Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Quimby Csodaország és űrkiképző bázis a Szigeten

Kiss Tibiék külföldi vendégeket is hoznak a nulladik napra.

2013.07.10. 08:50 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Az idei Sziget nulladik napján idén a Muzsikás együttes 40 éves jubileumi koncertje mellett a Quimby Csodaországban produkciót láthatja a közönség. A 22 éves zenekar a fellépés idejére egy különleges világot varázsol a helyszínre, az Alice Csodaországban mese mintájára. A látogatók egyesével csúszhatnak be a "nyúl üregébe", ahol többek közt cirkusz, akrobatika, tánc, látványszínház és irodalmi programok is várnak rájuk. No és persze koncertek, mégpedig már a Quimby fellépése előtt. Az együttes tagjainak személyes - elsősorban külföldi - kedvenceit hívták meg, így fellép a Firewater (USA), a The Urban Voodoo Machine (UK), King Automatic (F), a Mardi Grasss BB (D), Ian Siegal (UK), Ripoff Raskolnikov (A), a Big John and the Vienna Soul Society (USA-A), valamint a hazai költők és popzenészek közös produkciója, a Rájátszás. A nulladik napi koncertre 6990 és 7900 forintért lehet jegyeket vásárolni, az utóbbi árért az első 5000 előrendelő az ekkor megjelenő Quimby könyvet is megkapja.

Quimby Csodaország és űrkiképző bázis a Szigeten

A Szigeten kap helyet az Axe Apollo Space Academy űrkiképző központja is, ahol hat ország 51 indulója közül választanak ki országonként egy-egy jelöltet, akik a floridai Orlandóban vehetnek majd részt egy űrtáborban, a világ minden tájáról érkező 110 emberrel közösen. Az ott legjobb eredményt elérő 23 fő űrutazásban vehet majd részt: 103 kilométer magasra repítik őket, ahol súlytalanság vár rájuk, visszafele pedig 4,5 g-s erőt tapasztalhatnak meg. A magyar, cseh, szlovák, horvát, szlovén és bosnyák fiatalok mellé egy jelölt a Sziget vendégeiből kerül ötvenegyediknek, ők kapnak lehetőséget az utolsó előtti megmérettetésben való részvételre. A Sziget jelöltjét azok közül választják ki szavazással, akik a facebookos alkalmazásban feltöltenek magukról egy képet a letölthető zászlóval, minél extrémebb helyszínen.
A magyarországi döntőn egészségügyi szűrés (pl. fogászati és szemészeti ellenőrzés, terheléses EKG, neurológiai vizsgálat és barokamra) és tudásteszt (űrhajózással, csillagászattal és asztrofizikával kapcsolatosan) is lesz, és persze a fizikai képességet is próbára teszik egy akadálypályán. Országonként a legtöbb pontot elérő jelöltek juthatnak ki Orlandóba. Az űrakadémia munkáját az eddigi egyetlen hazai űrhajós, Farkas Bertalan is segíti szakértőként. Az űrkiképzőről tartott sajtótájékoztatón még az is kiderült, hogy a floridai kiképzés fejenként 15 ezer euróba kerül, míg egy fő űrrepülése 100 ezer dollár. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló