biztonságáról előadó Klock László a kancellar.hu-tól, valamint valamint Bodor Péter, az ELTE docense, aki a napjainkban egyre népszerűbb az emberek megtévesztésén alapú támadás és pszichológia kapcsolatáról ad majd elő.
Az előadásokon túl számos egyéb program is várja a résztvevőket. Interaktív hello workshopok, hardver hacking lockpicking azaz a roncsolásmentes zárnyitás és ardunio tesztelés témában, játékok: Wargame, CTF, hacker tanösvény, életre keltett ősrégi számítógépek, szombat esti fergeteges buli és idén először a Hacktivity 2011-en lesz a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője. Az idén induló, az EC Council által szervezett világméretű biztonsági versenyen 6 fős csapatok mérkőzhetnek meg a világ 7 régiójából, a győztesek pedig az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő döntőbe kapnak meghívást.
További információk, részletes program és regisztráció a www.hacktivity.com található. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló