For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

S.Ö.R. fesztivál, könyv és DVD

Ötszázadik Shakespeare Összes Rövidítve előadás.

2012.06.04. 12:45 | szerző: Dino | kategória: Kultúra

Júniu 8-9-én S.Ö.R. fesztivált rendeznek a Centrál Színházban a S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve című előadás magyar változatának 500. hazai előadása és 18 éves "születésnapja" alkalmából. A darab egyúttal könyv+DVD formában is megjelenik a Parlando Kiadó gondozásában.
Kálloy Molnár Péter fordította le az eredetileg The Complete Works of William Shakespeare (Abridged) címen bemutatott alkotást, amelyet Kálid Artúrral és Gáspár Andrással adnak elő - mintegy két órába sűrítve Shakespeare életművét, a címnek megfelelően garantáltan nem komplett módon. Othello például rapként míg a Téli rege opera, a Titus Andronicus pedig főzőműsor változatban kerül színre. Az idei Ünnepi Könyvhéten megjelenő könyvben a darab teljes szövege mellett a színházi előadásban nem látható, kimaradt jelenetek, vicces kommentek és színháztörténeti adalékok, interjúk és fotók is találhatók. A könyvhöz csomagolt DVD-n pedig az előadás hét kamerával rögzített felvétele látható. A kiadványban ráadásnak pedig egy kétoldalas posztert is kap a vásárló. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.