Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Serious Sam 3 - újabb ötletes másolásvédelem

A Take On Helicopters után újabb játék próbálkozik alternatív védelemmel.

2011.12.09. 09:45 | GeryG | kategória: Játék

Napjaink videojáték iparának egyik rákfenéje a PC-s (és persze konzolos) kalózkodás. Legalábbis ezt állítják a szakemberek, s ez hajtja előre a másolásvédelemmel foglalkozó csapatokat is. Az elmúlt években sok kiadó próbálkozott a folyamatos netkapcsolatot igénylő védelmekkel, ám az utóbbi hónapokban egy új trend látszik kibontakozni. A régi-új megoldást a Deus Ex: Human Revoultion használta először, ahol a másolt játékoknál a harmadik küldetés után egy kérdőív jelent meg, melyben arról faggatták a játékost, miért kalózkodik. Utána persze nem lehetett tovább folytatni a játékot. Legutóbb a Take On Helicopters választott hasonlóan ötletes védelmet, mely teljesen elmosódottá tette a képet, ezáltal játszhatatlanná téve a programot. Most pedig újabb alkotás készítői döntöttek újszerű megoldás mellett, méghozzá a Serious Sam 3 esetében. Ha ugyanis másolt példánnyal próbálunk játszani, rögtön az első pályán egy hatalmas, villámgyors skorpió ered a nyomunkba, mely folyamatosan tüzel ránk, nem tudjuk lerázni, és ráadásul még halhatatlan is. Egy ideig még bírhatjuk szusszal és tűzerővel, de végeredményben esélyünk sincs ellene.
A kalózok orra alá borsot törő, és a játékélményt teljesen elrontó, ellehetetlenítő másolásvédelmek nem napjaink találmányai, hiszen sok évvel ezelőtt már a The Settlers sorozat is élt hasonlóval. Akkor a fegyverek készítéséhez elengedhetetlen fém helyett kaptunk disznókat a kohóban. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Serious Sam 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Serious Sam 3

hozzászólások (18)

SwitcX88
SwitcX88 2011.12.10. 01:11
Hatalmas, rommá röhögtem magam :-D A Deus Ex-es megoldás se kutya
Madrac
Madrac 2011.12.10. 02:19
Ott csinalt a kovacs disznot? ;)
gregmerch
gregmerch 2011.12.10. 09:17
De ott ám! Fegyver helyett kolbász gyártott, vagy valami hasonló történt. :-D
gregmerch
gregmerch 2011.12.10. 09:24
Mármint a Settlers 1-ben! .-D
GeryG
GeryG 2011.12.10. 11:38
Settlers 3-ban találkoztam vele először, ott a nyers fémből kellett valakinek rudakat öntenie, amiből a kovács fegyvereket tudott gyártani. Csakhogy a rudak helyett disznók jöttek ki a csövön... :D Abból meg nehéz fegyvert kovácsolni. :)
ajánlott olvasnivaló