Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Szünetmentes tápok otthonra is

2002.06.12. 19:22 | Dino | kategória: Hardver

Az APC új szünetmentes tápegységeket és túlfeszültség-védőket mutatott be, melyek nemcsak számítógépkhez, hanem ahhoz kapcsolódó perifériákhoz (nyomtató, scanner) és bármilyen otthoni készülékhez (TV, hifi) is használhatóak. A Back-UPS család ES típusú modelljei inkább egy elosztóra hasonlítanak, 5 csatlakozójuk mindegyike véd a túlfeszültség ellen (például villámcsapás esetére), három pedig szünetmentes tápellátást is biztosít. A Back-UPS ES 350 modell 225 Watt, míg a nagyobbik, ES 500-as típus 325 Watt összteljesítményű fogyasztó megvédésére alkalmas. A szünetmentes táp USB csatlakozón keresztül kommunikál a számítógéppel, így megoldható az automatikus file-mentés és rendszerleállítás is.
A SurgeArrest termékcsalád elsősorban villámcsapás ellen nyújt védelmet. Az E15 típus a névleges hálózati feszültségnél legfeljebb 15, míg az E25-ös modell maximum 5 százalékkal magasabb feszültséget enged át. Mindkét típuson öt konnektor-kimenet található, és LED jelzi a túlfeszültségvédelem bekapcsolt állapotát.
A fenti két termékkel tehát nemcsak számítógépünket, hanem egyéb, a túlfeszültségre érzékeny berendezésünket is megvédhetjük az elsősorban villámcsapás esetén bekövetkező túlfeszültségtől. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Szünetmentes tápok otthonra is
Szünetmentes tápok otthonra isSzünetmentes tápok otthonra is

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló