Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2 - vége?!

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, de úgy néz ki, hogy bezárt az ukrán GSC.

2011.12.10. 13:33 | Retee | kategória: Játék

Szomorú hír terjedt el a neten, méghozzá az, hogy az ukrán GSC-nél tegnap a tulajdonos bejelentette, hogy a nehéz anyagi helyzet miatt bezárják a stúdiót, a S.T.A.L.K.E.R. második részét pedig lefújják. Miután erről több ukrán lap is beszámolt, a hivatalos GSC twitter-csatornán megjelent egy poszt, amely cáfolta a hírt, ám ezt a bejegyzést pár órán belül törölték... Ráadásul mostanra az első részt kiadó 1C egyik embere is megerősítette a game over tényét, így bizony nagyon is valószínű, hogy nem készül el a folytatás, a GSC pedig befejezi játékfejlesztői pályafutását... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

hozzászólások (12)

goodboy007
goodboy007 2011.12.10. 18:31
Én -valamennyire kényszerből- , de sokszor elkezdtem, de amennyire imádtam az elejét és magát az atmoszférát, a sztori és a befejezés akkora csalódás volt (ezért a végéig csak egyszer jutottam el).
Ráadásul érződik rajta, hogy időhiány miatt itt-amott le lettek belőle csípve részek.
Maga az alapötlet és az atmoszféra viszont iszonyú egyedi és hangulatos, csak sajnos a kidolgozatlanság részben hazavágta.

Viszont egy második részre kíváncsi lettem volna, hogy mely hibákat javítják ki. Szerintem tuti megveszi valami kiadó a nevet vagy új stúdióként verbuválódik össze a fejlesztők egy része.

A Prey és a DNF után egyébként ez talán a legtöbbet eltolt játék. 2001 végén jelentették be és 2007 márciusában jelent meg közel 6,5 év és megannyi csúszás után.

Mi még a DX8.1-es ALFA multi verziót is toltuk és már az is iszonyú hangulatos volt az első rangú megjelenítés mellett.

Amúgy a Clear Sky Red Forest-je szerintem a legszebb erdő, amit eddig játékban látni lehetett a fák között csillogó porral és tükröződő napfénnyel nagyon szájtátós.
Hajbel
Hajbel 2011.12.11. 07:11
Biztos vagyok benne, hogy nem játszottad végig. A kívánságteljesítős befejezés a három alapbefejezés közül az egyik, azok közül a legrosszabb. Telejsíteni kell egy küldetést, ahol Dokival kell találkozni, utána pedig Pripyatban fel kell venni egy dekódert. Szerintem játszd végig ezt a verziót, nagyon megéri! :) Ha segítség kell, írj mailt nekem: hajbel@msn.com

Egyébként nagyon sajnálom ezt :( Pedig sikeres volt a játék. Mondjuk a Clear Sky nem tetszett annyira, de az alapjáték jó volt
goodboy007
goodboy007 2011.12.11. 11:45
Ja igen, ezt tudom, hogy vissza kellett volna menni, hogy kinyíljon az ajtó. Gyakorlatilag meg a körfolyosónál fel kell mászni egy létrán és ugyanúgy tovább lehet menni, aztán dumálni azzal a szellemmel (de lehet hogy számítógép volt már nem emlékszem).
Vagy ez egy harmadig, másik, amiről te beszélsz?
Hajbel
Hajbel 2011.12.11. 13:41
Ott lesz majd dolgod a Dokival a körlépcső előtt, de csak egy későbbi küldetés után kapod meg ezt a küldetést. Fel sem tűnik, csak úgy megjelenik a PDA-ban, valamikor az X16-os labor után, és először vissza kell menni egész Cordoba (bár a nevekre nem emlékszem tisztán), arra a területre, ahol a játékot kezdted, majd ezután vissza a körlépcsős rész elé.Megkerestem.
http://www.pcguru.hu/pcguru/vegigjatszas/stalker_shadow_of_chernobyl?page=4
Itt, gyakorlatilag a harmadik alcím, a Vissza a csaposhoz kezdi tárgyalni ezt a küldetést. Szerintem mindenképpen tegyél vele egy próbát, ha nem tudod rávenni magad, akkor tegyél fel valami jó modot. Vannak nagyon jó modok, amelyek sokat dobnak a játékélményen. Nemsoká elkészül a részben magyar fejlesztésű Lost Alpha, amellyel az eredeti helyszínek is belekerülnek a játékba, saját küldetésekkel.
Drukala
Drukala 2011.12.12. 17:00
https://twitter.com/#!/gscstalker

Úgy néz ki van még remény. Ha halovány is...
ajánlott olvasnivaló