Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

A hónap közepén jelenik meg Ernest Cline Ready Player One című regénye

Egy MMO világban játszódó gamer regény érkezik magyarul.

2012.11.04. 17:18 | szerző: Dino | kategória: Kultúra

November 13-án, az Agave kiadó gondozásában jelenik meg Ernest Cline Ready Player One című művének magyar változata. A gamer regény egy MMO világban játszódik, történetéről így ír a kiadó:
2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

A szerző, Ernest Cline 1972-ben született, felszolgálóként, videotékásként is ügyfélszolgálatosként is dolgozott, az évek során pedig rengeteg energiát fektetett a kockulásba. A magyar változatban 512 oldalas kötet Cline első regénye, 2980 forintos áron kerül a boltokba. ■

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2012.11.05. 11:31
Csak ajánlani tudom mindenkinek! Anno megvettem bátyámnak angolul, és mindketten kiolvastuk. Visszaköszön benne elég rendesen a '80-as évek hangulata a sok visszautalással, játékrajongóknak pedig egyenesen kötelező olvasmány! ;)
ajánlott olvasnivaló