Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo 3 - újabb változások

Megjelenési dátumot nem, viszont sok újabb infót megint kaptunk.

2012.01.19. 21:35 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Az a helyzet, hogy a Diablo harmadik felvonása a bejelentés és a szivárgó infók gyarapodása óta többet változott, mint némely játék a megjelenés utáni patchek segítségével. Komplett rendszereket vesznek ki a játékból és cserélnek le egy, az addigival teljesen ellentétesre, s ez egy végtelen folyamatnak látszik. Úgy érezheti az egyszeri rajongó, hogy a Blizzard jól elszórakozik a játékával, kivesznek ezt-azt, beleraknak mást, csak maguk szórakoztatására. Ám ez nincs így, ahogy lentebb olvashatjátok, a fejlesztők azon dolgoznak, hogy nekünk egy tökéletes játékot adhassanak át. Következzen Jay Wilson esszéje a jelenleg fejlesztés alatt álló játékelemekről, kivonatolt formában:
Először is az Identify Scroll teljesen kikerül a játékból, mely helyett egy egyszerűbb módszert vezetnek be az ismeretlen tárgyak felfedezésére. Az egész úgy fog kinézni, ha egy ismeretlen tárgyat találsz, arra jobbklikkelve egy rövid cast time után a tárgy tulajdonságai már láthatóvá is válnak. Vicces lehet, ahogy egy barbár egy varázspálcát elemezget, de higgyük el, hogy ez így jó, és végül is tényleg megszabadít minket egy felesleges tárgytól az inventoryban, no meg köröktől a városokba.
Lecserélik az ötödik gyorsgomb helyet, mely egy dedikált varázsital hellyé változik. Erre azért is szükség van, mert néha, ha nem is gyakran, a játékos belekerülhet olyan szituációkba, mikor életmentő lehet egy gyógyital benyakalása, annak ellenére, hogy a harcrendszer - ugye a gyógyító életgömbök miatt - nem a gyógyitalokról szól. Érthető változás, örülünk is neki.
Teljesen kikerül a játékból a Mystic kézműves, melynek az oka elég prózai: nem ad eleget a játékmenethez, az pedig hónapokkal tolhatná ki a fejlesztést, hogy teljesen újragondolják a rendszert, így majd megjelenés után egy újragondolt verzióban reménykedhetünk, de addig is ezt a rendszert hanyagolják.
Megszűnik a Cauldron of Jordan és a Nephalem Cube is, melyek arra voltak hivatottak, hogy a felesleges cuccokat "lebonthassuk", ha épp nincs könnyű módja visszajutni a városba és ott elintézni azt. Mivel egy gombnyomásra bárhonnan hazajuthatunk a városba, ésszerű volt kiszedni ezeket a lehetőségeket és ezzel megtörni kicsit a monoton öldöklést. Így a játékos szusszanhat egyet, beszélgethet a városlakókkal, valamint elpasszolhatja a felesleges tárgyait, majd belevetheti magát a harcba, újult erővel. Értelemszerűen a városban le lehet bontani a feleslegessé vált tárgyakat, melyre a kovács hivatott, viszont mostantól a fehér tárgyakat nem bonthatjuk le, így nem kell minden vackot felkapkodnunk.
Teljesen átalakul az alapvető attribútumok működése is, így most a négy alap attribútum a Strength, a Dexterity, az Intelligence valamint a Vitality lesz. Így tehát a Defense, Attack és Precision kikerül a palettáról. A Defense helyét az Armor veszi át, vagyis abba építik bele az értékét, a kritikus támadások esélye pedig a Precision helyét veszi át. A hatásuk is kasztonként változik, erről bővebben a fenti link alatt olvashattok, így is hatalmasra kezd nyúlni a hír.
Végül, de nem utolsó sorban pedig a mellékelt ábrán is láthatjátok, hogy az inventory kissé átalakult, mostantól ott lesz látható minden adat a karakterünkről, mely nem kis listát foglal magában. Itt bőségesen csemegézhetnek a számolgató játékosok, hogy mit hogyan és mikor érdemes használniuk.
Megjelenésről még szó sincs, Jay Wilson úgy fejezi be "rövidke" esszéjét, hogy még rengeteg mindent kell csinálni a játékkal, és ahogy én látom, minél többet változtatnak az ilyen létfontosságú dolgokon, mint az attribútumok, annál többet kell még egyensúlyozni és újrakonfigurálni az ellenségeken és a tárgyak képességein, így ez most tényleg egy végtelen folyamatnak látszik. Lehet, hogy tényleg karácsony lesz belőle, csak 2012-ben? Öröm az ürömben, hogy több esélyünk van béta meghívást kapni, melyek állítólag most is szépen csordogálnak kifelé. ■

Diablo III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Diablo III

hozzászólások (5)

warcat
warcat 2012.01.19. 22:13
Annyit azért hozzá kell tenni,hogy Bashioktól jött megint egy nyugtatás,aminek van egy kis alapja azért: ezek a változások már a mostani patchben benne vannak,készen -a megfelelö itemizációs változásokat stb kivéve-, tehát legalább nem most állnak még neki.
rootshaper
rootshaper 2012.01.19. 22:28
ez bizony így van, jogos a megállapítás. csak gondoltam összegezem az olvasottakat, de úgy elmerültem a részletekben, hogy elfelejtettem megnyugtatni az olvasókat. mondjuk Blizzard szinten szerintem amúgy sem lehet nyugtatásról beszélni, ez a huzavona továbbra is végtelennek tűnik.
red5
red5 2012.01.19. 22:35
Mielőtt mindenki el kezdene aggódni, hogy most az egész játék átalakul, azt is leírták, hogy már szinte az összes változtatást végrehajtották, így a következő béta patchbe bele is kerülnek. Azt meg a hétvége előtt tervezik kiadni (holnap), szóval nagy katasztrófa nem történt:-)

A lényegi munka a rúnarendszer átalakítását foglalja magában, amit már korábban is említettek, így ehhez se most fogtak hozzá. Magyarul nem kell rögtön karácsonyi megjelenést vízionálni. Szerintem a Q1 tartható.
rootshaper
rootshaper 2012.01.19. 22:39
mivel csak ködösítenek továbbra is, azért ne éljük bele magunkat annyira a Q1-es megjelenésbe. lassan lejár az a határidő, amíg be tudják jelenteni a megjelenési dátumot két hónappal előre és még belefér a Q1-be :)
warcat
warcat 2012.01.19. 22:48
Így van, az eddigiek után egyet kell értsek hogy csak nyugtatgatás/tűzoltás,de reménykedek...
ajánlott olvasnivaló