Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az NVIDIA elnézést kért a Tomb Raider miatt

A grafikus kártyák piacának meghatározó szereplője elnézést kért a napokban megjelent Tomb Raider GeForce videokártyákon tapasztalható gyenge teljesítménye és grafikai hibái miatt.

2013.03.08. 14:17 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Crystal Dynamics külön figyelmet fordított a Tomb Raider fejlesztése során a PC-s változat grafikai oldalára. Legalábbis az aprólékosan kalibrálható látvány/teljesítmény arány, valamint a PC-exkluzív effektek erről tanúskodnak. Ugyanakkor a megjelenés óta kiderült, hogy a játék komoly gondokkal küzd az NVIDIA videokártyáin, és itt nem csupán a sokat emlegetett TressFX technológiáról van szó. Kiderült ugyanis, hogy az NVIDIA csak a napokban jutott hozzá a játék végleges verziójához, vagyis eddig nem tudott megfelelő drivert készíteni hozzá. A haj élethű ábrázolásáért felelős effekt bekapcsolása komolyan visszaveti a játék teljesítményét, ám sokkal nagyobb gond az, hogy a tessellation bekapcsolásával a játék instabillá válik és hajlamos akármikor hibaüzenettel kilépni.
"Tudunk a problémákról, amelyek a Tomb Raider maximális beállítások melletti futtatásánál jelentkeznek a GeForce videokártyákon. Sajnos az NVIDIA egészen a legutóbbi hétvégéig nem jutott hozzá a játék végleges változatához, így az előzetes elvárásokkal szemben nem tudott javítani a stabilitáson, a grafikai élményen, és az általános teljesítményen. Szorosan együttműködünk a Crystal Dynamics csapatával, hogy az ismert hibákat mihamarabb orvosolni tudjuk. Kérjük, ne felejtsétek el, hogy ezek a hibák nem javíthatóak ki maradéktalanul egy új driver által, a fejlesztőknek is el kell végezniük a hibajavítást a maguk oldalán, hogy a játék maximálisan működőképes legyen NVIDIA videokártyákon is. Addig is azt javasoljuk, hogy ne próbáljátok ki a Tomb Raidert, amíg a hibák ki nincsenek javítva. Szeretnénk elnézést kérni a GeForce videokártya tulajdonosoktól, amiért egyelőre nem élvezhetik a Tomb Raidert azon a színvonalon, amit a többi játékuktól megszokhattak" - olvasható az NVIDIA állásfoglalása. ■

Tomb Raider (2013)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tomb Raider (2013)

hozzászólások (6)

Dark Archon
Dark Archon 2013.03.08. 18:50
Mekkora probléma, tényleg... mintha nem lenne tök triviális - legalábbis egy nem újszülöttnek - hogy egy frissen megjelent játékhoz legalább 2 patch-et kell várni, mire játszható lesz. Külön királyság, hogy addigra még talán az ára is lemegy.

Mit csináljon az nVidia, ha egyszer nem kapták meg a végleges változatot, a CD meg ezek szerint olyanokat programozott bele, ami nem szokványos? Nyilván az is közre játszhatott, hogy kölcsönösen szartak egymásra.
gregmerch
gregmerch 2013.03.08. 19:37
Ahogy az már lenni szokott...
Amúgy nekem GeForce kártyám van, és simán fut rajta a játék gond nélkül (na jó, kicsit néha szaggat, de tényleg csak csutkán).
Lehet felrakom a másik gépre is, abban egy RADEON 4870 X2 van. Kicsit régi, de anno baromi erős volt. Megnézem, mit hoz most ki a TR-ből.
Artemius '89
Artemius '89 2013.03.08. 20:08
Nálam közepes beállításokkal fut a GeForce-on és tapasztalok érdekes grafikai bugokat, de szaggatást egy pillanatra sem... Egyrészt a Square Enix szégyelje magát, hogy ilyen határidőkkel egyeztetnek egy olyan céggel, mint a Vidia, ők meg azért, mert egy ilyen kaliberű nyilatkozathoz illene hozzátenni, mikorra várható az új driver legalább kb.
Madrac
Madrac 2013.03.09. 02:51
Elvileg ugye a jatek DirectXet hasznal, az pedig elvileg szabvanyos. Tehat amit a jatek hasznal alapba tamogatni kellene a drivereknek. Persze lehet tevedek, de nekem inkabb tunik ugy, hogy vagy a driverek nem tamogatjak teljesen a directxet vagy pedig a fejlesztok kerulik ki a rendszert vmien okbol. Ha az elso a helyes akkor 100% NVIDIA hiba, ha a masodik akkor pedig inkabb az AMD fizetett a dologert. ;)
rootshaper
rootshaper 2013.03.09. 11:05
ez az elmelet mar akkor sem allta meg a helyet, mikor meg nem volt Physx, azota meg abszolut nem... azzal mindig is gondjai voltak az AMD kartyaknak, hat most megkaptuk mi is, NVIDIA-sok, de bevallom oszinten, az elethu haj valamelyest kevesbe erdekel, mint a mindenre kiterjedo fizikai motor, amit pedig lenyegeben csak az NVIDIA kartyak tudnak emberi modon meghajtani.
ajánlott olvasnivaló