Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo III - közeleg az 1.0.4-es javítás

Részleteiben is megismerhetjük a következő tapaszt a sátángyilokhoz.

2012.08.12. 12:00 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Blizzard egy nagy lélegzetvételű összefoglalást adott ki azzal kapcsolatban, hogy miket fog tartalmazni a közeljövőben érkező, szám szerint az 1.0.4-es javítás. Kellemes volt a meglepetés mikor végigböngésztem a változtatni kívánt részek listáját, ugyanis pont oda nyúlnak a fejlesztők, ahol a játékosok hiányosságokat érzékeltek.
A kifejezetten unalmas normál szörny gyilkoláson esik majd nagyobb változás, melyet úgy kívánnak megoldani, hogy az elitek és a normál ellenségek között valamelyest összeszűkítik a szakadékot. Így a mezei ellenségeknek több lesz az életpontjuk, valamivel nagyobb kihívást fognak jelenteni, míg az eliteket egy kicsit gyengítik majd. Variálva lesznek még az elitek képességei is, de erről kevés részlet látott eddig napvilágot. Van viszont jelenleg két olyan képesség, mely inkább frusztráló, mintsem szórakoztató: ezek az Enrage Timer és a teljes életre gyógyulás képességei. Ezeket teljesen eldobják a javításban, hála a Tervezőnek, így mindenki a saját tempójában verheti el az eliteket, nem kell aggódni azon, hogy ha letelik a meghatározott időkorlát, akkor kezdhetjük újra az egészet.
Nem sok értelme van jelenleg a ritka tárgyak felderítgetésének, hiszen akik már régebb óta nyomják a játékot, szinte a kiesés pillanatában tudják, hogy lesz-e haszna annak az adott tárgynak, vagy sem. Általában pedig elég haszontalan tárgyak hullanak, ami nem a legjobb egy ilyen felszerelés-vezérelt játékban. Az új tapaszban a 61-es és 62-es item levellel rendelkező fegyverek sebzése egészen az item level 63-as szintig skálázódhat, így az első és második fejezetben talált tárgyak is üthetnek majd kifejezetten nagyot. Természetesen mindezek Inferno nehézségre vonatkoznak, a srácok nagyon azt akarják sugallni, hogy az igazi Diablo élmény ott kezdődik.
Kooperatív játék esetén nem kell majd ezután a csapattársaink miatt aggódni, ha varázstárgyakat akarunk találni, ugyanis eddig ennek az esélye a csapattagok tárgyai közt átlagolva számítódott, az új rendszer szerint azonban mindenki külön a saját esélyeivel indul. Így, ha valaki teljes magic find felszerelésben van, nem a többi játékos esélyeit növeli majd, hanem a sajátját.
A Legendary felszerelések tulajdonságait kifejezetten nagy mértékben óhajtják majd módosítani, melyhez egy külön blog is indulni fog. A már meglevő tárgyak nem változnak meg természetesen, ez arra vonatkozik, amit mi állítunk elő, vagy találunk a tapasz után. Erről bővebben majd a héten, vagy a jövő héten tudunk beszámolni. Ahogyan arról is, hogy mennyi minden fog változni a kasztok képességei közt is. Például a Barbárnak a Rend képessége jelenleg azért nem túl népszerű, mert a játékosok nem tudják egyértelműen megmondani, mely ellenségek vannak a hatása alatt és melyek nem. Tehát a javítás arra is kiterjed majd, hogy a kevésbé használt képességeket újra vonzóvá tegyék és tényleg létrejöhessen az, amit már az elején is terveztek: hogy bármilyen képesség összeállítással lehessen játszani, ne legyen egy meghatározott csapásirány, amitől ha eltérsz, csak szenvedni fogsz.
Mindez nagyon jól hangzik, az egészben csak az a baj, hogy még minimum két hetet várni kell a javításra - ha nem többet -, de érkezik és ez a tudat már felcsigáz. Kíváncsian várjuk a fejleményeket az eddig nem részletezett dolgokkal kapcsolatban és természetesen be is számolunk róluk, amint lesz mit. ■

Diablo III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Diablo III

hozzászólások (18)

rootshaper
rootshaper 2012.08.16. 22:49
van két darab petes skillje, meg 40 másik... amúgy a gargantuan enrage módban nálam még most is ott van infernón, és jó szolgálatot tesz, ha már elég DPS-ed van ahhoz, hogy míg ledarálják, addig te is ledaráld az ellenségeket. azzal tolom a játék megjelenése óta, és élvezem, de kövezz meg :D
david139
david139 2012.08.17. 15:52
Meg is kövezlek, még a Blizzard sem ért veled egyet, nem hogy a többi játékos. Van 40 darab petes skill-e, meg 2 másik.:) De nem is a skillek száma számít, hanem az elv...

Nyilván mióta én nem játszottam, már sok minden megvalósítható infernón, mert szarrá nerfelték, illetve amiket anno én 2 millióért vettem, azok most 50k-ért vannak, azaz mindenkinek elérhetőek a jobb cuccok, így szar build-del is lehet haladni, csak akkor is hülyeség.
gothmog
gothmog 2012.08.17. 17:00
Nem AH-zok (150+ játékórám van benne jelenleg, de még rá sem szagoltam az AH-ra, és nem is áll szándékomban), de a fórumokat hébe-hóba figyelem, és részben a botoló csalóknak "köszönhetően" a kezdetihez képest 5-10-szeres árakon vásárolgathatsz. Egy-egy infernóra is használható, ütősebb fegyver pl. átlagban 20-100 millió arany körül mozog.
Persze nyilván van, aminek esett az ára, de az alapján, amiket olvastam, nem ez a jellemző.
david139
david139 2012.08.17. 17:24
Nem érted. Amikor én játszottam, nem is olyan régen, akkor még kevés ember volt inferno-ban, ezért kevés jó cucc volt, ezért magas volt az áruk. Azóta több lett a jó cucc, és több lett a gold. Rengeteg ember inferno-zik, ezért egyre több egyre jobb cucc van, így most lehet, hogy a legjobb cuccok drágábbak, mint régen, de amivel mi inferno-t vertünk a nerfek előtt, azok most filléreket érnek.

Pl van nekem egy 2 kezes fegyverem, 1000 dps, 2 millió gold vold. Most EGYKEZES fegyvert lehet venni ennyiért ilyen dps-sel, a kétkezesek 1400 dps-t adnak ezért az árért.

Szóval nem csak könnyebb lett a játék, de az elérhető árú cuccok is ~40%-kal jobbak.
gothmog
gothmog 2012.08.17. 17:59
Ismétlem, nem AH-zok, így nincs közvetlen rálátásom, de mindenhol olvastam a panaszkodást, hogy az infernó ACt3 környékétől jó szolgálatot tehető cuccok irgalmatlan árakon vannak bent, és kegyetlenül megszaladtak az árak. Addig pedig, inferno nerf miatt, boldog-boldogtalan különösebb gond nélkül el tud ma már jutni, így az Inf Act2-vel bezárólag szavatos cuccok valóban alacsonyabb árakon is megszerezhetők (kis odafigyeléssel és AH-kutakodással).
ajánlott olvasnivaló